MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir İçin İlk İftar Vakti Hayırlı İftarlar Dileriz

NEVŞEHİR 27.05.2017 - 19:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir İçin İlk İftar Vakti Hayırlı İftarlar Dileriz

İftar Duası ve Kısa İftarda Okunacak Olan Dualar İftar vakti geldiğinde okuyabileceğiniz kolay iftar duası sitemizde sizler için hazırlanmıştır.
İftar Duası ve Kısa İftarda Okunacak Olan Dualar  İftar vakti geldiğinde okuyabileceğiniz kolay iftar duası sitemizde sizler için hazırlanmıştır.   27.05.2017 Cumartesi Nevşehir İçin İftar Vakti: 20:04 Lale Haber olarak Hayırlı İftarlar Dileriz   Mübarek Ramazan ayının ilk günü ve ilk iftarı aileleri ile sofrada bekleyenler bu günlerinizi iyi değerlendirin.   İftar vakti okunacak olan dualar ve anlamları. Hayırlı iftarlar hayırlı ramazanlar... Ramazan ayının en güzel yani iftar ve sahurdur. İftarda orucu dua ile tutmak sahurda ise orucu dua ile açmak gerekir. İftar ve sahurda edilecek en güzel dua nedir?     Ramazan ayı zekat ve yardımlaşma ayıdır mutlaka bu ayda oruç tutulmalı ve kurallara uygun malının zekatı verilmelidir. Oruç tutmayanlar ise yediği gün sayısınca bir günlük bir kişinin doyma bedeli ne kadar ise o kadar bir yoksula hayır yapmalıdır.     EN GÜZEL İFTAR VE SAHUR DUALARI: İFTAR DUASI:  İslamın 5 şartından birisi oruç tutmaktır. Rabbimizin emriyle senenin bir ayını oruçlu geçiririz. Oruç imsak vaktinin çıkması ile başlayan ve iftar vaktinin girmesi ile sona eren Müslümanlar için farz olan bir ibadettir.  İki cihan selveri Peygamber Efendimiz (s a v )bir hadis- i'nde şöyle buyurmuştur: “ Üç kimsenin duası reddolunmaz” iftar sırasında oruçlunun duası, adil hükümdarın duası, mazlumun duası, Allahü Teala bu duaları semaya yükseltir, gökyüzünün kapılarını açar ve” izzet ve cemalime yemin olsun ki, bir süre sonra da olsa, sana yardım edeceğim” diye yemin eder.''   İftar Vaktinde Yapılacak Dua   Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel' ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema” ahhertü. “   Manası: “Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.''     Sahur Vakti: 03:27  Allah Kabul Etsin     
İftar Duası ve Kısa İftarda Okunacak Olan Dualar İftar vakti geldiğinde okuyabileceğiniz kolay iftar duası sitemizde sizler için hazırlanmıştır.

İftar Duası ve Kısa İftarda Okunacak Olan Dualar  İftar vakti geldiğinde okuyabileceğiniz kolay iftar duası sitemizde sizler için hazırlanmıştır.

 

27.05.2017 Cumartesi Nevşehir İçin İftar Vakti: 20:04 Lale Haber olarak Hayırlı İftarlar Dileriz

 

Mübarek Ramazan ayının ilk günü ve ilk iftarı aileleri ile sofrada bekleyenler bu günlerinizi iyi değerlendirin.

 

İftar vakti okunacak olan dualar ve anlamları. Hayırlı iftarlar hayırlı ramazanlar... Ramazan ayının en güzel yani iftar ve sahurdur. İftarda orucu dua ile tutmak sahurda ise orucu dua ile açmak gerekir. İftar ve sahurda edilecek en güzel dua nedir?

 

 

Ramazan ayı zekat ve yardımlaşma ayıdır mutlaka bu ayda oruç tutulmalı ve kurallara uygun malının zekatı verilmelidir. Oruç tutmayanlar ise yediği gün sayısınca bir günlük bir kişinin doyma bedeli ne kadar ise o kadar bir yoksula hayır yapmalıdır.

 

 

EN GÜZEL İFTAR VE SAHUR DUALARI:

İFTAR DUASI:

 İslamın 5 şartından birisi oruç tutmaktır. Rabbimizin emriyle senenin bir ayını oruçlu geçiririz. Oruç imsak vaktinin çıkması ile başlayan ve iftar vaktinin girmesi ile sona eren Müslümanlar için farz olan bir ibadettir. 

İki cihan selveri Peygamber Efendimiz (s a v )bir hadis- i'nde şöyle buyurmuştur: “ Üç kimsenin duası reddolunmaz” iftar sırasında oruçlunun duası, adil hükümdarın duası, mazlumun duası, Allahü Teala bu duaları semaya yükseltir, gökyüzünün kapılarını açar ve” izzet ve cemalime yemin olsun ki, bir süre sonra da olsa, sana yardım edeceğim” diye yemin eder.''

 

İftar Vaktinde Yapılacak Dua

 

Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel' ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema” ahhertü. “

 

Manası: “Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.''

 

 

Sahur Vakti: 03:27  Allah Kabul Etsin 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.