Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Halk Otobüslerinde Neler Oluyor?

NEVŞEHİR 19.06.2017 - 12:50, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Halk Otobüslerinde Neler Oluyor?

Geçtiğimiz aylarda sık sık gündeme gelen Nevşehir Özel Halk Otobüslerinde yaşanan sıkıntılar yine devam etti.
Geçtiğimiz aylarda sık sık gündeme gelen Nevşehir Özel Halk Otobüslerinde yaşanan sıkıntılar yine devam etti. Oda Başkanları tarafından halk otobüsü şoförlerinin vatandaşlara güleryüzlü olması, şikayet getirmemeleri konusunda aldığı tedbirler bir işe yaramamışa benziyor.   Devletin 65 ve üstü vatandaşlara tanıdığı hakkı hiçe sayan bazı halk otobüsü şoförleri, bu hakkı hiçe saymakla beraber yaşlı insanlara da saygısızca davranışlar gösterip tehditler savuruyor   Geçtiğimiz günlerde gazetecilik mesleğini icra ettiren bir arkadaşımızın da içerisinde bulunduğu 50 M 0094 plakalı araç ta enteresan şeyler yaşandı.   65 ve üstü kimlik kullanma yetkisini gösteren bazı yaşlı vatandaşlar otobüse bindiklerin de neye uğradığını şaşırdı. Araç sürücüsü yaşlıların kimlik göstermesine kendi kendine söylendikten sonra aracını aşırı derecede manevralar yaparak suratlı kullanmaya başladı. Bunun üzerine meslektaşımız şoföre yönelik tepkisini yüksek sesle dile getirdi. Araç sürücüsü de geriye dönerek “ŞİKAYETÇİ OLAN VARSA İNSİN ARAÇTAN” diyerek yaşlı insanların başta olmak üzere tüm yolcuların onur ve gururunu ayaklar altına aldı.  Bir süre daha devam eden sözlü tartışmaların sonunda araç istikametine devam etti. Milli İrade Caddesi’ne durakta araçtan inen meslektaşımız araç plakasını alarak yetkililere durumu bildirdi. Bu arada şikayet edildiğini anlayan araç sürücüsü aracı yolun ortasında terk ederek meslektaşımızla tartışmak üzere aracımızdan indi.   Bu esnada da vatandaşlara yüzlerce can emanet edilen şoför, gazeteci arkadaşımıza tehditler savrulmaya devam etti. Kendilerine saygısız davranış sergileyen, “ŞİKAYETÇİ OLAN VARSA İNSİN ARAÇTAN” diyerek tehditler savuran bu araç sürücüsüne araç içerisinden gazeteci arkadaşımızın dışında da hiçbir vatandaşın tepki göstermemesi de dikkat çekti.     TRAFİK KURALLARI HİÇE SAYILIYOR Bu küstahça davranışların Nevşehir’de son bulup bulmayacağı merak konusu oldu. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir Belediye Zabıtası ve Şoförler Odası’nın trafik kurallarını hiçe sayan bu tür sürücülerin önüne geçip geçmeyeceği de merak ediliyor.   DURAKLARDAN YAŞLILAR ALINMIYOR Gözlemlerimize göre Şoförler Odası tarafından geçtiğimizi aylarda alınan tedbirlerin SADECE 2 AY DEVAM ETTİĞİ, Araç sürücüleri “SIRF CEZA ALMAYALIM” diye durakta bekleyen yaşlıları duraktan almadığı ve aynı tas aynı hamam söyleminin devam ettiği görülüyor.   
Geçtiğimiz aylarda sık sık gündeme gelen Nevşehir Özel Halk Otobüslerinde yaşanan sıkıntılar yine devam etti.

Geçtiğimiz aylarda sık sık gündeme gelen Nevşehir Özel Halk Otobüslerinde yaşanan sıkıntılar yine devam etti. Oda Başkanları tarafından halk otobüsü şoförlerinin vatandaşlara güleryüzlü olması, şikayet getirmemeleri konusunda aldığı tedbirler bir işe yaramamışa benziyor.

 

Devletin 65 ve üstü vatandaşlara tanıdığı hakkı hiçe sayan bazı halk otobüsü şoförleri, bu hakkı hiçe saymakla beraber yaşlı insanlara da saygısızca davranışlar gösterip tehditler savuruyor

 

Geçtiğimiz günlerde gazetecilik mesleğini icra ettiren bir arkadaşımızın da içerisinde bulunduğu 50 M 0094 plakalı araç ta enteresan şeyler yaşandı.

 

65 ve üstü kimlik kullanma yetkisini gösteren bazı yaşlı vatandaşlar otobüse bindiklerin de neye uğradığını şaşırdı. Araç sürücüsü yaşlıların kimlik göstermesine kendi kendine söylendikten sonra aracını aşırı derecede manevralar yaparak suratlı kullanmaya başladı. Bunun üzerine meslektaşımız şoföre yönelik tepkisini yüksek sesle dile getirdi. Araç sürücüsü de geriye dönerek “ŞİKAYETÇİ OLAN VARSA İNSİN ARAÇTAN” diyerek yaşlı insanların başta olmak üzere tüm yolcuların onur ve gururunu ayaklar altına aldı.  Bir süre daha devam eden sözlü tartışmaların sonunda araç istikametine devam etti. Milli İrade Caddesi’ne durakta araçtan inen meslektaşımız araç plakasını alarak yetkililere durumu bildirdi. Bu arada şikayet edildiğini anlayan araç sürücüsü aracı yolun ortasında terk ederek meslektaşımızla tartışmak üzere aracımızdan indi.

 

Bu esnada da vatandaşlara yüzlerce can emanet edilen şoför, gazeteci arkadaşımıza tehditler savrulmaya devam etti. Kendilerine saygısız davranış sergileyen, “ŞİKAYETÇİ OLAN VARSA İNSİN ARAÇTAN” diyerek tehditler savuran bu araç sürücüsüne araç içerisinden gazeteci arkadaşımızın dışında da hiçbir vatandaşın tepki göstermemesi de dikkat çekti.  

 

TRAFİK KURALLARI HİÇE SAYILIYOR

Bu küstahça davranışların Nevşehir’de son bulup bulmayacağı merak konusu oldu. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir Belediye Zabıtası ve Şoförler Odası’nın trafik kurallarını hiçe sayan bu tür sürücülerin önüne geçip geçmeyeceği de merak ediliyor.

 

DURAKLARDAN YAŞLILAR ALINMIYOR

Gözlemlerimize göre Şoförler Odası tarafından geçtiğimizi aylarda alınan tedbirlerin SADECE 2 AY DEVAM ETTİĞİ, Araç sürücüleri “SIRF CEZA ALMAYALIM” diye durakta bekleyen yaşlıları duraktan almadığı ve aynı tas aynı hamam söyleminin devam ettiği görülüyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.