Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehirliler Piknik Ateşini Söndürmeden Ayrılmayın

NEVŞEHİR 13.07.2017 - 09:42, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehirliler Piknik Ateşini Söndürmeden Ayrılmayın

Nevşehir’de ısınan havalarla birlikte Nevşehirli vatandaşlar piknik alanlarını doldurdu.
Nevşehir’de ısınan havalarla birlikte Nevşehirli vatandaşlar piknik alanlarını doldurdu.   Hem dinlenmek hem de eğlenmek için piknik yapan vatandaşlar sıcak havaların keyfini çıkartıyor. Piknik sonrası söndürülmeden yere atılan sigaraların yangına davetiye çıkardığını belirten yetkililer, pikniğe giden vatandaşların işi bittikten sonra mangal közünü toprağa gömmeleri gerektiğini dile getirdi.   Yetkililer sıcak havalarda dışarı çıkan piknikçileri ve olası bir alan yangınları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.   Olası yangınların ilk sebebinin piknik ateşi olduğunu belirtilerek, piknikte yakılan mangal bittikten sonra mutlaka yanmış olan közün toprağa gömülmesi gerektiğinin altını çizen yetkililer, “pikniklerde yakılan mangalların kontrol edilmediği takdirde yangına sebebiyet verdiği, sıcak havaların derecesine göre yangına sebebiyet verebileceği,  bu yüzden vatandaşların dikkat etmesi gereken en önemli konu piknik alanlarında yakılan mangal ateşidir.     Genellikle bu tür zamanlarda açık ateş yakılmaması gerekir. Piknik illa ızgara ile yapmak olmaz zeytinyağlı dolma ile yapılabilir. Ama illa mangal yakılması gerekiyorsa mutlaka ve mutlaka gerekli tedbirler alınıp ona göre yapılması gerekir. Mangalda iş bittikten sonra da kalan kömürlerin ve korların kesinlikle toprağa gömülmüş bir şekilde piknik alanların terk edilmesi gerekir. Ama maalesef bu konuda vatandaşlarımızın ihmalkar davrandıklarını görüyoruz. Bundan kaynaklanan çok yangın oluyor” ifadelerine değinerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.      Nevşehir’de sigara içen vatandaşlar tarafından söndürülmeden yere atılan sigara izmaritleri yangına davetiye çıkardığını belirten yetkililer, “Bir başka yangın çeşidi olarak arabada  yolda giderken veya herhangi bir yerde söndürülmeden  atılan sigara izmaritleri de yine aynı şekilde bir yangın kaynağıdır. Yolda her atılan sigara izmariti yangın kaynağını oluşturur. Bunlara vatandaşlarımızın çok ciddi şekilde önem vermeleri ve dikkat etmeleri gerekir” ifadelerinde bulundu.    
Nevşehir’de ısınan havalarla birlikte Nevşehirli vatandaşlar piknik alanlarını doldurdu.

Nevşehir’de ısınan havalarla birlikte Nevşehirli vatandaşlar piknik alanlarını doldurdu.

 

Hem dinlenmek hem de eğlenmek için piknik yapan vatandaşlar sıcak havaların keyfini çıkartıyor. Piknik sonrası söndürülmeden yere atılan sigaraların yangına davetiye çıkardığını belirten yetkililer, pikniğe giden vatandaşların işi bittikten sonra mangal közünü toprağa gömmeleri gerektiğini dile getirdi.

 

Yetkililer sıcak havalarda dışarı çıkan piknikçileri ve olası bir alan yangınları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

Olası yangınların ilk sebebinin piknik ateşi olduğunu belirtilerek, piknikte yakılan mangal bittikten sonra mutlaka yanmış olan közün toprağa gömülmesi gerektiğinin altını çizen yetkililer, “pikniklerde yakılan mangalların kontrol edilmediği takdirde yangına sebebiyet verdiği, sıcak havaların derecesine göre yangına sebebiyet verebileceği,  bu yüzden vatandaşların dikkat etmesi gereken en önemli konu piknik alanlarında yakılan mangal ateşidir. 

  

Genellikle bu tür zamanlarda açık ateş yakılmaması gerekir. Piknik illa ızgara ile yapmak olmaz zeytinyağlı dolma ile yapılabilir. Ama illa mangal yakılması gerekiyorsa mutlaka ve mutlaka gerekli tedbirler alınıp ona göre yapılması gerekir. Mangalda iş bittikten sonra da kalan kömürlerin ve korların kesinlikle toprağa gömülmüş bir şekilde piknik alanların terk edilmesi gerekir. Ama maalesef bu konuda vatandaşlarımızın ihmalkar davrandıklarını görüyoruz. Bundan kaynaklanan çok yangın oluyor” ifadelerine değinerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

    

Nevşehir’de sigara içen vatandaşlar tarafından söndürülmeden yere atılan sigara izmaritleri yangına davetiye çıkardığını belirten yetkililer, “Bir başka yangın çeşidi olarak arabada  yolda giderken veya herhangi bir yerde söndürülmeden  atılan sigara izmaritleri de yine aynı şekilde bir yangın kaynağıdır. Yolda her atılan sigara izmariti yangın kaynağını oluşturur. Bunlara vatandaşlarımızın çok ciddi şekilde önem vermeleri ve dikkat etmeleri gerekir” ifadelerinde bulundu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.