MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEVÜ’de ‘Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Günü’ gerçekleştirildi

EĞİTİM 24.12.2018 - 15:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NEVÜ’de ‘Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Günü’ gerçekleştirildi

Kapadokya Teknopark ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi işbirliği ile hedef kitlesi akademisyen, girişimci, öğrenci ve araştırmacılar olan “Fikri Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH) Bilgilendirme Günü” gerçekleştirildi.
  Kültür ve Kongre Merkezinde 19.12.2018 tarihinde, Eğitim ve Farkındalık Birimi Uzmanı Arş. Gör. Kadriye Bayram'ın koordinatörlüğünde düzenlenen programın ilk oturumu, Kuantum Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Çimen ve Genel Müdürü Barış Kurt’un sunumları ile gerçekleştirildi. Sunumda, fikri sınai mülkiyet hakları genel kapsamı, faydalı model, marka, endüstriyel tasarım ve patent tanımları ile başvuru amaçları, FSMH başvurusundan tescile kadar devam eden süreçler, fikri sınai mülkiyet haklara yönelik teşvikler ile projeler, yeni patent yasası ile buluş sahibi ve kurumlarının hak ve sorumlulukları, Teknoparkların rolü temalarına değinildi. Sunumun ardından katılımcıların soruları patent ve marka tasarım uzmanları tarafından cevaplandırıldı. Programın ikinci oturumu ise Kapadokya Teknopark uzmanları ile patent ve marka tasarım yetkilileri arasında gerçekleştirilen atölye çalışması şeklinde devam etti. Atölye, patent, faydalı model, marka ve endüstriyel tasarım başvurusu, ön araştırma süreçleri, farklı tarama modelleri, araştırma raporlarının hazırlanması, süreç takibi ve raporlarda gerekli revizyonlar ile tescil işlem basamaklarının yer aldığı temalar uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Atölyede, ulusal veya uluslararası tescillenmiş her bir patentin akademisyen, üniversite ve teknoparklara sağladığı avantajlar vurgulandı. Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Günü,Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar tarafından FSMH uzmanlarına sunulan  plaket takdimleri ile sona erdi. 
Kapadokya Teknopark ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi işbirliği ile hedef kitlesi akademisyen, girişimci, öğrenci ve araştırmacılar olan “Fikri Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH) Bilgilendirme Günü” gerçekleştirildi.

 

Kültür ve Kongre Merkezinde 19.12.2018 tarihinde, Eğitim ve Farkındalık Birimi Uzmanı Arş. Gör. Kadriye Bayram'ın koordinatörlüğünde düzenlenen programın ilk oturumu, Kuantum Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Çimen ve Genel Müdürü Barış Kurt’un sunumları ile gerçekleştirildi. Sunumda, fikri sınai mülkiyet hakları genel kapsamı, faydalı model, marka, endüstriyel tasarım ve patent tanımları ile başvuru amaçları, FSMH başvurusundan tescile kadar devam eden süreçler, fikri sınai mülkiyet haklara yönelik teşvikler ile projeler, yeni patent yasası ile buluş sahibi ve kurumlarının hak ve sorumlulukları, Teknoparkların rolü temalarına değinildi. Sunumun ardından katılımcıların soruları patent ve marka tasarım uzmanları tarafından cevaplandırıldı.

Programın ikinci oturumu ise Kapadokya Teknopark uzmanları ile patent ve marka tasarım yetkilileri arasında gerçekleştirilen atölye çalışması şeklinde devam etti. Atölye, patent, faydalı model, marka ve endüstriyel tasarım başvurusu, ön araştırma süreçleri, farklı tarama modelleri, araştırma raporlarının hazırlanması, süreç takibi ve raporlarda gerekli revizyonlar ile tescil işlem basamaklarının yer aldığı temalar uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Atölyede, ulusal veya uluslararası tescillenmiş her bir patentin akademisyen, üniversite ve teknoparklara sağladığı avantajlar vurgulandı.

Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Günü,Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar tarafından FSMH uzmanlarına sunulan  plaket takdimleri ile sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.