Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Valiliği Onları Unutmadı

NEVŞEHİR 03.01.2017 - 16:45, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Valiliği Onları Unutmadı

Nevşehir Valiliği sokak hayvanlarını unutmadı.
Nevşehir Valiliği sokak hayvanlarını unutmadı. Nevşehir il ve ilçelerinde karayollarında hayvanların yiyecek bulamayıp kara yollarında yiyecek araması sonucu araçların zarar verdiği kuşlara Valilik sahip çıktı.   Duyarlı bir vatandaşın Nevşehir Valiliği kara yollarında kuşların durumları anlatması sonrası Nevşehir Valiliği hemen Nevşehir Orman Müdürlüğüne bilgi vererek kuşların kış aylarında yollarada telef olmasına engel olunmasını istedi.   Nevşehir Valiliği özel kalemi ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş  kış mevsiminin olumsuz koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının hayatta kalmalarını sağlamak için yaptığı uygulama ile örnek oluyor   Kış mevsiminin gelmesi ile olumsuz hava koşulları insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor. Sokak hayvanlarının uzun süre aç kalmaları donarak ölmelerine neden oluyor.  Bu konuda duyarlı olan vatandaşlar sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için dışarıya yiyecek bırakıyor. Böylece sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk yaşadığı kış günlerini daha kolay geçirmelerini sağlıyor.   Ancak Nevşehir’in şehirler arası yollarında sokak hayvanları yiyecek bulmak için karayollarına konarak araçların altında kalma tehlikesi yaşıyor. Bu duruma Nevşehir Valiliğince hemen Orman Müdürlüğüne ileterek yem sıkıntısı çeken kuşlara sahip çıktılar. 
Nevşehir Valiliği sokak hayvanlarını unutmadı.

Nevşehir Valiliği sokak hayvanlarını unutmadı. Nevşehir il ve ilçelerinde karayollarında hayvanların yiyecek bulamayıp kara yollarında yiyecek araması sonucu araçların zarar verdiği kuşlara Valilik sahip çıktı.

 

Duyarlı bir vatandaşın Nevşehir Valiliği kara yollarında kuşların durumları anlatması sonrası Nevşehir Valiliği hemen Nevşehir Orman Müdürlüğüne bilgi vererek kuşların kış aylarında yollarada telef olmasına engel olunmasını istedi.

 

Nevşehir Valiliği özel kalemi ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş  kış mevsiminin olumsuz koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının hayatta kalmalarını sağlamak için yaptığı uygulama ile örnek oluyor

 

Kış mevsiminin gelmesi ile olumsuz hava koşulları insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor. Sokak hayvanlarının uzun süre aç kalmaları donarak ölmelerine neden oluyor.  Bu konuda duyarlı olan vatandaşlar sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için dışarıya yiyecek bırakıyor. Böylece sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk yaşadığı kış günlerini daha kolay geçirmelerini sağlıyor.

 

Ancak Nevşehir’in şehirler arası yollarında sokak hayvanları yiyecek bulmak için karayollarına konarak araçların altında kalma tehlikesi yaşıyor. Bu duruma Nevşehir Valiliğince hemen Orman Müdürlüğüne ileterek yem sıkıntısı çeken kuşlara sahip çıktılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.