MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEVÜ Eğitim Fakültesinden 'Şehit Öğretmenler Köşesi'

NEVŞEHİR 22.11.2019 - 16:16, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

NEVÜ Eğitim Fakültesinden 'Şehit Öğretmenler Köşesi'

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de 152 şehit öğretmenin isminin ve fotoğraflarının yer aldığı “Şehit Öğretmenler Köşesi” oluşturuldu.
  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de 152 şehit öğretmenin isminin ve fotoğraflarının yer aldığı “Şehit Öğretmenler Köşesi” oluşturuldu.   Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi tarafından ‘24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla oluşturulan “Şehit Öğretmenler Köşesi”nin açılışı yapıldı. Açılışa; NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Abdullah Şengül, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Köse, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.   Ülkenin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını veren tüm şehit ve şehit öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını NEVÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan Yaptı. Meydan, “Şüphesiz akademik hayatımda en anlamlı günlerden birisini bugün yaşıyorum. Fakültemizde oluşturduğumuz şehit meslektaşlarımıza ait bu köşe hepimiz için büyük önem arz etmekte. Çünkü hepimiz ‘Alimin mürekkebi şehidin kanı kadar değerlidir” ve “Allah yolunda öldürülenleri ölü sanmayınız. Aksine, onlar diridir!” düsturu ile büyüdük. Şehit öğretmenler her daim bizlerin geleceğine ışık tutan en önemli yol göstericileri olmuştur. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar şehit edilen öğretmenlerimizin hepsi, sadece bir kişinin şehit edilmesi veya bir kişinin fikirlerinin ortadan kaldırılması değil, aynı zamanda eğitime vurulan en büyük darbedir. Çocukluğumuzdan bugüne kadar bayrağın dalgalandığı her yer bizlere görev yapabileceğimiz kutsal bir yer olarak öğretildi. Ve biz bu anlayışla büyüdük, bu anlayışla eğitim gördük ve hala bu anlayışla akademik hayatımızı sürdürüyoruz. Şehit öğretmenlerimizin her biri de bu anlayışla görevlerinin başına gittiler ve görevleri başında şehit edildiler. Ancak onlar hep aramızdalar ve aramızda olmaya da devam edecekler. Fakültemizde oluştuğumuz bu köşenin önünden geçen ve gören her bir öğrencilerimiz bu bilinçle yetişecek, bu bilinçle eğitimini görecek ve bu bilinçle görevlerine başlayacaktır. Bu anlamlı hatırayı Fakültemize kazandıran öğrencilerimize ve personelimize bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum. Ayrıca her daim bizlere destek olan başta üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı olmak üzere yönetimine de bir kez daha teşekkür sunuyorum” diye konuştu.   Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Yavuzer eşliğinde tüm şehitler ve şehit öğretmenler için yapılan duanın ardından, 1917’de şehit olan öğretmen Abdülkerim Usta’dan itibaren 2017 yılında hain terör saldırısı sonucu şehit edilen Aybüke Yalçın öğretmene kadar toplam 152 şehit öğretmenin isminin ve fotoğraflarının yer aldığı “Şehit Öğretmenler Köşesi’nin açılışı yapıldı.                 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de 152 şehit öğretmenin isminin ve fotoğraflarının yer aldığı “Şehit Öğretmenler Köşesi” oluşturuldu.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de 152 şehit öğretmenin isminin ve fotoğraflarının yer aldığı “Şehit Öğretmenler Köşesi” oluşturuldu.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi tarafından ‘24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla oluşturulan “Şehit Öğretmenler Köşesi”nin açılışı yapıldı. Açılışa; NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Abdullah Şengül, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Köse, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

 

Ülkenin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını veren tüm şehit ve şehit öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını NEVÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan Yaptı. Meydan, “Şüphesiz akademik hayatımda en anlamlı günlerden birisini bugün yaşıyorum. Fakültemizde oluşturduğumuz şehit meslektaşlarımıza ait bu köşe hepimiz için büyük önem arz etmekte. Çünkü hepimiz ‘Alimin mürekkebi şehidin kanı kadar değerlidir” ve “Allah yolunda öldürülenleri ölü sanmayınız. Aksine, onlar diridir!” düsturu ile büyüdük. Şehit öğretmenler her daim bizlerin geleceğine ışık tutan en önemli yol göstericileri olmuştur. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar şehit edilen öğretmenlerimizin hepsi, sadece bir kişinin şehit edilmesi veya bir kişinin fikirlerinin ortadan kaldırılması değil, aynı zamanda eğitime vurulan en büyük darbedir. Çocukluğumuzdan bugüne kadar bayrağın dalgalandığı her yer bizlere görev yapabileceğimiz kutsal bir yer olarak öğretildi. Ve biz bu anlayışla büyüdük, bu anlayışla eğitim gördük ve hala bu anlayışla akademik hayatımızı sürdürüyoruz. Şehit öğretmenlerimizin her biri de bu anlayışla görevlerinin başına gittiler ve görevleri başında şehit edildiler. Ancak onlar hep aramızdalar ve aramızda olmaya da devam edecekler. Fakültemizde oluştuğumuz bu köşenin önünden geçen ve gören her bir öğrencilerimiz bu bilinçle yetişecek, bu bilinçle eğitimini görecek ve bu bilinçle görevlerine başlayacaktır. Bu anlamlı hatırayı Fakültemize kazandıran öğrencilerimize ve personelimize bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum. Ayrıca her daim bizlere destek olan başta üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı olmak üzere yönetimine de bir kez daha teşekkür sunuyorum” diye konuştu.

 

Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Yavuzer eşliğinde tüm şehitler ve şehit öğretmenler için yapılan duanın ardından, 1917’de şehit olan öğretmen Abdülkerim Usta’dan itibaren 2017 yılında hain terör saldırısı sonucu şehit edilen Aybüke Yalçın öğretmene kadar toplam 152 şehit öğretmenin isminin ve fotoğraflarının yer aldığı “Şehit Öğretmenler Köşesi’nin açılışı yapıldı.

                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.