Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Pazarında 300 Yıllık Gelenek Devam Ettiriliyor

GÜNCEL 03.12.2017 - 15:55, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Pazarında 300 Yıllık Gelenek Devam Ettiriliyor

Nevşehir modern Pazar yerinde 1721 yılında Sultan 3.Ahmet’in fermanıyla başlayan Pazar yeri açılışımızda 300 yıldır süre gelen gelenek devam ettiriliyor.
  Modern Pazar yerinde Pazar ve Pazartesi günleri kurulan pazarda esnaflar önce hazırlıklarını yapıyor. Esnaflar hazırlıklarını yapmasıyla birlikte dua edilmeye başlanıyor. Tüm Pazar esnafının hep birlikte dua etmesinin ardından ise esnaflar yarım kalan işlerini tamamlamasının ardından satışa başlıyorlar.   Pazar sabahında dua edilmesinden dolayı son derece mutlu olan esnaflar bu uygulamam tüm şehirlerde yapılması gerektiğini belirtirken Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen 300 yıllık geleneği yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özmen, “ Allah’a şükürler olsun 300 yıldır Allah’ın adıyla ekmeğimizi aramaya başlıyoruz. Nevşehir Pazar yerinde 1721 yılında Sultan 3. Ahmet’in fermanıyla başlayan bir Pazar geleneğimiz var. 300 yıldır Pazar ve Pazartesi günleri Nevşehir’de Pazar yeri kurulmuş olup ve bu pazarımızda da Allah’ın adıyla duamızla başlıyoruz. Bu duadan sonra inanın esnaflarımız daha heyecanlı oluyorlar daha çok verimli oluyorlar. Tabi ki bereketimiz daha fazla oluyor. Onun için esnaflarımızda memnun, müşterilerimizde memnun” şeklinde konuştu. 
Nevşehir modern Pazar yerinde 1721 yılında Sultan 3.Ahmet’in fermanıyla başlayan Pazar yeri açılışımızda 300 yıldır süre gelen gelenek devam ettiriliyor.

 

Modern Pazar yerinde Pazar ve Pazartesi günleri kurulan pazarda esnaflar önce hazırlıklarını yapıyor. Esnaflar hazırlıklarını yapmasıyla birlikte dua edilmeye başlanıyor. Tüm Pazar esnafının hep birlikte dua etmesinin ardından ise esnaflar yarım kalan işlerini tamamlamasının ardından satışa başlıyorlar.

 

Pazar sabahında dua edilmesinden dolayı son derece mutlu olan esnaflar bu uygulamam tüm şehirlerde yapılması gerektiğini belirtirken Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen 300 yıllık geleneği yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özmen, “ Allah’a şükürler olsun 300 yıldır Allah’ın adıyla ekmeğimizi aramaya başlıyoruz. Nevşehir Pazar yerinde 1721 yılında Sultan 3. Ahmet’in fermanıyla başlayan bir Pazar geleneğimiz var. 300 yıldır Pazar ve Pazartesi günleri Nevşehir’de Pazar yeri kurulmuş olup ve bu pazarımızda da Allah’ın adıyla duamızla başlıyoruz. Bu duadan sonra inanın esnaflarımız daha heyecanlı oluyorlar daha çok verimli oluyorlar. Tabi ki bereketimiz daha fazla oluyor. Onun için esnaflarımızda memnun, müşterilerimizde memnun” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.