MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Ürgüp Damsa Sulaması Yenileniyor

İLÇELER 09.03.2017 - 17:59, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Ürgüp Damsa Sulaması Yenileniyor

Proje Kapsamında 11 Bin 920 Dekar Zirai Arazi Modern Sistemle Sulanacak
Proje Kapsamında 11 Bin 920 Dekar Zirai Arazi Modern Sistemle Sulanacak   Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Nevşehir’de uzun yıllardır kullanılan Ürgüp Damsa Sulamasının Yenileme çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor.   Yenileme işi kapsamında 11 bin 920 dekar zirai arazi modern sistemle sulanacak ve su kaybı önlenecek. Ürgüp Damsa Sulaması ile Milli Ekonomiye 6 Milyon TL Katkı DSİ yaptığı yenileme çalışmalarında su kaynaklarının daha verimli ve kontrollü bir şekilde kullanılmasını hedefliyor.   Bu kapsamda çalışmaların devam ettiği Ürgüp Damsa Sulaması ile 11 bin 920 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Projede bugüne kadar vana odası binası, cebri boru ve vanalar ile alakalı muhtelif yenilemeler ve yatay sondaj işleri tamamlandı.     2017 yılı sonuna kadar güzergah değişikliği için gerekli proje revizyonları gerçekleştirilecek.   ‘Yenileme Projelerinin’ geçmiş yıllarda inşa edilmiş, ekonomik ömrünü tamamlamış klasik sulama sistemlerinin kapalı, borulu basınçlı sisteme dönüştürülmesi için yapılan projeler olduğunu belirten Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “DSİ suyun tarlaya ulaşımını sağlamak ve çiftçilerin daha fazla gelir elde etmesi maksadıyla sulama projelerini yenilemeye devam ediyor. Sulama şebekelerinin ekonomik ömrünü tamamlamış olması, su kaynağının yetersizliği, bakım ve onarım maliyetlerinin fazla oluşu ve işletimde randımansız olması gibi sebeplerle tesislerin bakım, onarım ve yenileme ihtiyacı artış gösteriyor. Bu minvalde 2019 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediğimiz Ürgüp Damsa Sulaması Projesi’nin tamamlanmasıyla ülke ekonomisine 2017 yılı birim fiyatlarıyla yılda takriben 6 milyon TL katkı ve 296 kişiye de zirai istihdam alanı sağlamayı planlıyoruz” dedi.
Proje Kapsamında 11 Bin 920 Dekar Zirai Arazi Modern Sistemle Sulanacak

Proje Kapsamında 11 Bin 920 Dekar Zirai Arazi Modern Sistemle Sulanacak

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Nevşehir’de uzun yıllardır kullanılan Ürgüp Damsa Sulamasının Yenileme çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor.

 

Yenileme işi kapsamında 11 bin 920 dekar zirai arazi modern sistemle sulanacak ve su kaybı önlenecek. Ürgüp Damsa Sulaması ile Milli Ekonomiye 6 Milyon TL Katkı DSİ yaptığı yenileme çalışmalarında su kaynaklarının daha verimli ve kontrollü bir şekilde kullanılmasını hedefliyor.

 

Bu kapsamda çalışmaların devam ettiği Ürgüp Damsa Sulaması ile 11 bin 920 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Projede bugüne kadar vana odası binası, cebri boru ve vanalar ile alakalı muhtelif yenilemeler ve yatay sondaj işleri tamamlandı.

 

 

2017 yılı sonuna kadar güzergah değişikliği için gerekli proje revizyonları gerçekleştirilecek.

 

‘Yenileme Projelerinin’ geçmiş yıllarda inşa edilmiş, ekonomik ömrünü tamamlamış klasik sulama sistemlerinin kapalı, borulu basınçlı sisteme dönüştürülmesi için yapılan projeler olduğunu belirten Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “DSİ suyun tarlaya ulaşımını sağlamak ve çiftçilerin daha fazla gelir elde etmesi maksadıyla sulama projelerini yenilemeye devam ediyor. Sulama şebekelerinin ekonomik ömrünü tamamlamış olması, su kaynağının yetersizliği, bakım ve onarım maliyetlerinin fazla oluşu ve işletimde randımansız olması gibi sebeplerle tesislerin bakım, onarım ve yenileme ihtiyacı artış gösteriyor. Bu minvalde 2019 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediğimiz Ürgüp Damsa Sulaması Projesi’nin tamamlanmasıyla ülke ekonomisine 2017 yılı birim fiyatlarıyla yılda takriben 6 milyon TL katkı ve 296 kişiye de zirai istihdam alanı sağlamayı planlıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.