Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Valiliği, alkol ve sigara konusunda uyardı

GÜNCEL 28.12.2018 - 14:21, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Valiliği, alkol ve sigara konusunda uyardı

Nevşehir Valiliği bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar kapsamında genelge yayınladı.
  Nevşehir Valiliği bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar kapsamında genelge yayınladı.   Nevşehir Valiliği bağımlılıkla yapıcı maddeler konusunda yayınladığı genelge şu şekilde;   “Bağımlılık yapıcı maddedeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında Nevşehir Valiliği İl Jandarma Komutanlığı tarafından, kamu sağlığına karşı işlenen suçlarla ilgili çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda, çocukların insan sağlığına zararlı maddelerden korunmasına yönelik Nevşehir İli genelinde titiz çalışmalar yürütülmekte, kurallara uymayanlar hakkında adli ve idari yaptırımlar uygulanmaktadır. 2019 yılında uygulanacak olan İdari Yaptırım Para Cezası miktarları artırılarak yeniden belirlenmiş olup aşağıda maddeler halinde listelenmiştir. 1. 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkilerin İnhisarı Kanununda düzenlenen yaptırımlar: a. Madde 6/3, “Alkollü içkiler, tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere on sekiz yaşını doldurmamış kişilere satılamaz veya sunulamaz” hükmüne aykırı hareket edenler hakkında 17.463 TL.den 888.397 TL.ye kadar mahalli mülki amirce idari para cezası verilebilir. b. Çocuğun sağlığının tehlikeye sokulması halinde ise ayrıca TCK Madde 194 “Sağlık İçin tehlike oluşturabilecek maddeleri çocuklara, akıl hastalarına veya uçucu madde kullananlara veren veya tüketimine sunan kişi altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır”. 2. 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanununda düzenlenen yaptırımlar: a. Madde 3/8 “Tütün ürünleri ve tütün ürünü ihtiva eden ve etmeyen nargile ile benzerleri onsekiz yaşını doldurmamış kişilere satılamaz ve tüketimine sunulamaz”, b. Madde 3/9 “Onsekiz yaşını doldurmamış kişiler, tütün ürünü işletmelerinde, pazarlamasında ve satışında istihdam edilemez” hükümlerine aykırı hareket edenlere mahalli mülki amirce her bir kişi için 2.595 TL. idari para cezası verilebilir. c. Madde 3/10 “Tütün ürünleri, paket açılarak adet şeklinde veya daha küçük paketlere bölünerek satılamaz” hükmüne aykırı hareket edenler 2.595 TL.den 26.027 TL.ye kadar mahalli mülki amirce idari para cezası verilebilir.”
Nevşehir Valiliği bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar kapsamında genelge yayınladı.

 

Nevşehir Valiliği bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar kapsamında genelge yayınladı.

 

Nevşehir Valiliği bağımlılıkla yapıcı maddeler konusunda yayınladığı genelge şu şekilde;

 

“Bağımlılık yapıcı maddedeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında Nevşehir Valiliği İl Jandarma Komutanlığı tarafından, kamu sağlığına karşı işlenen suçlarla ilgili çalışmalar aralıksız devam etmektedir.

Bu kapsamda, çocukların insan sağlığına zararlı maddelerden korunmasına yönelik Nevşehir İli genelinde titiz çalışmalar yürütülmekte, kurallara uymayanlar hakkında adli ve idari yaptırımlar uygulanmaktadır.

2019 yılında uygulanacak olan İdari Yaptırım Para Cezası miktarları artırılarak yeniden belirlenmiş olup aşağıda maddeler halinde listelenmiştir.

1. 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkilerin İnhisarı Kanununda düzenlenen yaptırımlar:

a. Madde 6/3, “Alkollü içkiler, tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere on sekiz yaşını doldurmamış kişilere satılamaz veya sunulamaz” hükmüne aykırı hareket edenler hakkında 17.463 TL.den 888.397 TL.ye kadar mahalli mülki amirce idari para cezası verilebilir.

b. Çocuğun sağlığının tehlikeye sokulması halinde ise ayrıca TCK Madde 194 “Sağlık İçin tehlike oluşturabilecek maddeleri çocuklara, akıl hastalarına veya uçucu madde kullananlara veren veya tüketimine sunan kişi altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır”.

2. 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanununda düzenlenen yaptırımlar:

a. Madde 3/8 “Tütün ürünleri ve tütün ürünü ihtiva eden ve etmeyen nargile ile benzerleri onsekiz yaşını doldurmamış kişilere satılamaz ve tüketimine sunulamaz”,

b. Madde 3/9 “Onsekiz yaşını doldurmamış kişiler, tütün ürünü işletmelerinde, pazarlamasında ve satışında istihdam edilemez” hükümlerine aykırı hareket edenlere mahalli mülki amirce her bir kişi için 2.595 TL. idari para cezası verilebilir.

c. Madde 3/10 “Tütün ürünleri, paket açılarak adet şeklinde veya daha küçük paketlere bölünerek satılamaz” hükmüne aykırı hareket edenler 2.595 TL.den 26.027 TL.ye kadar mahalli mülki amirce idari para cezası verilebilir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.