Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Kalkınamıyorsa Sebebi Sizce Ne ?

NEVŞEHİR 04.06.2017 - 16:55, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Kalkınamıyorsa Sebebi Sizce Ne ?

Dünya ve Türkiye değişirken, yıllardır Odalarda, STK´larda, Birliklerde, Bürokraside kendilerini koltuklara çivileyen başarısız isimlerin biran önce istifa ederek şehrin önünü açmaları bekleniyor.
Dünya ve Türkiye değişirken, yıllardır Odalarda, STK´larda, Birliklerde, Bürokraside kendilerini koltuklara çivileyen başarısız isimlerin biran önce istifa ederek şehrin önünü açmaları bekleniyor.   Nevşehir’de kendilerini düşünen şehirde adeta kalın bir zihniyet ile “çalışmama üzerine bir düzen kuran” , isimlerin, hayatlarında ilk defa bir yenilik yapıp istifa ederek, yeni jenerasyonun önünü açmaları arzulanıyor.   Siyasi ve yerel yönetim erkini bir yolunu bulup çalıştıklarına inandıran “şark kurnazı” tiyatro topluluklarının, artık kendi köşelerine çekilmelerinin vaktinin geldiği görüşleri dile getiriliyor. Ahlaki bir erdem olarak 10 yılını bulundukları makamlarda dolduranların, bu şehrin geleceği için tez elden istifa ederek, sosyal ve ahlaki bir erdemi hayata geçirmeleri bekleniyor.   Ülkemizde bir çok alanda değişip gelişirken,Nevşehir adeta sonlarda nal topluyor.Şehri gelecek yıllara hazırlama konusunda öncü fikirler üretmesi gereken, ODALAR, STKLAR, DERNEKLER, BİRLİKLER, BÜROKRATLAR ise adeta tıp oynuyor.   Nevşehir için zerrece kaygısı olmayan pek çok ismin, yıllardır aynı koltuklarda çivilenip kalmaları hayret, ibret ve tepki ile takip ediliyor.   Bürokraside de yılları devirerek adeta “çalışmama üzerine bir düzeni kurarak” bu düzeni koruyup kollayan eski zihniyet kalıntılarının Nevşehir için ne yaptıkları ise merak ediliyor. . STK´ları işgal eden pek çok isimin de hali hazırda siyasilerle sofrada oturmayı kendilerine bir paye olarak almaları gülünç bulunuyor.   Herhangi bir eleştirel düşüncede olmayan sadece ama sadece “emredersiniz efendim” türü şark itatkarlığını kutsayan nicesinin de bir an önce NEVŞEHİR´in ali menfaatleri için köşelerine çekilmelerinin en doğru karar olacağı vurgulanıyor.   Tabi birde isim değişikliğine gidip sanki yeni dernek, vakıf veya STK kuranlarda bukalemun gibi renk değiştiriyor ancak makam koltuğundan asla inmiyor. İsimlerini yenileyerek kafalarını değiştirmeyen bu erdemler ramazanda iftar , seçimde birlik yemeği vererek adeta kentte kendi varlıklarını ispatlamaya çalışıyorlar. İstihdam yarat dendiğinde de sadece lafta vaatler ile kentteki siyaset dahil bir çok kesimin gözlerini boyuyorlar. Doğruları söyleyen başta Lale Haber olmak üzere bir çok kesimi de nasıl karalarız diye orda burada dedikodu yapıyorlar. Bu erdemler ilgili çok yakında başka bir haber ile irdeleyiz tabiî ki……..Şimdi gelelim esas konumuza…..   Nevşehir kamuoyu ise ahlaki bir erdemin sayılı olarak dile getirilmesi gereğini arzuluyor. Özellikle 10 yıldır aynı koltuklarda bulunanların, koltuklarını bırakarak sosyal sorumluluk alanlarına yönelmeleri bekleniyor. 10 yıldır yapmaları gereken varsa zaten yapmış olmaları gerektiği bilinirken, eğer 10 yıldır ortaya somut bir iş çıkaramadıysalar biran önce halktan özür dileyerek makamlarını bırakmaları gerektiği kamuoyunda dillendiriliyor.  
Dünya ve Türkiye değişirken, yıllardır Odalarda, STK´larda, Birliklerde, Bürokraside kendilerini koltuklara çivileyen başarısız isimlerin biran önce istifa ederek şehrin önünü açmaları bekleniyor.

