MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEVÜ TÜBİTAK’ın 'Üniversite Yetkinlik Analizi'Çalışmalarında En Üst Seviyede Yer Aldı

EĞİTİM 17.07.2018 - 17:57, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NEVÜ TÜBİTAK’ın 'Üniversite Yetkinlik Analizi'Çalışmalarında En Üst Seviyede Yer Aldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), TÜBİTAK’ın “Üniversite Yetkinlik Analizi” çalışmasında kalite yönünden ‘İktisat ve İşletme Alanlarında’ en yüksek seviyede yer aldı.
  TÜBİTAK tarafından, Türkiye’deki üniversitelerin yetkinliklerinin tespiti ve ulusal öncelikler doğrultusunda yönlendirilmelerine katkı sağlamak amacıyla “Üniversite Yetkinlik Analizi Çalışması” gerçekleştirildi. 143 üniversitenin 120 alanda yetkinliğinin belirlendiği çalışmada üniversitelerin yetkin oldukları alanlar hakkında objektif veriye dayalı bilgi vermesi ve odaklanabilecekleri alanlar hususunda yardımcı olması amaçlanmakta. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi analiz sonuçlarına göre ‘İktisat ve İşletme Alanları’nda kalite yönünden en yüksek seviyede yer aldı.   Yapılan çalışmada tüm veriler TÜBİTAK veri tabanı ile Scopus ve SciVal programları kullanılarak 2010 -2014 yılları için elde edilmiş olup daha sonra ağırlık andırma ve istatistiksel düzeltmeler yapılarak üniversitelere yönelik yetkinlik hesaplaması yapılmıştır. Yetkinlik puanı girdileri yüzde 40 kalite ve yüzde 60 hacim olmak üzere iki boyutta toplanmıştır.   Üniversitenin dünyaya görece bağıl atıf endeksi ve üniversitenin atıf açısından dünya çapında en fazla atıf alan ilk 10’luk dilime girmiş yayın sayısı göstergeleri kalite boyutunda; dünya toplam yayın sayısı içindeki üniversitenin payı, üniversitede yayın yapan akademisyen sayısı, üniversitenin TÜBİTAK destekli projelerine ait bütçe toplamı, üniversitenin TÜBİTAK destekli proje sayısı, üniversitenin Türkiye’ye görece bağıl odaklanma endeksi gibi göstergeler hacim boyutunda yer almıştır.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), TÜBİTAK’ın “Üniversite Yetkinlik Analizi” çalışmasında kalite yönünden ‘İktisat ve İşletme Alanlarında’ en yüksek seviyede yer aldı.

 

TÜBİTAK tarafından, Türkiye’deki üniversitelerin yetkinliklerinin tespiti ve ulusal öncelikler doğrultusunda yönlendirilmelerine katkı sağlamak amacıyla “Üniversite Yetkinlik Analizi Çalışması” gerçekleştirildi. 143 üniversitenin 120 alanda yetkinliğinin belirlendiği çalışmada üniversitelerin yetkin oldukları alanlar hakkında objektif veriye dayalı bilgi vermesi ve odaklanabilecekleri alanlar hususunda yardımcı olması amaçlanmakta. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi analiz sonuçlarına göre ‘İktisat ve İşletme Alanları’nda kalite yönünden en yüksek seviyede yer aldı.

 

Yapılan çalışmada tüm veriler TÜBİTAK veri tabanı ile Scopus ve SciVal programları kullanılarak 2010 -2014 yılları için elde edilmiş olup daha sonra ağırlık andırma ve istatistiksel düzeltmeler yapılarak üniversitelere yönelik yetkinlik hesaplaması yapılmıştır. Yetkinlik puanı girdileri yüzde 40 kalite ve yüzde 60 hacim olmak üzere iki boyutta toplanmıştır.

 

Üniversitenin dünyaya görece bağıl atıf endeksi ve üniversitenin atıf açısından dünya çapında en fazla atıf alan ilk 10’luk dilime girmiş yayın sayısı göstergeleri kalite boyutunda; dünya toplam yayın sayısı içindeki üniversitenin payı, üniversitede yayın yapan akademisyen sayısı, üniversitenin TÜBİTAK destekli projelerine ait bütçe toplamı, üniversitenin TÜBİTAK destekli proje sayısı, üniversitenin Türkiye’ye görece bağıl odaklanma endeksi gibi göstergeler hacim boyutunda yer almıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.