MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Meryem Ana Kilisesi Yok Oluyor

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2014 - 19:29, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Meryem Ana Kilisesi Yok Oluyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'deki tarihi Meryem Ana Kilisesi, bakımsızlık ve kaçak kazılar sebebiyle harabeye döndü. Vatandaşlar, tarihi yapının bir an önce restore edilmesini istiyor. Tarih bilinci artıyor. Türkiye'deki tarihi eserler, restore ediliyor ama henüz bu tarihi binanın yeniden ülke turizmine kazandırılması için tek bir girişim bile yok. Nevşehir'deki tarihi Meryem Ana Kilisesi de acil onarım bekleyen yapılardan. Kilise, 1894 yılında bölgedeki Rumlar tarafından ibadete açıldı. Nüfus mübadelesi sonrası, 1983 yılına kadar Nevşehir Ceza ve Tutukevi olarak kullanıldı. Çatısı da taştan yapının, kapı ve pencereleri hırsızlar tarafından yağmalandı.  Sütun dipleri define avcılarının tarafından boşaltıldı. Kireçle kapatılan freskler ve çeşitli tablolar hala bozulmadan duruyor. Duvar işlemeleri ise bozulmaya yüz tuttu. Mahalle sakinleri, Nevşehir Kalesi sırtlarındaki ibadethanenin onarılmasını istiyor.

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'deki tarihi Meryem Ana Kilisesi, bakımsızlık ve kaçak kazılar sebebiyle harabeye döndü.

Vatandaşlar, tarihi yapının bir an önce restore edilmesini istiyor. Tarih bilinci artıyor. Türkiye'deki tarihi eserler, restore ediliyor ama henüz bu tarihi binanın yeniden ülke turizmine kazandırılması için tek bir girişim bile yok.

Nevşehir'deki tarihi Meryem Ana Kilisesi de acil onarım bekleyen yapılardan. Kilise, 1894 yılında bölgedeki Rumlar tarafından ibadete açıldı. Nüfus mübadelesi sonrası, 1983 yılına kadar Nevşehir Ceza ve Tutukevi olarak kullanıldı. Çatısı da taştan yapının, kapı ve pencereleri hırsızlar tarafından yağmalandı.  Sütun dipleri define avcılarının tarafından boşaltıldı. Kireçle kapatılan freskler ve çeşitli tablolar hala bozulmadan duruyor. Duvar işlemeleri ise bozulmaya yüz tuttu. Mahalle sakinleri, Nevşehir Kalesi sırtlarındaki ibadethanenin onarılmasını istiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.