Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Milletvekillerinden DSİ Genel Müdürüne Ziyaret

NEVŞEHİR 10.03.2017 - 14:35, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Milletvekillerinden DSİ Genel Müdürüne Ziyaret

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, DSİ Genel Müdürü Murat Acu’yu makamında ziyaret ettiler.
AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider,  DSİ Genel Müdürü Murat Acu’yu makamında ziyaret ettiler.   DSİ Genel Müdürü Murat Acu ile AK Parti Nevşehir Milletvekilleri,  Nevşehir il genelinde yapılan çalışmalar ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak yatırımlar ile ilgili değerlendirmede bulundukları öğrenildi.   Gerçekleştirilen ziyarette Ürgüp Damsa Sulama Kanalının yenilenmesi ve Yamula Barajı Kalaba – Seyfe Sulama Projesi hakkında görüş alışverişinde bulunurken, çalışan ancak ihtiyaca cevap vermeyen açık sulama sistemlerinin yenilenerek günümüz şartlarına uygun kapalı sulama projeleri haline gelmesi hakkında AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider düşüncelerimizi paylaştılar.   Ön raporu onaylanarak projesi hazırlanmakta olan ve 2020 yılında hizmete girmesi hedeflenen Yamula Barajı Kalaba – Seyfe Sulama projesi tamamlandığında Avanos, Kozaklı, Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerimizdeki 65 bin hektar tarım arazisini suyla buluşturacak.   Uzun süredir hizmet veren ancak ekonomik ömrünü yitiren Ürgüp Damsa Sulama Kanalının yenileme çalışmaları kapsamında projede yer alıp tamamlanmış olan sondaj işlemleri hakkında bilgi aldındı. 2019 yılı sonunda tamamlanması hedeflenen yenilemenin sonucunda yaklaşık 11 bin 920 dekar tarım arazisi suyla buluşarak ülke ve Nevşehir tarımına katkı sağlayacak.   Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri yaptığı açıklamada ; Ülke genelinde ve ilimizde ekonomik ömrünü tamamlayan sulama kanallarının yenilenerek, modern kapalı sulama projeleri ile günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi ve çiftçilerimizin daha fazla gelir elde etmesi için tüm güçleriyle çalışan DSİ Genel Müdürüne  Nevşehir çiftçileri ve Nevşehirliler adına teşekkür etti. Nevşehir tarımına ve ekonomisine katkı sağlayacak projeler için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. diye konuştular  
AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, DSİ Genel Müdürü Murat Acu’yu makamında ziyaret ettiler.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider,  DSİ Genel Müdürü Murat Acu’yu makamında ziyaret ettiler.

 

DSİ Genel Müdürü Murat Acu ile AK Parti Nevşehir Milletvekilleri,  Nevşehir il genelinde yapılan çalışmalar ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak yatırımlar ile ilgili değerlendirmede bulundukları öğrenildi.

 

Gerçekleştirilen ziyarette Ürgüp Damsa Sulama Kanalının yenilenmesi ve Yamula Barajı Kalaba – Seyfe Sulama Projesi hakkında görüş alışverişinde bulunurken, çalışan ancak ihtiyaca cevap vermeyen açık sulama sistemlerinin yenilenerek günümüz şartlarına uygun kapalı sulama projeleri haline gelmesi hakkında AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider düşüncelerimizi paylaştılar.

 

Ön raporu onaylanarak projesi hazırlanmakta olan ve 2020 yılında hizmete girmesi hedeflenen Yamula Barajı Kalaba – Seyfe Sulama projesi tamamlandığında Avanos, Kozaklı, Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerimizdeki 65 bin hektar tarım arazisini suyla buluşturacak.

 

Uzun süredir hizmet veren ancak ekonomik ömrünü yitiren Ürgüp Damsa Sulama Kanalının yenileme çalışmaları kapsamında projede yer alıp tamamlanmış olan sondaj işlemleri hakkında bilgi aldındı. 2019 yılı sonunda tamamlanması hedeflenen yenilemenin sonucunda yaklaşık 11 bin 920 dekar tarım arazisi suyla buluşarak ülke ve Nevşehir tarımına katkı sağlayacak.

 

Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri yaptığı açıklamada ; Ülke genelinde ve ilimizde ekonomik ömrünü tamamlayan sulama kanallarının yenilenerek, modern kapalı sulama projeleri ile günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi ve çiftçilerimizin daha fazla gelir elde etmesi için tüm güçleriyle çalışan DSİ Genel Müdürüne  Nevşehir çiftçileri ve Nevşehirliler adına teşekkür etti. Nevşehir tarımına ve ekonomisine katkı sağlayacak projeler için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. diye konuştular

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.