Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Öğretmen Adayları Kapadokya'da Buluştu

EĞİTİM 14.08.2018 - 13:11, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Öğretmen Adayları Kapadokya'da Buluştu

Genç Mor Sertifika Programı kapsamında düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Sertifika Programı 4-11 Ağustos’ta Kapadokya’da yapıldı. Sabancı Vakfı’nın desteğiyle, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi (SEÇBİR) ortaklığındaki programa 18 ildeki 21 farklı üniversiteden seçilen 25 öğretmen adayı katıldı.
  Sabancı Vakfı’nın desteğiyle, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi (SEÇBİR) ortaklığında Genç Mor Sertifika Programı kapsamındaki eğitimler hızla devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Sertifika Programı’nın beşincisi 4-11 Ağustos tarihleri arasında Kapadokya’da gerçekleştirildi. Programa 156 başvuru arasından kabul edilen 25 öğretmen adayı; 18 farklı ilden, 21 farklı üniversiteden ve 11 farklı branştan seçildi.   Eğitimin tüm kademesinde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”   Mor Sertifika Programı'nın, Sabancı Vakfı'nın desteğiyle 11 yıldır Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmel Merkezi tarafından sürdürüldüğünü belirten Program Koordinatörü Ayşegül Taşıtman, şu bilgileri verdi:   "Programın amacı öğretmenlere toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığı yaratmak. 2018 yılına geldiğimizde de toplamda 17 ilde 3 bin 500'den fazla öğretmene ulaşmış olduk. Öğretmenlere kendi ders içi pratiklerinde veya kendi derslerinde gerek bireysel gerek mesleki anlamda kendilerini geliştirecek toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili farkındalıklar kazanılması için çalışıyoruz. 2016 yılından bu yana Mor Sertifika Programını daha da genişleterek; sadece lise öğretmenleriyle değil öğretmen adayları, sivil toplum kuruluşları, ilkokul, ortaokul seviyesindeki öğrencilerle temas kurmaya başladık. Dolayısıyla eğitimin tüm kademesinde toplumsal cinsiyet eşitliğini kazandırmak için çalışma, proje ve etkinlik ilgi alanımıza girdi.”   “Kapadokya, özel bir eğitime ev sahipliği yaptı”   Kapadokya’daki eğitimin öğretmen adaylarına toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çok özel bir program olduğunu hatırlatan Ayşegül Taşıtman, “Genç Mor Sertifika’da öğretmen adayları bir haftalık yoğun bir eğitim alıyor. Programa farklı branşlardan katılan eğitim fakültesi öğrencileri hem yeni kavram ve teorilerle karşılaşıyor hem de grup arkadaşlarıyla birlikte ders içi etkinlikler geliştiriyorlar. Güzel karşılaşmaların yaşandığı programın en etkili ve kalıcı olan yanı ise farklı illerden gelen öğretmen adaylarının birbirleriyle temas etmesi ve deneyim paylaşımında bulunması” diye konuştu.
Genç Mor Sertifika Programı kapsamında düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Sertifika Programı 4-11 Ağustos’ta Kapadokya’da yapıldı. Sabancı Vakfı’nın desteğiyle, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi (SEÇBİR) ortaklığındaki programa 18 ildeki 21 farklı üniversiteden seçilen 25 öğretmen adayı katıldı.

 

Sabancı Vakfı’nın desteğiyle, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi (SEÇBİR) ortaklığında Genç Mor Sertifika Programı kapsamındaki eğitimler hızla devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Sertifika Programı’nın beşincisi 4-11 Ağustos tarihleri arasında Kapadokya’da gerçekleştirildi. Programa 156 başvuru arasından kabul edilen 25 öğretmen adayı; 18 farklı ilden, 21 farklı üniversiteden ve 11 farklı branştan seçildi.

 

Eğitimin tüm kademesinde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”

 

Mor Sertifika Programı'nın, Sabancı Vakfı'nın desteğiyle 11 yıldır Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmel Merkezi tarafından sürdürüldüğünü belirten Program Koordinatörü Ayşegül Taşıtman, şu bilgileri verdi:

 

"Programın amacı öğretmenlere toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığı yaratmak. 2018 yılına geldiğimizde de toplamda 17 ilde 3 bin 500'den fazla öğretmene ulaşmış olduk. Öğretmenlere kendi ders içi pratiklerinde veya kendi derslerinde gerek bireysel gerek mesleki anlamda kendilerini geliştirecek toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili farkındalıklar kazanılması için çalışıyoruz. 2016 yılından bu yana Mor Sertifika Programını daha da genişleterek; sadece lise öğretmenleriyle değil öğretmen adayları, sivil toplum kuruluşları, ilkokul, ortaokul seviyesindeki öğrencilerle temas kurmaya başladık. Dolayısıyla eğitimin tüm kademesinde toplumsal cinsiyet eşitliğini kazandırmak için çalışma, proje ve etkinlik ilgi alanımıza girdi.”

 

“Kapadokya, özel bir eğitime ev sahipliği yaptı”

 

Kapadokya’daki eğitimin öğretmen adaylarına toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çok özel bir program olduğunu hatırlatan Ayşegül Taşıtman, “Genç Mor Sertifika’da öğretmen adayları bir haftalık yoğun bir eğitim alıyor. Programa farklı branşlardan katılan eğitim fakültesi öğrencileri hem yeni kavram ve teorilerle karşılaşıyor hem de grup arkadaşlarıyla birlikte ders içi etkinlikler geliştiriyorlar. Güzel karşılaşmaların yaşandığı programın en etkili ve kalıcı olan yanı ise farklı illerden gelen öğretmen adaylarının birbirleriyle temas etmesi ve deneyim paylaşımında bulunması” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.