Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehirliler Şokta ! Hani Cazibe Merkeziydik

NEVŞEHİR 26.01.2017 - 12:11, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehirliler Şokta ! Hani Cazibe Merkeziydik

ÖZEL HABER - Nevşehir cazibe merkezleri programı projesinde, teşvik kapsamına alınmayı beklerken adeta şok oldu.
ÖZEL HABER - Nevşehir cazibe merkezleri programı projesinde, teşvik kapsamına alınmayı beklerken adeta şok oldu.   23 İl teşvik kapsamına alınırken, bu illerin arasında olması beklenen Nevşehir´in alınmaması hayal kırıklığına neden oldu. Göç vermenin yanı sıra ekonomisi adeta kangren olan şehre hayat verecek olan bu teşvikten Nevşehir´in neden mahrum bırakıldığı merak ediliyor.   Açılış , ziyaret karelerinde yer almak için can atan yetkililer o organizasyondan bu organizasyona koşanlar işleri ile ilgili açıklama yapmazken Nevşehir’e tapu değil iş ve yatırım konusunda değer katmak isteyenlere de karşı durmaya devam ediyorlar. Zamanında Aksaray ve çevre illere yatırımcıları kaçırırken kafa halen yerlerinde ve Nevşehir’i sahipsiz bırakıyorlar.   Başbakan Yıldırım´ın kamuoyuna ilan ettiği ve bir çok imkanlar sunularak cazibe merkezi oluşturuldu.   Bu cazibe merkezi oluşumunda yer alan illeri projeler silsilesinde Nevşehir’in olmaması şehirde dilden dile dolaşırken şehrimizin  sahiplerinden tek kelime bile gelmemesi kamuoyunda Nevşehir sahipsiz mi neden hiçbir şey söylemiyorlar. İşsizlik, ekonomi, turizm konusunda sınıfta kalan siyasiler, tüm bu konulardan sorumlu başkanların tepkisiz oluşu vurdum duymaz oluşu alışkanlık mı yaptı dedirtecek cinsten deniliyor.   100 milyon ve üzeri yatırımlara özel olarak arsa tahsisi desteği vereceklerini de açıklayan Başbakan Yıldırım, makine teçhizatının yerli veya ithal olmasının ayrı kredi şartlarına tabii olacağını anlattı. Yüzde 30´luk öz sermaye şartının bütün yatırımlarda geçerli olduğunu anlattı.   Başbakan Binali Yıldırım, programla ilgili detayları anlattıktan sonra salonda bulunan 23 ilin temsilcilerinden destek ve sıkı takip konusunda isteklerde bulundu.   Organize Sanayi Bölgelerinde büyük yatırıma uygun arsa olmaması durumunda hazinenin arazilerinden uygun arsa tahsis edilecek.   Başvuru süresi ilk etapta bir ay ile sınırlı. Yatırım talebinin devam etmesi halinde yeni bir başvuru takvimi duyurulabilecek. Program kapsamında danışmanlık hizmetleri, yatırım yeri tahsisi, bine yapımı, faizsiz yatırım, faiz indirimli işletme kredisi, üretim tesisi taşıma, çağrı merkezi yatırımı ile veri merkezi yatırımı ve enerji desteği verilecek.     5´İ MERKEZ TOPLAM 23 İL Açıklandı Nevşehir bu iller arasında yok…..   Program kapsamında Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ile kapsıyor. 1) Elazığ merkezli Malatya, Adıyaman, Tunceli, Bingöl illeri. 2) Erzurum merkezli Erzincan, Gümüşhane, Bayburt illeri. 3) Van merkezli Hakkari, Muş, Bitlis illeri. 4) Kars merkezli Ardahan, Ağrı, Iğdır illeri 5) Diyarbakır merkezli Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illeri.   Kapadokya Cazibe merkezi diye bas bas bağıranlar bu haberimize ne cevap verecekler !     
ÖZEL HABER - Nevşehir cazibe merkezleri programı projesinde, teşvik kapsamına alınmayı beklerken adeta şok oldu.

ÖZEL HABER - Nevşehir cazibe merkezleri programı projesinde, teşvik kapsamına alınmayı beklerken adeta şok oldu.

 

23 İl teşvik kapsamına alınırken, bu illerin arasında olması beklenen Nevşehir´in alınmaması hayal kırıklığına neden oldu. Göç vermenin yanı sıra ekonomisi adeta kangren olan şehre hayat verecek olan bu teşvikten Nevşehir´in neden mahrum bırakıldığı merak ediliyor.

 

Açılış , ziyaret karelerinde yer almak için can atan yetkililer o organizasyondan bu organizasyona koşanlar işleri ile ilgili açıklama yapmazken Nevşehir’e tapu değil iş ve yatırım konusunda değer katmak isteyenlere de karşı durmaya devam ediyorlar. Zamanında Aksaray ve çevre illere yatırımcıları kaçırırken kafa halen yerlerinde ve Nevşehir’i sahipsiz bırakıyorlar.

 

Başbakan Yıldırım´ın kamuoyuna ilan ettiği ve bir çok imkanlar sunularak cazibe merkezi oluşturuldu.

 

Bu cazibe merkezi oluşumunda yer alan illeri projeler silsilesinde Nevşehir’in olmaması şehirde dilden dile dolaşırken şehrimizin  sahiplerinden tek kelime bile gelmemesi kamuoyunda Nevşehir sahipsiz mi neden hiçbir şey söylemiyorlar. İşsizlik, ekonomi, turizm konusunda sınıfta kalan siyasiler, tüm bu konulardan sorumlu başkanların tepkisiz oluşu vurdum duymaz oluşu alışkanlık mı yaptı dedirtecek cinsten deniliyor.

 

100 milyon ve üzeri yatırımlara özel olarak arsa tahsisi desteği vereceklerini de açıklayan Başbakan Yıldırım, makine teçhizatının yerli veya ithal olmasının ayrı kredi şartlarına tabii olacağını anlattı. Yüzde 30´luk öz sermaye şartının bütün yatırımlarda geçerli olduğunu anlattı.

 

Başbakan Binali Yıldırım, programla ilgili detayları anlattıktan sonra salonda bulunan 23 ilin temsilcilerinden destek ve sıkı takip konusunda isteklerde bulundu.

 

Organize Sanayi Bölgelerinde büyük yatırıma uygun arsa olmaması durumunda hazinenin arazilerinden uygun arsa tahsis edilecek.

 

Başvuru süresi ilk etapta bir ay ile sınırlı. Yatırım talebinin devam etmesi halinde yeni bir başvuru takvimi duyurulabilecek. Program kapsamında danışmanlık hizmetleri, yatırım yeri tahsisi, bine yapımı, faizsiz yatırım, faiz indirimli işletme kredisi, üretim tesisi taşıma, çağrı merkezi yatırımı ile veri merkezi yatırımı ve enerji desteği verilecek.

 

 

5´İ MERKEZ TOPLAM 23 İL Açıklandı Nevşehir bu iller arasında yok…..

 

Program kapsamında Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ile kapsıyor.

1) Elazığ merkezli Malatya, Adıyaman, Tunceli, Bingöl illeri.
2) Erzurum merkezli Erzincan, Gümüşhane, Bayburt illeri.
3) Van merkezli Hakkari, Muş, Bitlis illeri.
4) Kars merkezli Ardahan, Ağrı, Iğdır illeri
5) Diyarbakır merkezli Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illeri.

 

Kapadokya Cazibe merkezi diye bas bas bağıranlar bu haberimize ne cevap verecekler ! 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.