MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Kalesi’nde Arkeolojik Kazı Çalışmalarına Başlandı

TURİZM 28.09.2017 - 11:27, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Kalesi’nde Arkeolojik Kazı Çalışmalarına Başlandı

Nevşehir Kalesi çevresinde 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak belirlenen bölgede, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan izinle ilk bilimsel kazı çalışmalarına başlandı.
  Nevşehir Kalesi çevresinde 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak belirlenen bölgede, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan izinle ilk bilimsel kazı çalışmalarına başlandı.   Nevşehir Belediyesi öncülüğünde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile işbirliği halinde başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları Nevşehir Müze Müdürü Ertuğrul Murat Gülyaz’ın başkanlığında ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünden Yrd. Doç.Dr. Tolga Uyar ve Arkeoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kamış’ ın bilimsel danışmanlığında gerçekleştiriliyor.   Nevşehir Kalesi çevresinde bilimsel kazı çalışmalarının başlatılması nedeniyle ,kazı alanında bir tören düzenlendi. Törende konuşan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Nevşehir’de kurumların sıkı bir işbirliği ile gerçekleştirilecek kazı çalışmalarında Nevşehir tarihine ilişkin önemli bilgi ve belgelere ulaşılması arzusu içerisinde olduklarını belirterek, kazının hayırlı sonuçlara vesile olması temennisinde bulundu. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin’ de şehrin tarih kimliğinin ortaya çıkartılmasında gerçekleştirilen bilimsel kazının oldukça önemli olduğunu belirterek, burada ortaya çıkartılacak değerlerle Nevşehir’in tarihine de önemli bir katkının sunulmasının hedeflendiğini ifade etti.   Nevşehir Müze Müdürü ve Nevşehir Kalesi’nde yürütülen kazının başkanı Ertuğrul Murat Gülyaz da törende yaptığı konuşmada, Nevşehir’in kent belleğine ve tarihine ilişkin oldukça önemli bir merkezde yapılacak kazı çalışmalarının bölgenin tarihsel gelişimine de ışık tutabileceğine inandığını söyledi.   Bölgede yürütülecek arkeolojik kazının bilimsel danışmanları Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünden Yrd. Doç. Dr. Tolga Uyar ve Arkeoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kamış ‘de bölgede gerçekleştirilecek kazı çalışmalarına ilişkin olarak bilgiler verdi.   Törende daha sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin , Nevşehir Müze Müdürü ve Nevşehir Kalesi’nde yürütülen kazının başkanı Ertuğrul Murat Gülyaz ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünden Yrd. Doç. Dr. Tolga Uyar , bölgede ilk kazı çalışmalarını başlattı.
Nevşehir Kalesi çevresinde 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak belirlenen bölgede, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan izinle ilk bilimsel kazı çalışmalarına başlandı.

 

Nevşehir Kalesi çevresinde 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak belirlenen bölgede, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan izinle ilk bilimsel kazı çalışmalarına başlandı.

 

Nevşehir Belediyesi öncülüğünde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile işbirliği halinde başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları Nevşehir Müze Müdürü Ertuğrul Murat Gülyaz’ın başkanlığında ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünden Yrd. Doç.Dr. Tolga Uyar ve Arkeoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kamış’ ın bilimsel danışmanlığında gerçekleştiriliyor.

 

Nevşehir Kalesi çevresinde bilimsel kazı çalışmalarının başlatılması nedeniyle ,kazı alanında bir tören düzenlendi. Törende konuşan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Nevşehir’de kurumların sıkı bir işbirliği ile gerçekleştirilecek kazı çalışmalarında Nevşehir tarihine ilişkin önemli bilgi ve belgelere ulaşılması arzusu içerisinde olduklarını belirterek, kazının hayırlı sonuçlara vesile olması temennisinde bulundu. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin’ de şehrin tarih kimliğinin ortaya çıkartılmasında gerçekleştirilen bilimsel kazının oldukça önemli olduğunu belirterek, burada ortaya çıkartılacak değerlerle Nevşehir’in tarihine de önemli bir katkının sunulmasının hedeflendiğini ifade etti.

 

Nevşehir Müze Müdürü ve Nevşehir Kalesi’nde yürütülen kazının başkanı Ertuğrul Murat Gülyaz da törende yaptığı konuşmada, Nevşehir’in kent belleğine ve tarihine ilişkin oldukça önemli bir merkezde yapılacak kazı çalışmalarının bölgenin tarihsel gelişimine de ışık tutabileceğine inandığını söyledi.

 

Bölgede yürütülecek arkeolojik kazının bilimsel danışmanları Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünden Yrd. Doç. Dr. Tolga Uyar ve Arkeoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kamış ‘de bölgede gerçekleştirilecek kazı çalışmalarına ilişkin olarak bilgiler verdi.

 

Törende daha sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin , Nevşehir Müze Müdürü ve Nevşehir Kalesi’nde yürütülen kazının başkanı Ertuğrul Murat Gülyaz ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünden Yrd. Doç. Dr. Tolga Uyar , bölgede ilk kazı çalışmalarını başlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.