Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehirli Vatandaşlar Gelen Zamlara Tepkili

NEVŞEHİR 07.01.2017 - 14:10, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehirli Vatandaşlar Gelen Zamlara Tepkili

Nevşehir’de 2017 yılı ile birlikte zamlar ardı ardına geldi. Vatandaşlar yapılan bu zamlardan bir hayli rahatsızlık duyduklarını belirtiyor.
Nevşehir’de 2017 yılı ile birlikte zamlar ardı ardına geldi. Vatandaşlar yapılan bu zamlardan bir hayli rahatsızlık duyduklarını belirtiyor.   2017 yılı ile birlikte dolarda ki artış devam etti. Dolara bağlı olarak birçok üründe dudak uçuklatan oranlarda zam yapıldı.   Asgari ücret 104 lira artarken gelen zamlar ile bu para misli ile vatandaşın cebinden geri çıktı. Başta hasta ücretleri olmak üzere, vergiler, trafik cezaları, sıfır araç fiyatları, sürücü belgeleri, pasaport fiyatları, akaryakıt, gıda, giyim, berber, halk otobüsü fiyatları, özel iletişim vergileri, tütün ve alkollü içecekler gibi birçok üründe el yakan zamlar uygulandı. Şimdilerde yoğun kış şartlarında Nevşehirli vatandaşlar kara kara evini geçindirmek için düşünmeye başladı.   “Asgari ücretli ev geçindiremiyor” Zamlardan şikayet eden ve asgari ücret ile evini geçindirmeye çalışan Mustafa Çevik isimli bir vatandaş, ev geçindirmenin bu şartlarda çok zor olduğunu, asgari ücretle çalışan bir kişinin ay sonunu getiremeyeceğini ifade etti. Hele de evi kira olan vatandaşların büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalacağını vurgulayan Mustafa Çevik, “Allah ev geçindirenlerin yardımcısı olsun. 2017 yılından çok umutluyduk, ancak daha senenin ilk gününden zamları görünce bütün umudumuz kırıldı. A’dan Z’ye her şeye zam geldi. Evimizde doğalgazın ayarını açmaya korkar olduk. Hükümetimizden isteğimiz bu zamların önüne biran önce geçmesidir.” dedi.   “Emekliler darda” SSK ve Bağ-Kur emeklisinin enflasyon zam oranı 4,65 olarak tespit edildi. Ancak bu zam oranı emekliyi tatmin etmedi. Emekliler de gelen zamların maaş artışını geçtiğini ifade etti. Emeklinin çilesi bitmediğini ifade eden Bağ-Kur emeklisi Gökhan B. isimli vatandaş ise; “Maaşlara gelen zamların ikna edici olduğunu düşünüyorduk, ancak gıda, vergi, halk otobüs ücretleri, akaryakıt gibi birçok ürüne gelen zamlar ile birlikte anladık ki bizlere zam yapılmamıştır.   Hesaba oturduğumuzda gelen maaş zamları bir anda eriyip gittiğini fark edeceksiniz. Biz bu zamana kadar çalışıp didindik, emekli maaşı almayı hak ettik. Ama bu maaşla ev geçindirmek bile neredeyse imkansız. Tanların önüne kendini gözünü kırpmadan atan bu vatandaşlarımıza umuyoruz ki hükümetimiz destek verecektir.” şeklinde konuştu.  
Nevşehir’de 2017 yılı ile birlikte zamlar ardı ardına geldi. Vatandaşlar yapılan bu zamlardan bir hayli rahatsızlık duyduklarını belirtiyor.

Nevşehir’de 2017 yılı ile birlikte zamlar ardı ardına geldi. Vatandaşlar yapılan bu zamlardan bir hayli rahatsızlık duyduklarını belirtiyor.

 

2017 yılı ile birlikte dolarda ki artış devam etti. Dolara bağlı olarak birçok üründe dudak uçuklatan oranlarda zam yapıldı.

 

Asgari ücret 104 lira artarken gelen zamlar ile bu para misli ile vatandaşın cebinden geri çıktı.

Başta hasta ücretleri olmak üzere, vergiler, trafik cezaları, sıfır araç fiyatları, sürücü belgeleri, pasaport fiyatları, akaryakıt, gıda, giyim, berber, halk otobüsü fiyatları, özel iletişim vergileri, tütün ve alkollü içecekler gibi birçok üründe el yakan zamlar uygulandı. Şimdilerde yoğun kış şartlarında Nevşehirli vatandaşlar kara kara evini geçindirmek için düşünmeye başladı.

 

“Asgari ücretli ev geçindiremiyor”

Zamlardan şikayet eden ve asgari ücret ile evini geçindirmeye çalışan Mustafa Çevik isimli bir vatandaş, ev geçindirmenin bu şartlarda çok zor olduğunu, asgari ücretle çalışan bir kişinin ay sonunu getiremeyeceğini ifade etti.

Hele de evi kira olan vatandaşların büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalacağını vurgulayan Mustafa Çevik, “Allah ev geçindirenlerin yardımcısı olsun. 2017 yılından çok umutluyduk, ancak daha senenin ilk gününden zamları görünce bütün umudumuz kırıldı. A’dan Z’ye her şeye zam geldi. Evimizde doğalgazın ayarını açmaya korkar olduk. Hükümetimizden isteğimiz bu zamların önüne biran önce geçmesidir.” dedi.

 

“Emekliler darda”

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin enflasyon zam oranı 4,65 olarak tespit edildi. Ancak bu zam oranı emekliyi tatmin etmedi. Emekliler de gelen zamların maaş artışını geçtiğini ifade etti.

Emeklinin çilesi bitmediğini ifade eden Bağ-Kur emeklisi Gökhan B. isimli vatandaş ise; “Maaşlara gelen zamların ikna edici olduğunu düşünüyorduk, ancak gıda, vergi, halk otobüs ücretleri, akaryakıt gibi birçok ürüne gelen zamlar ile birlikte anladık ki bizlere zam yapılmamıştır.

 

Hesaba oturduğumuzda gelen maaş zamları bir anda eriyip gittiğini fark edeceksiniz. Biz bu zamana kadar çalışıp didindik, emekli maaşı almayı hak ettik. Ama bu maaşla ev geçindirmek bile neredeyse imkansız. Tanların önüne kendini gözünü kırpmadan atan bu vatandaşlarımıza umuyoruz ki hükümetimiz destek verecektir.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.