Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Devlet Hastanesinde İğne EMG ile Çevre İllere de Hizmet Veriliyor

SAĞLIK 21.02.2017 - 11:15, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Devlet Hastanesinde İğne EMG ile Çevre İllere de Hizmet Veriliyor

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi, Nöroloji kliniğinde 3 aydır aktif olarak EMG(Elektromiyelografi) poliklinik hizmeti verilmektedir.
  Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi, Nöroloji kliniğinde 3 aydır aktif olarak EMG(Elektromiyelografi) poliklinik hizmeti verilmektedir. Toplamda 600 hastamıza EMG çekilmiş olup, bu hastalarımızın 150'sine ek olarak İğne EMG yapılmıştır. Ayrıca iğne EMG testi için Niğde ve Aksaray illerinden gelen hastalarımızda bu hizmetten faydalanmaktadır.   Nevşehir Devlet Hastanesinde Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Sinan Gönüllü konu hakkında şu bilgileri verdi: ”EMG; sinirleri etkileyen hastalıklarda tanı koymak, tanıyı doğrulamak, işlev bozukluklarını ya da yapısal hasarların şiddetini belirlemek, hastalık sürecini izlemek ve uygulanan tedavinin etkisini değerlendirmek için başvurulan bir inceleme yöntemidir. Ayrıca İğne EMG; iğne elektrot adı verilen özel bir kayıt elektrotlarının kas dokusu içine batırılması ve kas lifleri üzerinde elektriksel sinyallerin kayıt altına alınması esasına dayanır. Kas liflerinin hafif ve güçlü kasılmaları sırasındaki ürettikleri sinyaller değerlendirilir. Böylece saptanan hastalığın vücudun neresinde olduğu ya da yaygın bir hastalık durumunda hastalığın yaygınlık derecesine ilişkin bilgiler elde edilir.   Gönüllü; Hastanemiz EMG polikliniğine nöroloji polikliniği ve diğer polikliniklerden sevk edilen, organ yetmezliği (Böbrek, Karaciğer), Romatizmal hastalıklar, Kanser, Kronik alkol kullanımı, diyabet, guatr, diğer metabolik hastalıklar, toksik maddelere maruziyet sonucu gelişebilecek sinir hasarının teşhisinde, B12 vitamini, folik asit ve diğer vitamin eksikliklerine bağlı gelişebilecek sinir hasarının teşhisinde, Delici, kesici alet yaralanması ve ateşli silah yaralanmasına bağlı gelişen sinir hasarının tespitinde, Çocuk felci (polio sekeli), Sinir sıkışması, Bel ve boyun fıtıkları, Yüz felci teşhisinde, Kas erimesiyle seyreden omurilik hastalıkları (ALS) , Doğum sırasında bebeklerde oluşabilecek sinir yaralanmalarında, Kas hastalıklarının teşhisinde ENMG (Elektronöromiyografi) Sinir ileti çalışması ve iğne EMG yapılmaktadır” dedi.
Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi, Nöroloji kliniğinde 3 aydır aktif olarak EMG(Elektromiyelografi) poliklinik hizmeti verilmektedir.

 

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi, Nöroloji kliniğinde 3 aydır aktif olarak EMG(Elektromiyelografi) poliklinik hizmeti verilmektedir. Toplamda 600 hastamıza EMG çekilmiş olup, bu hastalarımızın 150'sine ek olarak İğne EMG yapılmıştır. Ayrıca iğne EMG testi için Niğde ve Aksaray illerinden gelen hastalarımızda bu hizmetten faydalanmaktadır.

 

Nevşehir Devlet Hastanesinde Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Sinan Gönüllü konu hakkında şu bilgileri verdi: ”EMG; sinirleri etkileyen hastalıklarda tanı koymak, tanıyı doğrulamak, işlev bozukluklarını ya da yapısal hasarların şiddetini belirlemek, hastalık sürecini izlemek ve uygulanan tedavinin etkisini değerlendirmek için başvurulan bir inceleme yöntemidir. Ayrıca İğne EMG; iğne elektrot adı verilen özel bir kayıt elektrotlarının kas dokusu içine batırılması ve kas lifleri üzerinde elektriksel sinyallerin kayıt altına alınması esasına dayanır. Kas liflerinin hafif ve güçlü kasılmaları sırasındaki ürettikleri sinyaller değerlendirilir. Böylece saptanan hastalığın vücudun neresinde olduğu ya da yaygın bir hastalık durumunda hastalığın yaygınlık derecesine ilişkin bilgiler elde edilir.

 

Gönüllü; Hastanemiz EMG polikliniğine nöroloji polikliniği ve diğer polikliniklerden sevk edilen, organ yetmezliği (Böbrek, Karaciğer), Romatizmal hastalıklar, Kanser, Kronik alkol kullanımı, diyabet, guatr, diğer metabolik hastalıklar, toksik maddelere maruziyet sonucu gelişebilecek sinir hasarının teşhisinde, B12 vitamini, folik asit ve diğer vitamin eksikliklerine bağlı gelişebilecek sinir hasarının teşhisinde, Delici, kesici alet yaralanması ve ateşli silah yaralanmasına bağlı gelişen sinir hasarının tespitinde, Çocuk felci (polio sekeli), Sinir sıkışması, Bel ve boyun fıtıkları, Yüz felci teşhisinde, Kas erimesiyle seyreden omurilik hastalıkları (ALS) , Doğum sırasında bebeklerde oluşabilecek sinir yaralanmalarında, Kas hastalıklarının teşhisinde ENMG (Elektronöromiyografi) Sinir ileti çalışması ve iğne EMG yapılmaktadır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.