Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehirli Sürücüler Gizli Buzlanmaya Dikkat!

NEVŞEHİR 16.12.2016 - 09:09, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehirli Sürücüler Gizli Buzlanmaya Dikkat!

Nevşehir’de eksi dereceler ile soğuk hava kendini htirmeye başladı.
Nevşehir’de eksi dereceler ile soğuk hava kendini htirmeye başladı.   Hafta boyu süreceği tahmin edilen eksi dereceler nedeniyle Nevşehir’de gizli buzlanma yaşanacak.   Önceki gün sabaha karşı tipi şeklinde yağan kar, şehri kısmen beyaza bürüdü. Tipi nedeniyle işe gitmek için yola çıkanlar zorlanırken, şehirlerarası kara yolunda sürücüler emniyetli şekilde yoluna devam etti.   Bazı sürücülerin dikkatsizliği sonucu maddi hasarlı trafik kazaları yaşandı. Güneşin etkisiyle eriyen kar suları ise akşam saatlerinde sıcaklığın eksi derecelere düşmesi sonucu gizli buzlanmalara yol açmasından korkuluyor. Buzlanma, bir anlık dikkatsizlik sonucunda büyük zararlara yol açabiliyor.   Sürücülerin araçlarında kar lastiği olsa dahi aşırı hız ve ani frenden kaçınmaları gerekiyor. Sürücülerin, sıcaklığın eksi 8 derecelere kadar düşmesinin beklendiği bu hafta boyu özellikle akşam saatlerinden günün ilk ışıklarına kadar daha da dikkatli olmaları gerekiyor.  
Nevşehir’de eksi dereceler ile soğuk hava kendini htirmeye başladı.

Nevşehir’de eksi dereceler ile soğuk hava kendini htirmeye başladı.

 

Hafta boyu süreceği tahmin edilen eksi dereceler nedeniyle Nevşehir’de gizli buzlanma yaşanacak.

 

Önceki gün sabaha karşı tipi şeklinde yağan kar, şehri kısmen beyaza bürüdü. Tipi nedeniyle işe gitmek için yola çıkanlar zorlanırken, şehirlerarası kara yolunda sürücüler emniyetli şekilde yoluna devam etti.

 

Bazı sürücülerin dikkatsizliği sonucu maddi hasarlı trafik kazaları yaşandı. Güneşin etkisiyle eriyen kar suları ise akşam saatlerinde sıcaklığın eksi derecelere düşmesi sonucu gizli buzlanmalara yol açmasından korkuluyor. Buzlanma, bir anlık dikkatsizlik sonucunda büyük zararlara yol açabiliyor.

 

Sürücülerin araçlarında kar lastiği olsa dahi aşırı hız ve ani frenden kaçınmaları gerekiyor. Sürücülerin, sıcaklığın eksi 8 derecelere kadar düşmesinin beklendiği bu hafta boyu özellikle akşam saatlerinden günün ilk ışıklarına kadar daha da dikkatli olmaları gerekiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.