MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de Domuz Gribinden Korkulacak Bir Durum Yok

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2015 - 16:50, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir’de Domuz Gribinden Korkulacak Bir Durum Yok

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr.Rahim Ünlübay, domuz gribiyle ilgili açıklama yaptı. İşte Domuz Gribi ile ilgili olarak Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr.Rahim Ünlübay'ın açıklaması; Tüm Türkiye'de olduğu gibi şehrimizde de görülen grip vakalarında geçmişteki yıllara oranla ciddi bir artış olmadığını belirten Ünlübay vatandaşlarımızın korkmasını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. "2015 yılı itibarıyla, tüm Türkiye'de grip sebebiyle alınan 5 bin 240 numuneden yalnızca 498'inde (yüzde 9,5)  H1N1 dediğimiz domuz gribi tespit edilmiştir.    Gerek vaka sayısı gerekse numunelerden tespit edilen virüslerin türleri incelendiğinde Türkiye’de mevsimsel grip hastalığındaki artışın ötesinde bir artış görülmüyor. Eldeki verilere dayanarak Sağlık Bakanlığı Grip Bilim Kurulunun yaptığı değerlendirmeye göre de herhangi bir salgın olmadığında mutabakata varılmış durumdadır.   Nevşehir'de sağlık teşkilatı olarak gerekli önlemleri aldık. Tüm vatandaşlarımızdan gribe karşı kişisel koruyucu önlemleri almalarını, hastalık dönemlerinde mümkün olduğunca evde istirahat edip diğer kişilerle temas etmemelerini ve şikâyetleri ağırlaşırsa (nefes darlığı, göğüs ağrısı, bilinç bulanıklığı, yüksek ateş, öksürük gibi belirtilerin ortaya çıkması) bir hekime başvurmalarını istiyoruz"  şeklinde konuştu.   Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.  

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr.Rahim Ünlübay, domuz gribiyle ilgili açıklama yaptı.

İşte Domuz Gribi ile ilgili olarak Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr.Rahim Ünlübay'ın açıklaması;


Tüm Türkiye'de olduğu gibi şehrimizde de görülen grip vakalarında geçmişteki yıllara oranla ciddi bir artış olmadığını belirten Ünlübay vatandaşlarımızın korkmasını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

"2015 yılı itibarıyla, tüm Türkiye'de grip sebebiyle alınan 5 bin 240 numuneden yalnızca 498'inde (yüzde 9,5)  H1N1 dediğimiz domuz gribi tespit edilmiştir. 
 
Gerek vaka sayısı gerekse numunelerden tespit edilen virüslerin türleri incelendiğinde Türkiye’de mevsimsel grip hastalığındaki artışın ötesinde bir artış görülmüyor. Eldeki verilere dayanarak Sağlık Bakanlığı Grip Bilim Kurulunun yaptığı değerlendirmeye göre de herhangi bir salgın olmadığında mutabakata varılmış durumdadır.
 
Nevşehir'de sağlık teşkilatı olarak gerekli önlemleri aldık. Tüm vatandaşlarımızdan gribe karşı kişisel koruyucu önlemleri almalarını, hastalık dönemlerinde mümkün olduğunca evde istirahat edip diğer kişilerle temas etmemelerini ve şikâyetleri ağırlaşırsa (nefes darlığı, göğüs ağrısı, bilinç bulanıklığı, yüksek ateş, öksürük gibi belirtilerin ortaya çıkması) bir hekime başvurmalarını istiyoruz"  şeklinde konuştu.

 
Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.