MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NTSO üyelerine önemli duyuru

NEVŞEHİR 09.12.2019 - 11:13, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

NTSO üyelerine önemli duyuru

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı e- arşiv uygulamasıyla ilgili oda üyelerine önemli bir duyuru da bulundu.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı e- arşiv uygulamasıyla ilgili oda üyelerine önemli bir duyuru da bulundu.   Açıklamada; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda, Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile e-Arşiv Fatura Uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 01/01/2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 bin TL’yi, vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarının 5 bin TL’yi aşması halinde, söz konusu faturaların e-Arşiv Fatura olarak Gelir İdaresi Başkanlığınca sunulan e-Belge Düzenleme Portalı üzerinden düzenlenmesinin zorunlu hale getirildiği belirtildi. Resmi Gazetede yayımlanan 509 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne, https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/mevzuatek/vukteb509.pdf linkinden ulaşabilirsiniz. Üyelerimize duyurulur” ifadelerine yer verildi.  
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı e- arşiv uygulamasıyla ilgili oda üyelerine önemli bir duyuru da bulundu.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı e- arşiv uygulamasıyla ilgili oda üyelerine önemli bir duyuru da bulundu.

 

Açıklamada; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda, Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile e-Arşiv Fatura Uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 01/01/2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 bin TL’yi, vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarının 5 bin TL’yi aşması halinde, söz konusu faturaların e-Arşiv Fatura olarak Gelir İdaresi Başkanlığınca sunulan e-Belge Düzenleme Portalı üzerinden düzenlenmesinin zorunlu hale getirildiği belirtildi. Resmi Gazetede yayımlanan 509 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne,

https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/mevzuatek/vukteb509.pdf linkinden ulaşabilirsiniz. Üyelerimize duyurulur” ifadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.