Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NTSO Başkanı Parmaksız’dan E-Tebligat Uyarısı

NEVŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2015 - 10:07, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NTSO Başkanı Parmaksız’dan E-Tebligat Uyarısı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız yazılı bir açıklama yaparak E-Tebligat uygulamasının 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacağını dile getirdi. NTSO Başkanı Parmaksız, Vergi Usul Kanunu ve 456 Seri Numaralı Genel Tebliğ ile düzenlenmiş olan ve 7 Ağustos 2015 tarihinde 29458 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren E-Tebligat uygulamasının başlama tarihinin 1 Ocak 2016 olduğunu belirterek, “Vergi Dairelerince tebliğ edilmesi gereken elektronik imzalı evraklar belirtilen tarihten itibaren e-tebligat uygulaması ile muhataplarına yollanacak. Gönderilen tebligatlar mükellefin kayıtlı adresine ulaştığı tarihin beşinci gününün sonunda yapılmış sayılacak.” Dedi. Elektronik yolla ulaştırılan tebliğin gerektirdiği yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda uygulanacak olan cezai müeyyidelere maruz kalınmaması için uyarıda bulunan NTSO Başkanı Parmaksız, bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesinin önemini vurguladı. 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız yazılı bir açıklama yaparak E-Tebligat uygulamasının 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacağını dile getirdi.
NTSO Başkanı Parmaksız, Vergi Usul Kanunu ve 456 Seri Numaralı Genel Tebliğ ile düzenlenmiş olan ve 7 Ağustos 2015 tarihinde 29458 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren E-Tebligat uygulamasının başlama tarihinin 1 Ocak 2016 olduğunu belirterek, “Vergi Dairelerince tebliğ edilmesi gereken elektronik imzalı evraklar belirtilen tarihten itibaren e-tebligat uygulaması ile muhataplarına yollanacak. Gönderilen tebligatlar mükellefin kayıtlı adresine ulaştığı tarihin beşinci gününün sonunda yapılmış sayılacak.” Dedi.
Elektronik yolla ulaştırılan tebliğin gerektirdiği yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda uygulanacak olan cezai müeyyidelere maruz kalınmaması için uyarıda bulunan NTSO Başkanı Parmaksız, bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesinin önemini vurguladı. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.