MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehirli Sanayiciler ile ihracat ve yeni yatırım alanları üzerine toplantı yapıldı

NEVŞEHİR 23.01.2019 - 10:34, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehirli Sanayiciler ile ihracat ve yeni yatırım alanları üzerine toplantı yapıldı

Kapadokya Teknopark, Nevşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) ile Ahiler Kalkınma Ajansı'nın katılımlarıyla özellikle Nevşehir ilindeki sanayicilerin ihracata yönelik yeni yatırım alanları oluşturması ve bu yönde yapılacak işbirliği süreçlerinin planlanması hususunda toplantı gerçekleştirildi.
  Toplantıda konuşan NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, Nevşehirli sanayicilerin yoğun rekabet ortamında gerçekleştirdiği üretim ve ihracat süreçlerinin geliştirilmesi gerektiğini, yoğun rekabet ortamında özellikle yeni yurt dışı pazarlar bulmanın çok önemli olduğunu ve yeni yatırım alanları için öncelikli olarak ilgili sektörlerin iyi anlaşılması gerektiğini belirtti. Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar ise,  Kapadokya Teknopark bünyesinde faaliyete geçen “Yatırım Planlama Ofisi”nin, Nevşehir' deki yatırımcılara yeni yatırım alanları sunma ve ihracata yönelik büyüme hedeflerinin gerçekleştirilmesinde teknik destek verme konusundaki yaklaşımlarını paylaştı. Toplantı sonuncunda; Kapadokya Teknopark, Nevşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) ve Ahiler Kalkınma Ajansı'nın, Nevşehir’deki sanayicilere ve yeni yatırımcılara yönelik, ihracatın arttırılması, rekabete dayanıklı yeni yatırım alanlarının tespiti ve sonraki süreçlerinin hayata geçirilmesi yönünde işbirliği yapmalarına karar verildi.  Yatırım Planlama Ofisi Görev ve Yetkileri Bilgilendirme ve Yol Gösterme • Bölgenin yatırım olanakları ve ihracat potansiyeli hakkında yatırımcıyı bilgilendirmek. • Yatırımcıya, mali ve teknik destekleri ile ilgili diğer ulusal ve uluslararası kurumlar tarafından sağlanabilecek teşvik ve destekler hakkında bilgi vermek. • Bölgeye yatırım yapmak isteyen yatırımcılara, muhtemel yatırımları ile ilgili mevzuattaki başvuru koşulları ve istenen belgeler doğrultusunda bilgi vermek ve yatırımcıya yol göstermek.  Takip ve Koordinasyon • Sanayici ve yatırımcılara destek ve yatırım stratejileri konusunda destek sağlamak. • Yatırımcıların, başvuruları hakkında ön inceleme yapmak ve süreci planlamak. • Yatırımcıların izin, ruhsat ve diğer idari işlemlerini ilgili makama iletmek, iş ve işlemleri hakkında bilgilendirmek • Yatırımcıların karşılaştıkları sorunların yetkili mercilerce çözümünü takip etmek. Tanıtım • Bölgenin iş ve yatırım olanaklarının ulusal ve bölgesel plan ve stratejiler doğrultusunda, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmak. • Uluslararası yatırım, ihracat, destek ve tanıtım faaliyetlerini desteklemek ve bölgede koordine etmek. •  Ulusal kuruluşlar tarafından sağlanan devlet yardımları ile mali destekler ve teşvikleri tanıtmak.
Kapadokya Teknopark, Nevşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) ile Ahiler Kalkınma Ajansı'nın katılımlarıyla özellikle Nevşehir ilindeki sanayicilerin ihracata yönelik yeni yatırım alanları oluşturması ve bu yönde yapılacak işbirliği süreçlerinin planlanması hususunda toplantı gerçekleştirildi.

 

Toplantıda konuşan NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, Nevşehirli sanayicilerin yoğun rekabet ortamında gerçekleştirdiği üretim ve ihracat süreçlerinin geliştirilmesi gerektiğini, yoğun rekabet ortamında özellikle yeni yurt dışı pazarlar bulmanın çok önemli olduğunu ve yeni yatırım alanları için öncelikli olarak ilgili sektörlerin iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar ise,  Kapadokya Teknopark bünyesinde faaliyete geçen “Yatırım Planlama Ofisi”nin, Nevşehir' deki yatırımcılara yeni yatırım alanları sunma ve ihracata yönelik büyüme hedeflerinin gerçekleştirilmesinde teknik destek verme konusundaki yaklaşımlarını paylaştı.

Toplantı sonuncunda; Kapadokya Teknopark, Nevşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) ve Ahiler Kalkınma Ajansı'nın, Nevşehir’deki sanayicilere ve yeni yatırımcılara yönelik, ihracatın arttırılması, rekabete dayanıklı yeni yatırım alanlarının tespiti ve sonraki süreçlerinin hayata geçirilmesi yönünde işbirliği yapmalarına karar verildi. 

Yatırım Planlama Ofisi Görev ve Yetkileri

Bilgilendirme ve Yol Gösterme

• Bölgenin yatırım olanakları ve ihracat potansiyeli hakkında yatırımcıyı bilgilendirmek.

• Yatırımcıya, mali ve teknik destekleri ile ilgili diğer ulusal ve uluslararası kurumlar tarafından sağlanabilecek teşvik ve destekler hakkında bilgi vermek.

• Bölgeye yatırım yapmak isteyen yatırımcılara, muhtemel yatırımları ile ilgili mevzuattaki başvuru koşulları ve istenen belgeler doğrultusunda bilgi vermek ve yatırımcıya yol göstermek.

 Takip ve Koordinasyon

• Sanayici ve yatırımcılara destek ve yatırım stratejileri konusunda destek sağlamak.

• Yatırımcıların, başvuruları hakkında ön inceleme yapmak ve süreci planlamak.

• Yatırımcıların izin, ruhsat ve diğer idari işlemlerini ilgili makama iletmek, iş ve işlemleri hakkında bilgilendirmek

• Yatırımcıların karşılaştıkları sorunların yetkili mercilerce çözümünü takip etmek.

Tanıtım

• Bölgenin iş ve yatırım olanaklarının ulusal ve bölgesel plan ve stratejiler doğrultusunda, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmak.

• Uluslararası yatırım, ihracat, destek ve tanıtım faaliyetlerini desteklemek ve bölgede koordine etmek.

•  Ulusal kuruluşlar tarafından sağlanan devlet yardımları ile mali destekler ve teşvikleri tanıtmak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.