Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Yeni Ahır ve Ağıl Yapımı Destekleme Başladı

NEVŞEHİR 09.02.2017 - 14:57, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Yeni Ahır ve Ağıl Yapımı Destekleme Başladı

Nevşehir'inde içinde bulunduğu Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında, Büyükbaş-Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerinin modernizasyonuna yönelik yeni ahır-ağıl yapımı inşaat yatırımları için destekleme müracaatları başladı.,
Nevşehir'inde içinde bulunduğu Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında, Büyükbaş-Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerinin modernizasyonuna yönelik yeni ahır-ağıl yapımı inşaat yatırımları için destekleme müracaatları başladı.,   Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak; "Bilindiği üzere İlimiz, 08.06.2016 tarih ve 2016/8870 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamına alınmıştır. Proje kapsamında büyükbaş-küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için, üreticilerimizin yeni ahır-ağıl yapımı inşaat yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği verilecektir.   Hibe desteği kapsamında, Büyükbaş İşletmelerinde; Ahır, Gübre Sıyırıcı, Gübre Çukuru, Yem Deposu, Silaj Çukuru, Süt Sağım Odası ve Soğutma Sistem Odası inşaatları veya bunlardan herhangi biri, Küçükbaş İşletmelerde ise Ağıl, Yem Deposu ve Yıkama Ünitesi (Koyun-Keçi Banyosu) inşaatları veya bunlardan herhangi biri hibe desteği kapsamında bulunmaktadır." dedi.       İl Müdürü Yılmaz,  Desteklemeye, başvuru tarihinden en az bir yıl önce Bakanlık Türkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve başvuru tarihinde en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişilerin (kolektif, limitet ve anonim şirketler ile tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler) başvuru yapabileceğini, ahırların; serbest duraklı veya bağlı, açık veya yarı açık sistem olacağını, ağıllarda ise ağıl tipi seçiminde İl Müdürlükleri yetkili olacağını belirtti.    Yılmaz açıklamasının devamında; "Proje tutarı büyükbaş için 60 bin TL - 294 bin TL, küçükbaş için 50 bin TL - 100 bin TL arasında olacaktır. Bu tutarların yüzde 50'sine hibe desteği verilecektir. Yatırıma alınan projeler 1 (bir) yılda tamamlanacaktır. Başvurular 31 Mart 2017 tarihine kadar İl Müdürlüğümüze yapılacaktır." dedi.  
Nevşehir'inde içinde bulunduğu Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında, Büyükbaş-Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerinin modernizasyonuna yönelik yeni ahır-ağıl yapımı inşaat yatırımları için destekleme müracaatları başladı.,

Nevşehir'inde içinde bulunduğu Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında, Büyükbaş-Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerinin modernizasyonuna yönelik yeni ahır-ağıl yapımı inşaat yatırımları için destekleme müracaatları başladı.,

 

Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak; "Bilindiği üzere İlimiz, 08.06.2016 tarih ve 2016/8870 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamına alınmıştır. Proje kapsamında büyükbaş-küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için, üreticilerimizin yeni ahır-ağıl yapımı inşaat yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği verilecektir.

 

Hibe desteği kapsamında, Büyükbaş İşletmelerinde; Ahır, Gübre Sıyırıcı, Gübre Çukuru, Yem Deposu, Silaj Çukuru, Süt Sağım Odası ve Soğutma Sistem Odası inşaatları veya bunlardan herhangi biri, Küçükbaş İşletmelerde ise Ağıl, Yem Deposu ve Yıkama Ünitesi (Koyun-Keçi Banyosu) inşaatları veya bunlardan herhangi biri hibe desteği kapsamında bulunmaktadır." dedi.    

 

İl Müdürü Yılmaz,  Desteklemeye, başvuru tarihinden en az bir yıl önce Bakanlık Türkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve başvuru tarihinde en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişilerin (kolektif, limitet ve anonim şirketler ile tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler) başvuru yapabileceğini, ahırların; serbest duraklı veya bağlı, açık veya yarı açık sistem olacağını, ağıllarda ise ağıl tipi seçiminde İl Müdürlükleri yetkili olacağını belirtti. 

 

Yılmaz açıklamasının devamında; "Proje tutarı büyükbaş için 60 bin TL - 294 bin TL, küçükbaş için 50 bin TL - 100 bin TL arasında olacaktır. Bu tutarların yüzde 50'sine hibe desteği verilecektir. Yatırıma alınan projeler 1 (bir) yılda tamamlanacaktır. Başvurular 31 Mart 2017 tarihine kadar İl Müdürlüğümüze yapılacaktır." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.