MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NTSO Başkanı Parmaksız Giresun'da Bir Dizi Ziyaretlere Katıldı

NEVŞEHİR 11.09.2017 - 14:44, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NTSO Başkanı Parmaksız Giresun'da Bir Dizi Ziyaretlere Katıldı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ile birlikte Giresun’da bir dizi ziyaret ve etkinliklere katıldı.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ile birlikte Giresun’da bir dizi ziyaret ve etkinliklere katıldı. İlk önce Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, Bulancak TSO Başkanı Ali Fatoğlu ve meclis üyeleri ile bir araya geldi.   Hayırlı işler için Giresun’a geldiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bugün Giresun, Ordu ve Trabzon için, fındık için çok önemli olan Lisans Fındık Deposu'nun açılışını gerçekleştireceğiz. Fındığın anavatanındayız. Lisanslı depo ve borsa fındık için çok önemli. Bundan sonraki en önemli şey ürün ihtisas borsası kurulması. Hükümetimiz bu konuda iradesini ortaya koydu. Yakında çalışmalara başlayacağız” dedi.   Bulancak’ın turizmin de merkezi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Bulancak’ta yayla turizminde müthiş potansiyel var. Havaalanı turizm için büyük fırsat. Havaalanı olmadan turizmi geliştirmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.   Bulancak TSO ziyaretinin ardından; Giresun Ticaret Borsası yeni hizmet binası ile Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.   Törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsasının önemine değindi.   Lisanslı deponun Türk tarımında çığır açacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu projenin hayata geçmesinde katkı sağlayan hükümete, bakanlara, Başbakana ve Cumhurbaşkanına teşekkür etti.   Lisanslı depoculuk hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu: "Lisanslı depo elinde kendi deponda veya bir başkasının deposunda fındığı tutacağına, getirip buraya koyacaksın. Koyduğun zaman eline bir belge alacaksın, tüm Türkiye'nin her yerinde bankasında, tüccarında, borsasında geçerli olan bir belge. Benim 10 ton fındığım şu kalitede dediğin zaman her tarafta bu geçerli. Bütün iş depo aramaya, birisine emanetçi fındığını verip, sonra fındığını bulmamaya gerek kalmıyor artık. Depo da mal da burada, elde de garanti bu depoda bu kalitede bu fındık var. İşte bu demektir" dedi.   Bu işin çiftçilere sağlayacakları hakkında değerlendirmede bulunan Hisarcıklıoğlu, "Aslında bu işin üretimini yapan değerli çiftçi kardeşlerimi de büyük bir yükten kurtarmış oluyor. İnşallah bunun bir sonraki adımı da ürün ihtisas borsasında bu ürünlerin fiyatını belirlenmesine geliyor" diye konuştu.   Son olarak, Hisarcıklıoğlu beraberindeki heyetle ile birlikte Giresun Valiliğini ziyaret etti.Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, ziyarette kentteki yatırımlara ilişkin bilgi verdi.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ile birlikte Giresun’da bir dizi ziyaret ve etkinliklere katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ile birlikte Giresun’da bir dizi ziyaret ve etkinliklere katıldı. İlk önce Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, Bulancak TSO Başkanı Ali Fatoğlu ve meclis üyeleri ile bir araya geldi.

 

Hayırlı işler için Giresun’a geldiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bugün Giresun, Ordu ve Trabzon için, fındık için çok önemli olan Lisans Fındık Deposu'nun açılışını gerçekleştireceğiz. Fındığın anavatanındayız. Lisanslı depo ve borsa fındık için çok önemli. Bundan sonraki en önemli şey ürün ihtisas borsası kurulması. Hükümetimiz bu konuda iradesini ortaya koydu. Yakında çalışmalara başlayacağız” dedi.

 

Bulancak’ın turizmin de merkezi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Bulancak’ta yayla turizminde müthiş potansiyel var. Havaalanı turizm için büyük fırsat. Havaalanı olmadan turizmi geliştirmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

 

Bulancak TSO ziyaretinin ardından; Giresun Ticaret Borsası yeni hizmet binası ile Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

 

Törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsasının önemine değindi.

 

Lisanslı deponun Türk tarımında çığır açacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu projenin hayata geçmesinde katkı sağlayan hükümete, bakanlara, Başbakana ve Cumhurbaşkanına teşekkür etti.

 

Lisanslı depoculuk hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu: "Lisanslı depo elinde kendi deponda veya bir başkasının deposunda fındığı tutacağına, getirip buraya koyacaksın. Koyduğun zaman eline bir belge alacaksın, tüm Türkiye'nin her yerinde bankasında, tüccarında, borsasında geçerli olan bir belge. Benim 10 ton fındığım şu kalitede dediğin zaman her tarafta bu geçerli. Bütün iş depo aramaya, birisine emanetçi fındığını verip, sonra fındığını bulmamaya gerek kalmıyor artık. Depo da mal da burada, elde de garanti bu depoda bu kalitede bu fındık var. İşte bu demektir" dedi.

 

Bu işin çiftçilere sağlayacakları hakkında değerlendirmede bulunan Hisarcıklıoğlu, "Aslında bu işin üretimini yapan değerli çiftçi kardeşlerimi de büyük bir yükten kurtarmış oluyor. İnşallah bunun bir sonraki adımı da ürün ihtisas borsasında bu ürünlerin fiyatını belirlenmesine geliyor" diye konuştu.

 

Son olarak, Hisarcıklıoğlu beraberindeki heyetle ile birlikte Giresun Valiliğini ziyaret etti.Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, ziyarette kentteki yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.