MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden şaşırtan açıklama

GÜNCEL 09.09.2021 - 21:10, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden şaşırtan açıklama

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’un Hacıbektaş ilçesine gönderilen 5 milyon liranın yüzde 60’ına İl Özel İdaresi tarafından kesinti yapıldığı açıklamasına karşı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından şaşırtan açıklama geldi.
  Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok tarafından İçişleri Bakanlığı tarafından Hacıbektaş ilçesinde harcanmak üzere gönderilen 5 milyon liranın İl Genel Meclis Başkanlığı tarafından kesintiye uğratıldığı açıklamasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği önce kendisine yakın medya kuruluşlarına gönderdiği basın açıklamasını saat 21.01 saatlerinde haber merkezimize gönderildi.   İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaları da sanki İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılıyormuş gibi yapılan açıklama şaşırttı.   İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklama aynen şu şekilde;   “09 Eylül 2021 tarihinde bazı basın yayın organlarında çıkan “Hacıbektaş’ın ödeneğine yüzde 60 kesinti” başlıklı haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti hasıl olmuştur. 2021 yılı, UNESCO ve Cumhurbaşkanlığımız genelgesi ile Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin hakka yürüyüşünün 750. yıl dönümü nedeniyle Hacı Bektaş Veli Anma Yılı ilan edilmiştir. Bu nedenle Hacıbektaş’ın ülkemiz inanç ve kültür turizmi açısından önemli merkezlerinden birisi olması nedeniyle ulaşım alt yapısının iyileştirilmesi, turistik yolların standartlarının artırılması ve bölge turizminin gelişmesine katkı sağlaması amacı ile İl Özel İdaremizce 25.03.2021 tarih ve 3230 sayılı yazıları ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından ek ödenek talebinde bulunulmuştur. Ödeneğin Hacıbektaş hizmetlerinde kullanılması için İl Genel Meclisi 02.08.2020 tarihli birleşiminde oy birliği ile karar almıştır. Bu kapsamda çalışmalar ivedilikle başlatılarak Hacıbektaş Belediyesi imar yollarında Bitümlü sıcak asfalt, 1. ve 2. kat asfalt kaplama ve yol çizgi boyası uygulamaları başta olmak üzere çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Yapılan çalışmaların bedeli ise talep edilen 5 milyon liranın da üzerinde bir rakama ulaşmış ve çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığımızca uzun yıllardır bakımsız ve ziyarete uygun olmayan Kadıncık Ana Evi’nin restorasyon ile çevre düzenlenmesi çalışmaları tamamlanarak vatandaşlarımızın ziyaretine açılmış olup, Bektaş Efendi Türbesi restorasyon çalışmaları ise sürdürülmektedir. Yine İl Özel İdaremizce Hacı Bektaş Veli Külliyesinde ışıklandırma çalışmaları, Dedebağ’da bulunan Arıcı Baba Türbesinde restorasyon çalışmaları sürdürülmekte olup, Hacıbektaş Kadıncık Ana Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifine ise bina tahsisi, tadilatı ve mutfak yapımı gibi çeşitli konularda destek sağlanmıştır. 2021 Hacı Bektaş Veli Anma Yılı etkinlikleri kapsamında Ekim ayı içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yapılacak olan Gençlik Kampı konularındaki çalışmalar da süratle devam etmektedir. Bu hususlardan da anlaşılacağı üzere Hacıbektaş ilçemize gönderilen ödeneğin kesintiye uğraması mümkün olmayıp iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’un Hacıbektaş ilçesine gönderilen 5 milyon liranın yüzde 60’ına İl Özel İdaresi tarafından kesinti yapıldığı açıklamasına karşı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından şaşırtan açıklama geldi.

 

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok tarafından İçişleri Bakanlığı tarafından Hacıbektaş ilçesinde harcanmak üzere gönderilen 5 milyon liranın İl Genel Meclis Başkanlığı tarafından kesintiye uğratıldığı açıklamasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği önce kendisine yakın medya kuruluşlarına gönderdiği basın açıklamasını saat 21.01 saatlerinde haber merkezimize gönderildi.

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaları da sanki İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılıyormuş gibi yapılan açıklama şaşırttı.

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklama aynen şu şekilde;

 

“09 Eylül 2021 tarihinde bazı basın yayın organlarında çıkan “Hacıbektaş’ın ödeneğine yüzde 60 kesinti” başlıklı haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti hasıl olmuştur. 2021 yılı, UNESCO ve Cumhurbaşkanlığımız genelgesi ile Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin hakka yürüyüşünün 750. yıl dönümü nedeniyle Hacı Bektaş Veli Anma Yılı ilan edilmiştir. Bu nedenle Hacıbektaş’ın ülkemiz inanç ve kültür turizmi açısından önemli merkezlerinden birisi olması nedeniyle ulaşım alt yapısının iyileştirilmesi, turistik yolların standartlarının artırılması ve bölge turizminin gelişmesine katkı sağlaması amacı ile İl Özel İdaremizce 25.03.2021 tarih ve 3230 sayılı yazıları ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından ek ödenek talebinde bulunulmuştur. Ödeneğin Hacıbektaş hizmetlerinde kullanılması için İl Genel Meclisi 02.08.2020 tarihli birleşiminde oy birliği ile karar almıştır. Bu kapsamda çalışmalar ivedilikle başlatılarak Hacıbektaş Belediyesi imar yollarında Bitümlü sıcak asfalt, 1. ve 2. kat asfalt kaplama ve yol çizgi boyası uygulamaları başta olmak üzere çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Yapılan çalışmaların bedeli ise talep edilen 5 milyon liranın da üzerinde bir rakama ulaşmış ve çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığımızca uzun yıllardır bakımsız ve ziyarete uygun olmayan Kadıncık Ana Evi’nin restorasyon ile çevre düzenlenmesi çalışmaları tamamlanarak vatandaşlarımızın ziyaretine açılmış olup, Bektaş Efendi Türbesi restorasyon çalışmaları ise sürdürülmektedir. Yine İl Özel İdaremizce Hacı Bektaş Veli Külliyesinde ışıklandırma çalışmaları, Dedebağ’da bulunan Arıcı Baba Türbesinde restorasyon çalışmaları sürdürülmekte olup, Hacıbektaş Kadıncık Ana Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifine ise bina tahsisi, tadilatı ve mutfak yapımı gibi çeşitli konularda destek sağlanmıştır. 2021 Hacı Bektaş Veli Anma Yılı etkinlikleri kapsamında Ekim ayı içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yapılacak olan Gençlik Kampı konularındaki çalışmalar da süratle devam etmektedir. Bu hususlardan da anlaşılacağı üzere Hacıbektaş ilçemize gönderilen ödeneğin kesintiye uğraması mümkün olmayıp iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.