Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Şap Hastalığından Korunmuş Bölge İlan Edildi

NEVŞEHİR 05.01.2017 - 16:13, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Şap Hastalığından Korunmuş Bölge İlan Edildi

Nevşehir'in de içinde bulunduğu 44 il, 2017 Yılı itibariyle Şap Hastalığından Aşılı Arîlik Statüsü kapsamına alınmış ve Şap Hastalığından Korunmuş Bölge olarak ilan edildi.
Nevşehir'in de içinde bulunduğu 44 il, 2017 Yılı itibariyle Şap Hastalığından Aşılı Arîlik Statüsü kapsamına alınmış ve Şap Hastalığından Korunmuş Bölge olarak ilan edildi.     Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz; " Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulamaya konulan Milli Tarım Projesi kapsamında, Nevşehir'in de içinde bulunduğu 44 il, 2017 Yılı itibariyle Şap Hastalığından Aşılı Arîlik Statüsü kapsamına alınmış ve Şap Hastalığından Korunmuş Bölge olarak ilan edildiğini" belirtti.     İl Müdürü Okan Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Şap Hastalığından Aşılı Ari Statüsünü 2010 yılında elde eden Trakya'dan sonra, Batı Karadeniz, Güney Marmara, Ege Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinin de Şap Hastalığından aşılı arî hale getirilmesi için, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Şap Hastalığı Kontrol Eylem Planı hazırlandı. Bu eylem planına göre; 2017 yılından itibaren, tanımlanan bölge Şap Hastalığından Korunmuş Bölge ilan edilecek, tanımlanan bölgeye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan kurallar dışında sevk edilen hayvanlar tazminatsız olarak doğrudan kesime sevk edilecektir. Tanımlanan bölgeye, bölge dışından yapılacak şap hastalığına duyarlı hayvan sevkleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen hayvan sevk kontrol noktalarından uygun olanlardan birinde kontrol edilecek, kontrol noktasına uğramadan gerçekleştirilen hayvan hareketleri, kaçak hayvan hareketi olarak değerlendirilecektir." dedi.     Yılmaz; "Nevşehir'e kaçak ve belgesiz hayvanların girmesi, aşılı arîlik durumunu riske atacağını belirterek, yol kontrollerinde yakalanan, arîlik statüsüne alınmayan illerden ilimize gelecek belgesiz hayvanların, hayvan sahibine tazminat ödenmeden, doğrudan kesime sevk edileceğini belirterek, konuyla ilgili olarak; İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden daha detaylı bilgi alınabileceğini" söyledi.    
Nevşehir'in de içinde bulunduğu 44 il, 2017 Yılı itibariyle Şap Hastalığından Aşılı Arîlik Statüsü kapsamına alınmış ve Şap Hastalığından Korunmuş Bölge olarak ilan edildi.

Nevşehir'in de içinde bulunduğu 44 il, 2017 Yılı itibariyle Şap Hastalığından Aşılı Arîlik Statüsü kapsamına alınmış ve Şap Hastalığından Korunmuş Bölge olarak ilan edildi.  

 

Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz; " Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulamaya konulan Milli Tarım Projesi kapsamında, Nevşehir'in de içinde bulunduğu 44 il, 2017 Yılı itibariyle Şap Hastalığından Aşılı Arîlik Statüsü kapsamına alınmış ve Şap Hastalığından Korunmuş Bölge olarak ilan edildiğini" belirtti.  

 

İl Müdürü Okan Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Şap Hastalığından Aşılı Ari Statüsünü 2010 yılında elde eden Trakya'dan sonra, Batı Karadeniz, Güney Marmara, Ege Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinin de Şap Hastalığından aşılı arî hale getirilmesi için, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Şap Hastalığı Kontrol Eylem Planı hazırlandı. Bu eylem planına göre; 2017 yılından itibaren, tanımlanan bölge Şap Hastalığından Korunmuş Bölge ilan edilecek, tanımlanan bölgeye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan kurallar dışında sevk edilen hayvanlar tazminatsız olarak doğrudan kesime sevk edilecektir. Tanımlanan bölgeye, bölge dışından yapılacak şap hastalığına duyarlı hayvan sevkleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen hayvan sevk kontrol noktalarından uygun olanlardan birinde kontrol edilecek, kontrol noktasına uğramadan gerçekleştirilen hayvan hareketleri, kaçak hayvan hareketi olarak değerlendirilecektir." dedi.

 

 

Yılmaz; "Nevşehir'e kaçak ve belgesiz hayvanların girmesi, aşılı arîlik durumunu riske atacağını belirterek, yol kontrollerinde yakalanan, arîlik statüsüne alınmayan illerden ilimize gelecek belgesiz hayvanların, hayvan sahibine tazminat ödenmeden, doğrudan kesime sevk edileceğini belirterek, konuyla ilgili olarak; İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden daha detaylı bilgi alınabileceğini" söyledi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.