MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Ülkü Ocakları, yine faydalı bir etkinlik düzenledi

SİYASET 19.02.2020 - 14:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir Ülkü Ocakları, yine faydalı bir etkinlik düzenledi

Güvenli İnternet Haftası kapsamında Nevşehir Ülkü Ocakları, internetin ve sosyal medyanın hem bilinçli hem de güvenli kullanımı için gençlere seminer verdi. Gençlere, eğitimciler tarafından sanal alemin kapsamı ve sanal alemde dikkat edilmesi gerekenler hususlarında bilgiler aktardı.
Güvenli İnternet Haftası kapsamında  Nevşehir Ülkü Ocakları, internetin ve sosyal medyanın hem bilinçli hem de güvenli kullanımı için gençlere seminer verdi. Gençlere, eğitimciler tarafından sanal alemin kapsamı ve sanal alemde dikkat edilmesi gerekenler hususlarında bilgiler aktardı.   İnternetin güvenli kullanımı ile ilgili konuşan Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali TÜRKER, “Çağımızın en büyük icatlarından biri olan internetin bilinçli kullanılması lazım. Hayatımızı kolaylaştıran sanal alemin olumlu yönleri olduğu kadar, maalesef olumsuz tarafları da vardır. Bir birey aradığı bilgiye kolayca erişebildiği gibi çeşitli yollarla batağa da sürüklenebilmektedir. Biz, geleceğimizin teminatı  gençlerimizi, bütün tehlikelere karşı korumak ve onları en iyi şekilde donatmakla mükellefiz. Nasıl uyuşturucu ile mücadelemiz hızla devam ediyorsa, aynı hızla sanal alemin tehlikelerine karşı da bilinçlenmeye ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.   Eğitimde özellikle çocukların, ebeveynleri gözetiminde ve sadece yaşlarına uygun sayfaları ziyaret etmesinin gereğinden, iletişim halindeyken kullanılacak üsluptan, sosyal medya hesaplarının kullanım amaçları ve nasıl kullanılacağından bahsedilirken, Başkan Türker  aynı zamanda, sosyal medyada telefon, adres , okul ve kimlik bilgilerinin kimseyle paylaşılmaması gerektiğini ve rahatsızlık veren kişi/kurumlar , yada mesaj yoluyla meşru olmayan isteklerde bulunan insanlar olursa derhal ailelere ve gerekli olduğu taktirde emniyet güçlerine haber verilmesi gerektiğini belirtti.
Güvenli İnternet Haftası kapsamında Nevşehir Ülkü Ocakları, internetin ve sosyal medyanın hem bilinçli hem de güvenli kullanımı için gençlere seminer verdi. Gençlere, eğitimciler tarafından sanal alemin kapsamı ve sanal alemde dikkat edilmesi gerekenler hususlarında bilgiler aktardı.

Güvenli İnternet Haftası kapsamında  Nevşehir Ülkü Ocakları, internetin ve sosyal medyanın hem bilinçli hem de güvenli kullanımı için gençlere seminer verdi. Gençlere, eğitimciler tarafından sanal alemin kapsamı ve sanal alemde dikkat edilmesi gerekenler hususlarında bilgiler aktardı.

 

İnternetin güvenli kullanımı ile ilgili konuşan Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali TÜRKER, “Çağımızın en büyük icatlarından biri olan internetin bilinçli kullanılması lazım. Hayatımızı kolaylaştıran sanal alemin olumlu yönleri olduğu kadar, maalesef olumsuz tarafları da vardır. Bir birey aradığı bilgiye kolayca erişebildiği gibi çeşitli yollarla batağa da sürüklenebilmektedir. Biz, geleceğimizin teminatı  gençlerimizi, bütün tehlikelere karşı korumak ve onları en iyi şekilde donatmakla mükellefiz. Nasıl uyuşturucu ile mücadelemiz hızla devam ediyorsa, aynı hızla sanal alemin tehlikelerine karşı da bilinçlenmeye ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Eğitimde özellikle çocukların, ebeveynleri gözetiminde ve sadece yaşlarına uygun sayfaları ziyaret etmesinin gereğinden, iletişim halindeyken kullanılacak üsluptan, sosyal medya hesaplarının kullanım amaçları ve nasıl kullanılacağından bahsedilirken, Başkan Türker  aynı zamanda, sosyal medyada telefon, adres , okul ve kimlik bilgilerinin kimseyle paylaşılmaması gerektiğini ve rahatsızlık veren kişi/kurumlar , yada mesaj yoluyla meşru olmayan isteklerde bulunan insanlar olursa derhal ailelere ve gerekli olduğu taktirde emniyet güçlerine haber verilmesi gerektiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.