Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEVÜ’de ‘Türklük ve Türkçenin Kökleri’ konulu konferans düzenlendi

EĞİTİM 02.05.2019 - 16:27, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NEVÜ’de ‘Türklük ve Türkçenin Kökleri’ konulu konferans düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Türk Dünyası Kültür Topluluğu işbirliğinde “Türklük ve Türkçenin Kökleri” konulu konferans düzenlendi.
  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Türk Dünyası Kültür Topluluğu işbirliğinde “Türklük ve Türkçenin Kökleri” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Karatay davetli konuşmacı olarak katıldı.   NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Neşe Harbalioğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Tuğrul Balaban, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çeribaş, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Oğuz, Türk Halk Bilimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem Öger ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türk Halk Bilimi Bölümü öğretim elamanları ve öğrencileri katıldı.   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çeribaş yaptı. Prof. Dr. Mehmet Çeribaş, Türklük Biliminin çok eskiden beri Türk dil ve edebiyatı üzerine bina edildiğini, günümüzde ise dil, edebiyat, tarih ve kültür alanlarının Türklük Biliminin temelleri olarak değerlendirildiğini; ancak söz konusu bilim dalları dışında Sosyoloji, Arkeoloji, Antropoloji, Felsefe, Teoloji ve Coğrafya gibi alanlarla Türklük Biliminin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.  Prof. Dr. Mehmet Çeribaş, programı gerçekleştiren Türk Dünyası Kültür Topluluğunu bir topluluktan ziyade bir okul olarak gördüğünü dile getirerek topluluğun akademik danışmanı Arş. Gör. Erdem Tazegül’e, programda görev alan topluluk üyesi öğrencilere, programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Osman Karatay’a teşekkür etti.   Konferansa Türklerin anavatanı neresidir? Sorusuyla başlayan Prof. Dr. Osman Karatay, bugüne kadar bilinenlerin aksine yeni ve farklı fikirlerle dikkat çekti. Prof. Dr. Osman Karatay’ın, Türklerin anavatanı hakkında verdiği bu bilgiler davetliler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Karatay konuşmasında ana hatlarıyla Türklerin anavatanının neresi olduğunu ve bu bağlamda Ural dil ailesinden, Altay dil ailesinden, Macarların ve Türklerin aynı kökten geldiğini vurgulayarak sunumunu görsellerle destekledi.   Konferans,  konuşmalarının ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Osman Karatay’a, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çeribaş’ın teşekkür belgesi,  Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Karataş’ın da plaket takdimiyle son buldu. 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Türk Dünyası Kültür Topluluğu işbirliğinde “Türklük ve Türkçenin Kökleri” konulu konferans düzenlendi.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Türk Dünyası Kültür Topluluğu işbirliğinde “Türklük ve Türkçenin Kökleri” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Karatay davetli konuşmacı olarak katıldı.

 

NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Neşe Harbalioğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Tuğrul Balaban, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çeribaş, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Oğuz, Türk Halk Bilimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem Öger ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türk Halk Bilimi Bölümü öğretim elamanları ve öğrencileri katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çeribaş yaptı. Prof. Dr. Mehmet Çeribaş, Türklük Biliminin çok eskiden beri Türk dil ve edebiyatı üzerine bina edildiğini, günümüzde ise dil, edebiyat, tarih ve kültür alanlarının Türklük Biliminin temelleri olarak değerlendirildiğini; ancak söz konusu bilim dalları dışında Sosyoloji, Arkeoloji, Antropoloji, Felsefe, Teoloji ve Coğrafya gibi alanlarla Türklük Biliminin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.  Prof. Dr. Mehmet Çeribaş, programı gerçekleştiren Türk Dünyası Kültür Topluluğunu bir topluluktan ziyade bir okul olarak gördüğünü dile getirerek topluluğun akademik danışmanı Arş. Gör. Erdem Tazegül’e, programda görev alan topluluk üyesi öğrencilere, programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Osman Karatay’a teşekkür etti.

 

Konferansa Türklerin anavatanı neresidir? Sorusuyla başlayan Prof. Dr. Osman Karatay, bugüne kadar bilinenlerin aksine yeni ve farklı fikirlerle dikkat çekti. Prof. Dr. Osman Karatay’ın, Türklerin anavatanı hakkında verdiği bu bilgiler davetliler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Karatay konuşmasında ana hatlarıyla Türklerin anavatanının neresi olduğunu ve bu bağlamda Ural dil ailesinden, Altay dil ailesinden, Macarların ve Türklerin aynı kökten geldiğini vurgulayarak sunumunu görsellerle destekledi.

 

Konferans,  konuşmalarının ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Osman Karatay’a, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çeribaş’ın teşekkür belgesi,  Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Karataş’ın da plaket takdimiyle son buldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.