Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEVÜ’de 'TÜBİTAK COST Bilgilendirme Programı' gerçekleştirildi

EĞİTİM 06.11.2018 - 11:05, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NEVÜ’de 'TÜBİTAK COST Bilgilendirme Programı' gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Teknopark ve TÜBİTAK işbirliği ile akademisyenler, öğrenciler, girişimci firmalar ve araştırmacılara yönelik COST Programı hakkında tanıtım ve bilgilendirme programı gerçekleştirildi.
  Kültür ve Kongre Merkezinde, Eğitim ve Farkındalık Birimi Uzmanı Arş. Gör. Kadriye Bayram'ın koordinatörlüğünde düzenlenen programda; TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı Bilimsel Programlar Uzman Yrd. Murat TILTAK, "COST kuruluşu, COST aksiyonlarının yapısı, COST aksiyonlarına katılım kuralları ve kazanımları" hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.      Yapılan sunumda, disiplinlere özgü temalara ait proje toplantıları, kış okulları, çalıştaylara katılım vb. yöntemler ile COST aksiyonları destekleri vurgulandı. Türkiye COST performansının istatistiki olarak değerlendirildiği, online COST başvuru sürecinin uygulamalı gösterildiği program yoğun ilgi gördü.     Avrupa düzeyinde oluşturulmuş disiplinler arası çalışma ağlarına, proje aksiyonlarına araştırmacıların dahil olmalarını hedefleyen COST kapsamında kurulabilecek çoklu iş birlikleri hakkındaki görüşlerin paylaşıldığı program, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Teknopark ve TÜBİTAK işbirliği ile akademisyenler, öğrenciler, girişimci firmalar ve araştırmacılara yönelik COST Programı hakkında tanıtım ve bilgilendirme programı gerçekleştirildi.

 

Kültür ve Kongre Merkezinde, Eğitim ve Farkındalık Birimi Uzmanı Arş. Gör. Kadriye Bayram'ın koordinatörlüğünde düzenlenen programda; TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı Bilimsel Programlar Uzman Yrd. Murat TILTAK, "COST kuruluşu, COST aksiyonlarının yapısı, COST aksiyonlarına katılım kuralları ve kazanımları" hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.   

 

Yapılan sunumda, disiplinlere özgü temalara ait proje toplantıları, kış okulları, çalıştaylara katılım vb. yöntemler ile COST aksiyonları destekleri vurgulandı. Türkiye COST performansının istatistiki olarak değerlendirildiği, online COST başvuru sürecinin uygulamalı gösterildiği program yoğun ilgi gördü.  

 

Avrupa düzeyinde oluşturulmuş disiplinler arası çalışma ağlarına, proje aksiyonlarına araştırmacıların dahil olmalarını hedefleyen COST kapsamında kurulabilecek çoklu iş birlikleri hakkındaki görüşlerin paylaşıldığı program, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.