MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Organize Sanayide Cuma Günleri Eziyet Devam Ediyor

NEVŞEHİR 10.07.2017 - 12:36, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Organize Sanayide Cuma Günleri Eziyet Devam Ediyor

Nevşehir-Acıgöl karayolunun 10’uncu kilometresindeki Özel Organize Sanayi Bölgesi’nde cami inşaatı yaklaşık 7 yıldan beri bitirilemiyor.
Nevşehir-Acıgöl karayolunun 10’uncu kilometresindeki Özel Organize Sanayi Bölgesi’nde cami inşaatı yaklaşık 7 yıldan beri bitirilemiyor.   Yönetim ile vatandaşların oluşturduğu dernek tarafından organizedeki işletmelerden 1000 m2 den 1000 TL alınarak toplanan bağışlarla temeli atılan caminin inşaatının büyük bir kısmı yapılmasına rağmen bitirilemiyor.   O CAMİ İNŞAATI SIRASINDA CAN KAYBI BİLE OLMUŞTU 2011 büyük kubbe betonunun atılacağı sırada, iddiaya göre kurulum hatası nedeniyle iskele ve kalıplar büyük gürültüyle inşaatta çökme meydana gelmiş inşaatta bulunan 10 işçi, demir ve ahşap malzemeden oluşan iskele ile kalıpların enkazı altında kalmıştı. 1 işçi ise kazada hayatını kaybetmişti.   Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tüm işletmelerin can pahasına kazaya müdahale ederek daha fazla can kaybı yaşanmamasını engellemişti.   O kazadan sonra inşaattın bir çoğu bitmiş olmasına rağmen yaklaşık 7 yıldır açılamayan cami nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tüm işletmelerin çalışanları özellikle Cuma namazlarında hala açılmayan cami nedeniyle Boğazköy,Tepeköy’e servisler ile namaz kılmaya gidiyorlar. Hatta bazı cumalarda kendilerine pratik çözüm üreten işçiler bir Un Fabrikasında Cuma Namazını kılıyorlar.   Organize Sanayi Bölgesi yönetimi cami inşaatı , alt yapı,asfalt konusunda toplanan paralar sonrası hiçbir soruna çözüm bulamazken aldıkları ödüller ile övünmeye devam ediyorlar.   Bir cami inşaatı toplanan paralara rağmen 7 yılda neden bitirilmediği , neden halen caminin açılmadığı ve halen Nevşehir Organize Sanayi Bölgesinde çalışan Müslümanlara Cuma namazlarında neden eziyet edildiği bilinmiyor. 
Nevşehir-Acıgöl karayolunun 10’uncu kilometresindeki Özel Organize Sanayi Bölgesi’nde cami inşaatı yaklaşık 7 yıldan beri bitirilemiyor.

Nevşehir-Acıgöl karayolunun 10’uncu kilometresindeki Özel Organize Sanayi Bölgesi’nde cami inşaatı yaklaşık 7 yıldan beri bitirilemiyor.

 

Yönetim ile vatandaşların oluşturduğu dernek tarafından organizedeki işletmelerden 1000 m2 den 1000 TL alınarak toplanan bağışlarla temeli atılan caminin inşaatının büyük bir kısmı yapılmasına rağmen bitirilemiyor.

 

O CAMİ İNŞAATI SIRASINDA CAN KAYBI BİLE OLMUŞTU

2011 büyük kubbe betonunun atılacağı sırada, iddiaya göre kurulum hatası nedeniyle iskele ve kalıplar büyük gürültüyle inşaatta çökme meydana gelmiş inşaatta bulunan 10 işçi, demir ve ahşap malzemeden oluşan iskele ile kalıpların enkazı altında kalmıştı. 1 işçi ise kazada hayatını kaybetmişti.

 

Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tüm işletmelerin can pahasına kazaya müdahale ederek daha fazla can kaybı yaşanmamasını engellemişti.

 

O kazadan sonra inşaattın bir çoğu bitmiş olmasına rağmen yaklaşık 7 yıldır açılamayan cami nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tüm işletmelerin çalışanları özellikle Cuma namazlarında hala açılmayan cami nedeniyle Boğazköy,Tepeköy’e servisler ile namaz kılmaya gidiyorlar. Hatta bazı cumalarda kendilerine pratik çözüm üreten işçiler bir Un Fabrikasında Cuma Namazını kılıyorlar.

 

Organize Sanayi Bölgesi yönetimi cami inşaatı , alt yapı,asfalt konusunda toplanan paralar sonrası hiçbir soruna çözüm bulamazken aldıkları ödüller ile övünmeye devam ediyorlar.

 

Bir cami inşaatı toplanan paralara rağmen 7 yılda neden bitirilmediği , neden halen caminin açılmadığı ve halen Nevşehir Organize Sanayi Bölgesinde çalışan Müslümanlara Cuma namazlarında neden eziyet edildiği bilinmiyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.