MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEVÜ’de öğrenci kayıtları başladı

EĞİTİM 01.09.2020 - 15:03, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

NEVÜ’de öğrenci kayıtları başladı

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü tercih eden adayların kayıt heyecanı başladı.
  2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü tercih eden adayların kayıt heyecanı başladı.   YKS Sonuçlarına göre 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü ön lisans düzeyinde 2428 ve lisans düzeyinde ise 2432 öğrenci olmak üzere 4860 öğrenci tercih etti.   Fakülte ve MYO’larda 100’lere Varan Doluluk 4 Enstitü, 9 Fakülte, 2 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu, 17 Araştırma Merkezi, sosyal tesisleri, güçlü alt yapısı ve nitelikli akademik kadrosuyla bulunduğu şehrin ve bölgenin kalkınmasına her alanda öncülük eden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2020 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla, yeni ve hızla gelişen bir üniversite olarak başarılı ve tercih edilir bir üniversite olduğunu bir kez daha ortaya koydu. YKS sonuçlarına göre NEVÜ’ye bağlı fakülte ve MYO’ların genel tercih oranlarında 100’lere varan doluluk yaşandı.   Adaylara Kayıt Tarihi Uyarısı 29 Ağustos 2020 tarihinde e-Devlet üzerinden alınmaya başlanılan kayıtlar, 06 Eylül 2020 Pazar günü saat 23.59’a kadar devam edecek.   31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayan yüz yüze kayıtlarda aday öğrenciler, tercih ettikleri okulların öğrenci işleri birimine şahsen giderek 05 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar kayıtlarını yaptırabilecek. Merkez Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ise sadece 05 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 17:00’a kadar kayıt işlemleri alınacak.   Yüz Yüze Kayıtlarda “HES” Uyarısı NEVÜ’yü tercih ederek yüz yüze kayıt yaptıracak adaylar tüm dünya ile ülkemizi de etkisi altına alan salgınla mücadele kapsamında, varsa kendilerinden istenilen belgeler ile birlikte HES kodlarıyla müracaat edecek.   e-Devlet Üzerinden Kayıt Yapılmayacak Programlar YKS sonuçlarına göre NEVÜ Avanos Meslek Yüksekokulu (MYO) Özel Güvenlik ve Koruma Programı ile Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Programını tercih eden öğrencilerin kayıtları 31 Ağustos – 04 Eylül 2020 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden değil şahsen veya istenilen tüm belgelerini tamamlayarak; posta, kargo veya elektronik posta yoluyla göndermek suretiyle yaptırabilecek.   Avanos MYO ile Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Koruma Programını tercih ederek yüz yüze kayıt yaptıracak öğrencilerin kayıtları da Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca 05 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 17:00’a kadar alınacak. Aday öğrenciler yanlarında getirecekleri diplomalarının yanı sıra HES kodları ile birlikte kayıtlarını yaptıracak.                 
2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü tercih eden adayların kayıt heyecanı başladı.

 

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü tercih eden adayların kayıt heyecanı başladı.

 

YKS Sonuçlarına göre 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü ön lisans düzeyinde 2428 ve lisans düzeyinde ise 2432 öğrenci olmak üzere 4860 öğrenci tercih etti.

 

Fakülte ve MYO’larda 100’lere Varan Doluluk

4 Enstitü, 9 Fakülte, 2 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu, 17 Araştırma Merkezi, sosyal tesisleri, güçlü alt yapısı ve nitelikli akademik kadrosuyla bulunduğu şehrin ve bölgenin kalkınmasına her alanda öncülük eden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2020 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla, yeni ve hızla gelişen bir üniversite olarak başarılı ve tercih edilir bir üniversite olduğunu bir kez daha ortaya koydu. YKS sonuçlarına göre NEVÜ’ye bağlı fakülte ve MYO’ların genel tercih oranlarında 100’lere varan doluluk yaşandı.

 

Adaylara Kayıt Tarihi Uyarısı

29 Ağustos 2020 tarihinde e-Devlet üzerinden alınmaya başlanılan kayıtlar, 06 Eylül 2020 Pazar günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

 

31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayan yüz yüze kayıtlarda aday öğrenciler, tercih ettikleri okulların öğrenci işleri birimine şahsen giderek 05 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar kayıtlarını yaptırabilecek. Merkez Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ise sadece 05 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 17:00’a kadar kayıt işlemleri alınacak.

 

Yüz Yüze Kayıtlarda “HES” Uyarısı

NEVÜ’yü tercih ederek yüz yüze kayıt yaptıracak adaylar tüm dünya ile ülkemizi de etkisi altına alan salgınla mücadele kapsamında, varsa kendilerinden istenilen belgeler ile birlikte HES kodlarıyla müracaat edecek.

 

e-Devlet Üzerinden Kayıt Yapılmayacak Programlar

YKS sonuçlarına göre NEVÜ Avanos Meslek Yüksekokulu (MYO) Özel Güvenlik ve Koruma Programı ile Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Programını tercih eden öğrencilerin kayıtları 31 Ağustos – 04 Eylül 2020 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden değil şahsen veya istenilen tüm belgelerini tamamlayarak; posta, kargo veya elektronik posta yoluyla göndermek suretiyle yaptırabilecek.

 

Avanos MYO ile Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Koruma Programını tercih ederek yüz yüze kayıt yaptıracak öğrencilerin kayıtları da Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca 05 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 17:00’a kadar alınacak. Aday öğrenciler yanlarında getirecekleri diplomalarının yanı sıra HES kodları ile birlikte kayıtlarını yaptıracak.

                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.