MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, Vekilin Mutfağında Hünerlerini Sergiledi

SİYASET 09.07.2017 - 16:20, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, Vekilin Mutfağında Hünerlerini Sergiledi

Nevşehir AK Parti Nevşehir Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz, TRT Haber’de her hafta Pazar günleri yayınlanan Vekilin mutfağı programının konuğu oldu.
Nevşehir AK Parti Nevşehir Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz, TRT Haber’de her hafta Pazar günleri yayınlanan Vekilin mutfağı programının konuğu oldu.     AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Vekilin mutfağı programında Çağla Yarıcı’ın mutfağında Nevşehir’in tanıtımını da yaptı.   Aşçı önlüğü giyerek et doğrayan Açıkgöz, daha sonra Nevşehir'in yöresel tatlarına birer birer yapmaya başladı.   Açıkgöz, Nevşehir’in meşhur Çömlekte kuru fasulyesini seyircilere tarif etti. Programda hem yemek yayıp hem de Nevşehir ve Kapadokya Bölgesini enine boyuna uzun uzun tanıtan Açıkgöz, Nevşehir tavasından, Aside tatlısına, Kabak Çekirdeğinden tandırda kuru fasulyeye Nevşehir kuru üzümüne kadar ilimizin tüm lezzetlerini izleyicilerle paylaştı.   Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz programda Kapadokya ve Nevşehir hakkında bilgiler verdi.   Açıkgöz,  Sokakları tarih kokan, Nevşehir 'imiz; medeniyetlerin harman olduğu tarihî bir şehrimizdir. Avanos 'umuzun özel toprağından üretilen çömleğimizle Derinkuyu 'muzda yetişen kuru fasulyelerimizi pişirdik.   Konu Nevşehir ve Türkiye olunca, vatandaşımız için ülkemiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bizim sevdamız Nevşehir ve Türkiye 'dir. Siyaseti insanımızın mutluluğu, refahı, güçlü geleceği için yapıyoruz. Siyaset anlayışımızda fedakarlık ve özveri vardır. Siyah üzümüyle, pekmeziyle, Nevşehir tavasıyla, burada yaptığımız Aside tatlısıyla sayamadığım birçok damak tadı Nevşehir 'imize özgüdür.   Kabak çekirdeğimiz sütle kavrulur; çekirdekli siyah üzümümüz bölgemize has ve şifa kaynağı ürünlerimizdendir. Güzel atlar diyarımız Kapadokya 'mız bir doğa harikasıdır. Sıcak hava balonlarımızla eşsiz ve doyumsuz bir güzelliği seyredebilirsiniz. Üç Güzeller efsanemizde bir aileyi temsil ettiği rivayet edilir. Yer altı şehirlerimiz bir medeniyeti temsil etmektedir. Avanos toprağının marifetli ellerle, şahesere dönüşmesi 'Hitit Güneşi' önemli bir sanat eseridir. Manevî değerlerimizden Hacı Bektaş-i Veli' nin evrensel mesajı "Bir olalım, iri olalım, diri olalım." ilelebet kulağımıza küpedir.   Ürgüp'ümüz turizmin kalbi, Kaymaklı yer altı şehrimiz, Zelve-Göreme vadilerimiz doğa ile modern yaşamın iç içe geçmiş güzelliğidir. Kozaklı'mız kaplıcalarıyla şifa kaynağıdır. Yöresel kuru fasulyemiz eşsiz lezzetiyle hazırladık. Tüm izleyenlerimizi, konuklarımızı #Kapadokya 'mıza, #Nevşehir 'imize bekliyoruz." diye konuştu
Nevşehir AK Parti Nevşehir Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz, TRT Haber’de her hafta Pazar günleri yayınlanan Vekilin mutfağı programının konuğu oldu.

Nevşehir AK Parti Nevşehir Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz, TRT Haber’de her hafta Pazar günleri yayınlanan Vekilin mutfağı programının konuğu oldu.  

 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Vekilin mutfağı programında Çağla Yarıcı’ın mutfağında Nevşehir’in tanıtımını da yaptı.

 

Aşçı önlüğü giyerek et doğrayan Açıkgöz, daha sonra Nevşehir'in yöresel tatlarına birer birer yapmaya başladı.

 

Açıkgöz, Nevşehir’in meşhur Çömlekte kuru fasulyesini seyircilere tarif etti. Programda hem yemek yayıp hem de Nevşehir ve Kapadokya Bölgesini enine boyuna uzun uzun tanıtan Açıkgöz, Nevşehir tavasından, Aside tatlısına, Kabak Çekirdeğinden tandırda kuru fasulyeye Nevşehir kuru üzümüne kadar ilimizin tüm lezzetlerini izleyicilerle paylaştı.

 

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz programda Kapadokya ve Nevşehir hakkında bilgiler verdi.

 

Açıkgöz,  Sokakları tarih kokan, Nevşehir 'imiz; medeniyetlerin harman olduğu tarihî bir şehrimizdir. Avanos 'umuzun özel toprağından üretilen çömleğimizle Derinkuyu 'muzda yetişen kuru fasulyelerimizi pişirdik.

 

Konu Nevşehir ve Türkiye olunca, vatandaşımız için ülkemiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bizim sevdamız Nevşehir ve Türkiye 'dir. Siyaseti insanımızın mutluluğu, refahı, güçlü geleceği için yapıyoruz. Siyaset anlayışımızda fedakarlık ve özveri vardır. Siyah üzümüyle, pekmeziyle, Nevşehir tavasıyla, burada yaptığımız Aside tatlısıyla sayamadığım birçok damak tadı Nevşehir 'imize özgüdür.

 

Kabak çekirdeğimiz sütle kavrulur; çekirdekli siyah üzümümüz bölgemize has ve şifa kaynağı ürünlerimizdendir. Güzel atlar diyarımız Kapadokya 'mız bir doğa harikasıdır. Sıcak hava balonlarımızla eşsiz ve doyumsuz bir güzelliği seyredebilirsiniz. Üç Güzeller efsanemizde bir aileyi temsil ettiği rivayet edilir. Yer altı şehirlerimiz bir medeniyeti temsil etmektedir. Avanos toprağının marifetli ellerle, şahesere dönüşmesi 'Hitit Güneşi' önemli bir sanat eseridir. Manevî değerlerimizden Hacı Bektaş-i Veli' nin evrensel mesajı "Bir olalım, iri olalım, diri olalım." ilelebet kulağımıza küpedir.

 

Ürgüp'ümüz turizmin kalbi, Kaymaklı yer altı şehrimiz, Zelve-Göreme vadilerimiz doğa ile modern yaşamın iç içe geçmiş güzelliğidir. Kozaklı'mız kaplıcalarıyla şifa kaynağıdır. Yöresel kuru fasulyemiz eşsiz lezzetiyle hazırladık. Tüm izleyenlerimizi, konuklarımızı #Kapadokya 'mıza, #Nevşehir 'imize bekliyoruz." diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.