Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Valiliğinden Dernek ve Vakıflara Kurban Derisi Uyarısı

NEVŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.10.2013 - 12:54, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Valiliğinden Dernek ve Vakıflara Kurban Derisi Uyarısı

Kurban Bayramı'nda kurban derisi, fitre ve zekat toplayacak olan kişi, kurum, dernek ve vakıfların mülki idare amirliğinden izin almaları gerekiyor. Konuyla ilgili Nevşehir Valiliği'nden yapılan yazı açıklamada, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'na dayanılarak, İçişleri ve Maliye Bakanlıklarınca birlikte hazırlanan 27/12/1999 tarihli ve 23919 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik'te değişiklikler yapıldığı ve bu değişikliklerin 26/09/2013 tarihli ve 28777 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Bununla birlikte İçişleri Bakanlığı'nın, kurban derisi, bağırsak ile fitre ve zekat toplama faaliyetlerine ilişkin 2013/45 nolu genelgesinin yayımlandığını belirten yetkililer, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında kamu yararına uygun olmak kaydıyla amaçlarını gerçekleştirmek, muhtaç kişilere yardım sağlamak ve kamu hizmetlerinden bir veya birkaçını gerçekleştirmek veya destek olmak üzere kurban derisi, bağırsak ile fitre ve zekat toplama faaliyetini gerçekleştirmek isteyen gerçek kişiler, dernekler, vakıflar, kurum ve kuruluşların Mülki İdare Amirliği'nden izin almaları zorunlu olduğunu açıkladı. Bu konuda izin almak isteyenlerin il merkezinde Valilik İl Dernekler Müdürlüğüne, ilçelerde ise Kaymakamlıklara müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Kurban Bayramı'nda kurban derisi, fitre ve zekat toplayacak olan kişi, kurum, dernek ve vakıfların mülki idare amirliğinden izin almaları gerekiyor.

Konuyla ilgili Nevşehir Valiliği'nden yapılan yazı açıklamada, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'na dayanılarak, İçişleri ve Maliye Bakanlıklarınca birlikte hazırlanan 27/12/1999 tarihli ve 23919 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik'te değişiklikler yapıldığı ve bu değişikliklerin 26/09/2013 tarihli ve 28777 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Bununla birlikte İçişleri Bakanlığı'nın, kurban derisi, bağırsak ile fitre ve zekat toplama faaliyetlerine ilişkin 2013/45 nolu genelgesinin yayımlandığını belirten yetkililer, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında kamu yararına uygun olmak kaydıyla amaçlarını gerçekleştirmek, muhtaç kişilere yardım sağlamak ve kamu hizmetlerinden bir veya birkaçını gerçekleştirmek veya destek olmak üzere kurban derisi, bağırsak ile fitre ve zekat toplama faaliyetini gerçekleştirmek isteyen gerçek kişiler, dernekler, vakıflar, kurum ve kuruluşların Mülki İdare Amirliği'nden izin almaları zorunlu olduğunu açıkladı.

Bu konuda izin almak isteyenlerin il merkezinde Valilik İl Dernekler Müdürlüğüne, ilçelerde ise Kaymakamlıklara müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.