Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehirli Hacı Adayları Kutsal Topraklarda

NEVŞEHİR 21.08.2016 - 22:34, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehirli Hacı Adayları Kutsal Topraklarda

Nevşehir ilimizden 2. Kafile olarak, 11.08.2016 tarihinde 165 hacı adayımız Kapadokya Havalimanından Medine’ye hareket etmişti.
Nevşehir ilimizden 2. Kafile olarak, 11.08.2016 tarihinde 165 hacı adayımız Kapadokya Havalimanından Medine’ye hareket etmişti.       Nevşehir Hacı adayları Medine-i Münevvere’ de son ziyaretlerin yaparak, Mekke-i Mükerreme’ye hareket ettiler.       Nevşehir Hacı adaylarının Medine’de ilk ziyaretleri, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in de kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi oldu.       Mekke-i Mükerreme öncesi ziyaretlerde bulunan hacı adayları, ibadetlerini ve dualarını dünyanın her bir yerinden on binlerce insanın geldiği Mescid-i Nebevi’de yaptı. Hacı adayları salavatlar getirerek, Hz. Muhammed (S.A.V.) ile birlikte Hz. Ebubekir (r.a.) ve Hz. Ömer (r.a.)’inde medfun olduğu hücre-i saadeti ziyaret etti.       Hacı adayları on binlerce sahabe ve İslam büyüğünün de bulunduğu Cennet’ül Baki mezarlığını da ziyaret etti.       Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette, yakınları içinde dua ederek, onlarında en kısa sürede kutsal toprakları ziyaret etmelerini Cenab-ı Hak’tan niyaz ettiler.     Hacı adayları, Medine-i Münevvere’ de birçok kutsal mekânları ve ecdadımızdan kalan tarihi yerleri de ziyaret ettiler.     Nevşehirli hacı adaylarına kafile başkanı olarak rehberlik eden A. Muhammed Çınar; “Elhamdülillah, burada ibadetlerimizi eda etmeye, ziyaretlerimizi gerektiği gibi yapmaya ve görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Milletimizin bizimle gönderdikleri emanet selamlarını ilettik. Ülkemizin dirliği, birliği ve bütünlüğü için dualar ettik. Rabbim kabul eylesin inşallah’ dedi.       Nevşehirli hacı adaylarımız Rasulallah (S.A.V.) Efendimizden ayrılmanın üzüntüsüyle, Kâbe’ye kavuşmanın da sevinciyle Medine’den ayrılarak, Mekke’ye hareket ettiler.
Nevşehir ilimizden 2. Kafile olarak, 11.08.2016 tarihinde 165 hacı adayımız Kapadokya Havalimanından Medine’ye hareket etmişti.

Nevşehir ilimizden 2. Kafile olarak, 11.08.2016 tarihinde 165 hacı adayımız Kapadokya Havalimanından Medine’ye hareket etmişti.

 

 

 

Nevşehir Hacı adayları Medine-i Münevvere’ de son ziyaretlerin yaparak, Mekke-i Mükerreme’ye hareket ettiler.

 

 

 

Nevşehir Hacı adaylarının Medine’de ilk ziyaretleri, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in de kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi oldu.

 

 

 

Mekke-i Mükerreme öncesi ziyaretlerde bulunan hacı adayları, ibadetlerini ve dualarını dünyanın her bir yerinden on binlerce insanın geldiği Mescid-i Nebevi’de yaptı.

Hacı adayları salavatlar getirerek, Hz. Muhammed (S.A.V.) ile birlikte Hz. Ebubekir (r.a.) ve Hz. Ömer (r.a.)’inde medfun olduğu hücre-i saadeti ziyaret etti.

 

 

 

Hacı adayları on binlerce sahabe ve İslam büyüğünün de bulunduğu Cennet’ül Baki mezarlığını da ziyaret etti.

 

 

 

Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette, yakınları içinde dua ederek, onlarında en kısa sürede kutsal toprakları ziyaret etmelerini Cenab-ı Hak’tan niyaz ettiler.

 

 

Hacı adayları, Medine-i Münevvere’ de birçok kutsal mekânları ve ecdadımızdan kalan tarihi yerleri de ziyaret ettiler.

 

 

Nevşehirli hacı adaylarına kafile başkanı olarak rehberlik eden A. Muhammed Çınar; “Elhamdülillah, burada ibadetlerimizi eda etmeye, ziyaretlerimizi gerektiği gibi yapmaya ve görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Milletimizin bizimle gönderdikleri emanet selamlarını ilettik. Ülkemizin dirliği, birliği ve bütünlüğü için dualar ettik. Rabbim kabul eylesin inşallah’ dedi.

 

 

 

Nevşehirli hacı adaylarımız Rasulallah (S.A.V.) Efendimizden ayrılmanın üzüntüsüyle, Kâbe’ye kavuşmanın da sevinciyle Medine’den ayrılarak, Mekke’ye hareket ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.