Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de Yakalan Sözde Komutan Devleti Ortadan Kaldırmak Gerekçesi ile Ceza Aldı

GÜNCEL 14.07.2017 - 11:20, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir’de Yakalan Sözde Komutan Devleti Ortadan Kaldırmak Gerekçesi ile Ceza Aldı

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 kez müebbet cezası alan "Sözde Komutan" hakkında gerekçeli kararı açıkladı.
Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 kez müebbet cezası alan "Sözde Komutan" hakkında gerekçeli kararı açıkladı.   Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 kez müebbet cezası alan "Sözde Komutan" hakkında gerekçeli kararı açıkladı. Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde adı "Kırşehir Sıkıyö-netim Komutanı" olarak geçen sanık Ö. K.'nın son duruşmasına ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaştı.   Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı resmi internet sayfasından yapılan açıklamada Ö. K.'nın "Silahlı Örgüt Kurma, Yönetme veya Üyesi Olma" suçunu işlediği sabit olduğundan 12 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini belirterek şunları kaydetti: "15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ile ilgili FETÖ/PDY Terör Örgütünce oluşturulan 'Yurtta Sulh Konseyi' tarafından Kırşehir sözde sıkıyönetim komutanı olarak görevlendirilen sanık Ö. K. hakkında; Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinin 11/07/2017 tarihli karar duruşmasında, sanık Ö. K.'nın "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs, Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı, Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs" suçlarını işlediği sabit olduğundan 4 kez müebbet hapis cezası ve 'Silahlı Örgüt Kurma, Yönetme veya Üyesi Olma' suçunu işlediği sabit olduğundan 12 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur." denildi  
Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 kez müebbet cezası alan "Sözde Komutan" hakkında gerekçeli kararı açıkladı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 kez müebbet cezası alan "Sözde Komutan" hakkında gerekçeli kararı açıkladı.

 

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 kez müebbet cezası alan "Sözde Komutan" hakkında gerekçeli kararı açıkladı. Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde adı "Kırşehir Sıkıyö-netim Komutanı" olarak geçen sanık Ö. K.'nın son duruşmasına ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

 

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı resmi internet sayfasından yapılan açıklamada Ö. K.'nın "Silahlı Örgüt Kurma, Yönetme veya Üyesi Olma" suçunu işlediği sabit olduğundan 12 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini belirterek şunları kaydetti: "15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ile ilgili FETÖ/PDY Terör Örgütünce oluşturulan 'Yurtta Sulh Konseyi' tarafından Kırşehir sözde sıkıyönetim komutanı olarak görevlendirilen sanık Ö. K. hakkında; Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinin 11/07/2017 tarihli karar duruşmasında, sanık Ö. K.'nın "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs, Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı, Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs" suçlarını işlediği sabit olduğundan 4 kez müebbet hapis cezası ve 'Silahlı Örgüt Kurma, Yönetme veya Üyesi Olma' suçunu işlediği sabit olduğundan 12 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur." denildi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.