Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehirli Ülkücüler Türkeş'i Unutmadılar

NEVŞEHİR 25.11.2016 - 10:53, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehirli Ülkücüler Türkeş'i Unutmadılar

25 Kasım 1917 Türk dünyasının Başbuğu Alparslan Türkeş’in, doğum günüdür.
25 Kasım 1917 Türk dünyasının Başbuğu Alparslan Türkeş’in, doğum günüdür.   Başbuğ Türkeş’e söz vererek Ülkücü yemini eden Türk İslam Ülkücüleri, son nefese kadar Türk İslam Sancaktarlığı davasının neferi olacaklarına bir kez daha yemin ettiler. Son Ülkücü son nefesini verinceye kadar Başbuğ Türkeş’in hayatını adadığı davanın yaşatılacağına olan inanç bir kez daha görülmüştür.   Nevşehir Ülkü Ocakları tarafından, Başbuğ Alpaslan Türkeş'in 99. Doğum yıldönümü sebebiyle Nevşehir’de Gülbahçe önünde resim sergisi açıldı.     ALPARSLAN TÜRKEŞ’İ TANIMLAYAN EN GÜZEL SIFAT: BAŞBUĞ     Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş, tarihte örneklerine pek sık rastlamayan müstesna şahsiyetlerden biridir. Karizmatik lider bilge lider tarihi şahsiyet gibi sıfatlar Türkeş’i anlatmakta kullanılan başlıca sıfatlar olarak Türk milleti tarafından benimsenmiş ve kabul görmüştür. Tarihi geleneğimiz açısından O’nu en iyi anlatan, tanımlayan sıfat ise Başbuğ olmuştur.   Türkeş, Türk dünyasının Başbuğu unvanını, sahip olduğu meziyetler ve yerine getirdiği hizmetler açısından bakıldığında en çok hak eden tarihi bir şahsiyettir. Bu değerlendirmeyi er ya da geç dost düşman herkes yapmıştır. Başbuğumuzun bu sıfatları kazanışı ile Milliyetçi Hareketin tarihi paralel bir çizgiye sahiptir? Çünkü O’nun hayatı ile Türk milliyetçiliğinin yarını yüzyılı aşkın dönemi tamamen özdeşleşmiş iç içe geçmiştir.
25 Kasım 1917 Türk dünyasının Başbuğu Alparslan Türkeş’in, doğum günüdür.

25 Kasım 1917 Türk dünyasının Başbuğu Alparslan Türkeş’in, doğum günüdür.

 

Başbuğ Türkeş’e söz vererek Ülkücü yemini eden Türk İslam Ülkücüleri, son nefese kadar Türk İslam Sancaktarlığı davasının neferi olacaklarına bir kez daha yemin ettiler. Son Ülkücü son nefesini verinceye kadar Başbuğ Türkeş’in hayatını adadığı davanın yaşatılacağına olan inanç bir kez daha görülmüştür.

 

Nevşehir Ülkü Ocakları tarafından, Başbuğ Alpaslan Türkeş'in 99. Doğum yıldönümü sebebiyle Nevşehir’de Gülbahçe önünde resim sergisi açıldı.

 

 

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İ TANIMLAYAN EN GÜZEL SIFAT: BAŞBUĞ

 

 

Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş, tarihte örneklerine pek sık rastlamayan müstesna şahsiyetlerden biridir. Karizmatik lider bilge lider tarihi şahsiyet gibi sıfatlar Türkeş’i anlatmakta kullanılan başlıca sıfatlar olarak Türk milleti tarafından benimsenmiş ve kabul görmüştür. Tarihi geleneğimiz açısından O’nu en iyi anlatan, tanımlayan sıfat ise Başbuğ olmuştur.

 


Türkeş, Türk dünyasının Başbuğu unvanını, sahip olduğu meziyetler ve yerine getirdiği hizmetler açısından bakıldığında en çok hak eden tarihi bir şahsiyettir. Bu değerlendirmeyi er ya da geç dost düşman herkes yapmıştır. Başbuğumuzun bu sıfatları kazanışı ile Milliyetçi Hareketin tarihi paralel bir çizgiye sahiptir? Çünkü O’nun hayatı ile Türk milliyetçiliğinin yarını yüzyılı aşkın dönemi tamamen özdeşleşmiş iç içe geçmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.