MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de Meydanlık Bir Başka Yüzyıla mı Kaldı?

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.08.2014 - 18:56, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir’de Meydanlık Bir Başka Yüzyıla mı Kaldı?

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin bir çok ilinde şehir meydanlığı var ama geçmişten gelen hatalar, günümüzdeki yönetimlerin konuya ciddi bir eğilim göstermemesi nedeniyle Türkiye’nin Şehir Meydanlığı bulunmayan sayılı illeri arasında kalmaya ediyor Nevşehir.   Hatırlanacağı üzere eski devlet hastanesinin yıkımı esnasında söz konusu alanın şehir meydanlığı olarak değerlendirilmesi, beton yığına dönen il merkezinin bir nefes alma mekanı olarak bu alanda bir proje geliştirilmesi sık sık gündeme gelmişti. Ancak Nevşehir belediyesi söz konusu alana şu ana kadar 8 kata ulaşan belediye hizmet sarayı, alışveriş merkezi ve otopark alanı yapmayı tercih etmişti.   Şehir merkezinde şehir meydanlığı olarak değerlendirilebilecek alanlar içerisinde il merkezinin en önemli kültür ve tarih birikimi olan Damat İbrahimpaşa Külliyesinin önünden anaca caddeye kadar uzanan bölümü göstermek mümkün.   İçerisinde Kurşunlu Camiinin de bulunduğu alanın, ilin en eski yapılarından biri olan kasaplar çarşısının da yıkılarak ana caddeye kadar uzanan bölümünde şehir meydanlığı projesinin yapılması şehrin insanlarının nefes alabileceği, üstelik il merkezinin en önemli tarihi değerini önünü açmak suretiyle değerlendirilebileceği belirtiliyor.
NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin bir çok ilinde şehir meydanlığı var ama geçmişten gelen hatalar, günümüzdeki yönetimlerin konuya ciddi bir eğilim göstermemesi nedeniyle Türkiye’nin Şehir Meydanlığı bulunmayan sayılı illeri arasında kalmaya ediyor Nevşehir.
 
Hatırlanacağı üzere eski devlet hastanesinin yıkımı esnasında söz konusu alanın şehir meydanlığı olarak değerlendirilmesi, beton yığına dönen il merkezinin bir nefes alma mekanı olarak bu alanda bir proje geliştirilmesi sık sık gündeme gelmişti. Ancak Nevşehir belediyesi söz konusu alana şu ana kadar 8 kata ulaşan belediye hizmet sarayı, alışveriş merkezi ve otopark alanı yapmayı tercih etmişti.
 
Şehir merkezinde şehir meydanlığı olarak değerlendirilebilecek alanlar içerisinde il merkezinin en önemli kültür ve tarih birikimi olan Damat İbrahimpaşa Külliyesinin önünden anaca caddeye kadar uzanan bölümü göstermek mümkün.
 
İçerisinde Kurşunlu Camiinin de bulunduğu alanın, ilin en eski yapılarından biri olan kasaplar çarşısının da yıkılarak ana caddeye kadar uzanan bölümünde şehir meydanlığı projesinin yapılması şehrin insanlarının nefes alabileceği, üstelik il merkezinin en önemli tarihi değerini önünü açmak suretiyle değerlendirilebileceği belirtiliyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.