Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Hamsi Şöleni Düzenlendi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.12.2015 - 11:01, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Hamsi Şöleni Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Tarih ve Kültür Topluluğu tarafından geleneksel hale getirilen ‘Mangalda Hamsi Şöleni’nin 5’incisi düzenlendi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen hamsi şölenine Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Bekci, Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. H. Abdullah Şengül,akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımlarıyla üniversites ana yerleşkesi içerisindeki Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri önünde gerçekleştirildi. Şölenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite olarak bu tür etkinliklere büyük önem verdiklerini dile getirdi.  Kılıç, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz bu güzel etkinliğimizin gerçekleştirilmesinde öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler çok önemsiyorum. Çünkü bu tür etkinlikler bizler ile sizlerin, sizlerinde kendi aranızda tanışma ve kaynaşma imkanı sunuyor. Ayrıca siz değerli öğrenci arkadaşlarımıza moral ve motivasyon sağlaması açısından da ayrıca önem arz etmekte” diye konuştu. Tarih Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Öğrenci Konseyi ve Türk Dünyası Kültür Topluluğunun katkılarıyla gerçekleştirilen şölende, sahne alan Patika Müzik Grubu ile Üniversite Müzik Kulübü, tulum ve kemençe eşliğinde seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle katılımcıları doyasıya coşturdular. Şölene katılınlar bir taraftan horon oynayarak doyasıya eğlenirken, diğer taraftan mangalda pişirilen taze hamsilerin lezzetine vardılar. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Tarih ve Kültür Topluluğu tarafından geleneksel hale getirilen ‘Mangalda Hamsi Şöleni’nin 5’incisi düzenlendi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen hamsi şölenine Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Bekci, Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. H. Abdullah Şengül,akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımlarıyla üniversites ana yerleşkesi içerisindeki Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri önünde gerçekleştirildi.
Şölenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite olarak bu tür etkinliklere büyük önem verdiklerini dile getirdi.  Kılıç, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz bu güzel etkinliğimizin gerçekleştirilmesinde öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler çok önemsiyorum. Çünkü bu tür etkinlikler bizler ile sizlerin, sizlerinde kendi aranızda tanışma ve kaynaşma imkanı sunuyor. Ayrıca siz değerli öğrenci arkadaşlarımıza moral ve motivasyon sağlaması açısından da ayrıca önem arz etmekte” diye konuştu.
Tarih Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Öğrenci Konseyi ve Türk Dünyası Kültür Topluluğunun katkılarıyla gerçekleştirilen şölende, sahne alan Patika Müzik Grubu ile Üniversite Müzik Kulübü, tulum ve kemençe eşliğinde seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle katılımcıları doyasıya coşturdular.
Şölene katılınlar bir taraftan horon oynayarak doyasıya eğlenirken, diğer taraftan mangalda pişirilen taze hamsilerin lezzetine vardılar. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.