Dünya ve Türkiye değişirken, yıllardır Odalarda, STK´larda, Birliklerde, Bürokraside kendilerini koltuklara çivileyen başarısız isimlerin biran önce istifa ederek şehrin önünü açmaları bekleniyor.

 

Nevşehir’de kendilerini düşünen şehirde adeta kalın bir zihniyet ile “çalışmama üzerine bir düzen kuran” , isimlerin, hayatlarında ilk defa bir yenilik yapıp istifa ederek, yeni jenerasyonun önünü açmaları arzulanıyor.

 

Siyasi ve yerel yönetim erkini bir yolunu bulup çalıştıklarına inandıran “şark kurnazı” tiyatro topluluklarının, artık kendi köşelerine çekilmelerinin vaktinin geldiği görüşleri dile getiriliyor. Ahlaki bir erdem olarak 10 yılını bulundukları makamlarda dolduranların, bu şehrin geleceği için tez elden istifa ederek, sosyal ve ahlaki bir erdemi hayata geçirmeleri bekleniyor.

 

Ülkemizde bir çok alanda değişip gelişirken,Nevşehir adeta sonlarda nal topluyor.Şehri gelecek yıllara hazırlama konusunda öncü fikirler üretmesi gereken, ODALAR, STKLAR, DERNEKLER, BİRLİKLER, BÜROKRATLAR ise adeta tıp oynuyor.

 

Nevşehir için zerrece kaygısı olmayan pek çok ismin, yıllardır aynı koltuklarda çivilenip kalmaları hayret, ibret ve tepki ile takip ediliyor.

 

Bürokraside de yılları devirerek adeta “çalışmama üzerine bir düzeni kurarak” bu düzeni koruyup kollayan eski zihniyet kalıntılarının Nevşehir için ne yaptıkları ise merak ediliyor.

.

STK´ları işgal eden pek çok isimin de hali hazırda siyasilerle sofrada oturmayı kendilerine bir paye olarak almaları gülünç bulunuyor.

 

Herhangi bir eleştirel düşüncede olmayan sadece ama sadece “emredersiniz efendim” türü şark itatkarlığını kutsayan nicesinin de bir an önce NEVŞEHİR´in ali menfaatleri için köşelerine çekilmelerinin en doğru karar olacağı vurgulanıyor.

 

Tabi birde isim değişikliğine gidip sanki yeni dernek, vakıf veya STK kuranlarda bukalemun gibi renk değiştiriyor ancak makam koltuğundan asla inmiyor. İsimlerini yenileyerek kafalarını değiştirmeyen bu erdemler ramazanda iftar , seçimde birlik yemeği vererek adeta kentte kendi varlıklarını ispatlamaya çalışıyorlar. İstihdam yarat dendiğinde de sadece lafta vaatler ile kentteki siyaset dahil bir çok kesimin gözlerini boyuyorlar. Doğruları söyleyen başta Lale Haber olmak üzere bir çok kesimi de nasıl karalarız diye orda burada dedikodu yapıyorlar. Bu erdemler ilgili çok yakında başka bir haber ile irdeleyiz tabiî ki……..Şimdi gelelim esas konumuza…..

 

Nevşehir kamuoyu ise ahlaki bir erdemin sayılı olarak dile getirilmesi gereğini arzuluyor. Özellikle 10 yıldır aynı koltuklarda bulunanların, koltuklarını bırakarak sosyal sorumluluk alanlarına yönelmeleri bekleniyor. 10 yıldır yapmaları gereken varsa zaten yapmış olmaları gerektiği bilinirken, eğer 10 yıldır ortaya somut bir iş çıkaramadıysalar biran önce halktan özür dileyerek makamlarını bırakmaları gerektiği kamuoyunda dillendiriliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.