MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEVÜ Resim Bölümü Öğrencileri Güray Müzede Sergi Açtı

EĞİTİM 19.10.2017 - 15:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NEVÜ Resim Bölümü Öğrencileri Güray Müzede Sergi Açtı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü, Güray Müze ve IMOGA (İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi) işbirliği ile seçkin eserlerin yer aldığı ‘Karma Baskı Resim Sergisi’ açıldı.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü, Güray Müze ve IMOGA (İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi) işbirliği ile seçkin eserlerin yer aldığı ‘Karma Baskı Resim Sergisi’ açıldı.   Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi GSF, Güray Müze ve IMOGA işbirliğiyle düzenlenen;   “Adnan Turani, Turhan Selçuk, Sadi Diren, Eda Tekcan, Ali Alamaslı, Gündüz Gölönü, Süleyman Saim Tekcan, Ergin İnan, Ferruh Başağa, Elvan Tekcan ve Ümit Doğan’ın seçkin eserlerinden oluşan sergi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, Mimar Sinan Üniversitesi Eski Dekanı Sanatçı Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Selçuk Üniversitesi Eski Dekanı /Sanatçı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Erciyes Üniversitesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aygül Aykut, IMOGA adına Elvan Tekcan, GSF Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Selçuk Ulutaş ve Yrd. Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu ile davetlilerin katılımlarıyla açıldı.   Alanında dünyanın 5 müzesinden biri ve Türkiye’nin tek müzesi olma özelliği taşıyan  IMOGA’nın seçkin eserlerinin yer aldığı sergi,  17 farklı ülkeden 100’e yakın yabancı ve yerli sanatçıların akınına uğradı.   Konferans ve Müzik Dinletisi Sergiye Renk Kattı 30 Ekim 2017 tarihine kadar açık kalacak olan serginin açılışında,   Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan’ın ‘IMOGA’ konulu konferansı ile İTÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Ayla Karacanın eşsiz türkü dinletisi büyük ilgi gördü.     GSF Resim Bölümü Türk Sanatının Öncülerini Ağırlamaya Devam Ediyor Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi GSF Resim Bölüm Başkanı Yard. Doç. Savaş Kurtuluş Çevik,  çağdaş sanat alanında önemli projeler ve sergilerle gündeme gelen GSF Resim Bölümü olarak gelecek aylarda ağırlayacağı öncü sanatçılar serisine devam edeceklerini ifade etti.      Çevik ayrıca, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde  ‘Çağdaş Sanat Müzesi’nin açılması için başta Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı ve GSF Dekanı Prof. Dr. Fatma Karipcin’in destekleri ile çalışma içerisinde olduklarını söyledi.  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü, Güray Müze ve IMOGA (İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi) işbirliği ile seçkin eserlerin yer aldığı ‘Karma Baskı Resim Sergisi’ açıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü, Güray Müze ve IMOGA (İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi) işbirliği ile seçkin eserlerin yer aldığı ‘Karma Baskı Resim Sergisi’ açıldı.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi GSF, Güray Müze ve IMOGA işbirliğiyle düzenlenen;   “Adnan Turani, Turhan Selçuk, Sadi Diren, Eda Tekcan, Ali Alamaslı, Gündüz Gölönü, Süleyman Saim Tekcan, Ergin İnan, Ferruh Başağa, Elvan Tekcan ve Ümit Doğan’ın seçkin eserlerinden oluşan sergi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, Mimar Sinan Üniversitesi Eski Dekanı Sanatçı Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Selçuk Üniversitesi Eski Dekanı /Sanatçı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Erciyes Üniversitesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aygül Aykut, IMOGA adına Elvan Tekcan, GSF Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Selçuk Ulutaş ve Yrd. Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu ile davetlilerin katılımlarıyla açıldı.

 

Alanında dünyanın 5 müzesinden biri ve Türkiye’nin tek müzesi olma özelliği taşıyan  IMOGA’nın seçkin eserlerinin yer aldığı sergi,  17 farklı ülkeden 100’e yakın yabancı ve yerli sanatçıların akınına uğradı.

 

Konferans ve Müzik Dinletisi Sergiye Renk Kattı

30 Ekim 2017 tarihine kadar açık kalacak olan serginin açılışında,   Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan’ın ‘IMOGA’ konulu konferansı ile İTÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Ayla Karacanın eşsiz türkü dinletisi büyük ilgi gördü.  

 

GSF Resim Bölümü Türk Sanatının Öncülerini Ağırlamaya Devam Ediyor

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi GSF Resim Bölüm Başkanı Yard. Doç. Savaş Kurtuluş Çevik,  çağdaş sanat alanında önemli projeler ve sergilerle gündeme gelen GSF Resim Bölümü olarak gelecek aylarda ağırlayacağı öncü sanatçılar serisine devam edeceklerini ifade etti.   

 

Çevik ayrıca, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde  ‘Çağdaş Sanat Müzesi’nin açılması için başta Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı ve GSF Dekanı Prof. Dr. Fatma Karipcin’in destekleri ile çalışma içerisinde olduklarını söyledi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.