MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Öğretmenler 15 Temmuz kısa filmi çekti

EĞİTİM 08.02.2017 - 15:12, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Öğretmenler 15 Temmuz kısa filmi çekti

Nevşehir’de bir grup öğretmen 'Sarıkamış’tan 15 Temmuz’a, Beni Unutma' isimli kısa bir film çekti.
Nevşehir’de bir grup öğretmen 'Sarıkamış’tan 15 Temmuz’a, Beni Unutma' isimli kısa bir film çekti.   Nevşehir TOKİ Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde rehber öğretmen olarak görev yapan Kadir Akel'in 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hazırlamış olduğu kısa film büyük ilgi gördü.   Öğretmen Kadir Akel tarafından senaryosu hazırlanan 'Sarıkamış’tan 15 Temmuz’a Beni Unutma' isimli kısa filmin çekimleri, başta Nevşehir merkez olmak üzere Derinkuyu, Sulusaray, Göreme ve Uçhisar’da 15 gün boyunca devam etti. Okul müdürü, öğretmenler ve bir memurun oynamış olduğu filmde Sarıkamış’ta yaşanan olaylar ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar gözler önüne seriliyor.   TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi rehber öğretmeni Kadir Akel, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen vahim olayın arkasından yaşanan acıları dile getirmek adına böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.   Akel, “Bu sinemaya gönül verişimizin hikayesi eskilere dayanıyor. Hep içimizde bir film yapma özlemi vardı. Bunu bir gün hayata geçirmek istedik. 15 Temmuz gecesi gerçekleşen bu vahim olayın arkasından yaşanan ızdırapları dile getirmek adına böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Çekilen acı çok büyük olunca hissiyatı da çok derin oluyor. Bu derin hissiyatı ne kadar anlatabiliriz diye düşündük. Bu düşüncelerle gecemizi gündüzümüze kattık. Yaklaşık 15 gün süren bir macerayı bu şekilde hayata geçirmiş olduk. Ekibimiz beş kişiydi. 'Baş kahramanımızı' sağ olsun bir okul müdürümüz oynadı. O da o duyguyu çok güzel verdi. Gönlümüzü ortaya koyduğumuz özveriyle çıkan güzel bir çalışma gerçekleştirmiş olduk” dedi. Kısa filmin 'Mehmet Emmi' isimli başrol oyuncusu olan Sulusaray İmam Hatip Ortaokul Müdürü Servet Bozkurt da yaptığı açıklamada, çekimlerin tamamlanmasının ardından filmi izledikten sonra kendisinin de gözyaşlarına boğulduğunu kaydetti.   Bozkurt, “Kadir Akel hocamız bize böyle bir senaryo hazırladığını ve benimde oynamamı istediğini söyledi. Başarabilir miyiz başaramaz mıyız bilmiyorum ama bir yola çıkalım dedik. Ama bende sonradan izledim ki çok güzel bir çalışma ortaya çıkmış. Filmin bazı yerlerinde gerçekten çok etkilendim. Çekerken farkına varmadık ama film meydana çıkınca baktıkça ben kendimde ağlamaya başladım” şeklinde konuştu. TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde memur olarak çalışan Murat Faydalı ise böyle bir proje içerisinde bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek filmi hazırlayan Kadir Akel'e teşekkür etti
Nevşehir’de bir grup öğretmen 'Sarıkamış’tan 15 Temmuz’a, Beni Unutma' isimli kısa bir film çekti.

Nevşehir’de bir grup öğretmen 'Sarıkamış’tan 15 Temmuz’a, Beni Unutma' isimli kısa bir film çekti.

 

Nevşehir TOKİ Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde rehber öğretmen olarak görev yapan Kadir Akel'in 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hazırlamış olduğu kısa film büyük ilgi gördü.

 

Öğretmen Kadir Akel tarafından senaryosu hazırlanan 'Sarıkamış’tan 15 Temmuz’a Beni Unutma' isimli kısa filmin çekimleri, başta Nevşehir merkez olmak üzere Derinkuyu, Sulusaray, Göreme ve Uçhisar’da 15 gün boyunca devam etti. Okul müdürü, öğretmenler ve bir memurun oynamış olduğu filmde Sarıkamış’ta yaşanan olaylar ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar gözler önüne seriliyor.

 

TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi rehber öğretmeni Kadir Akel, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen vahim olayın arkasından yaşanan acıları dile getirmek adına böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.

 

Akel, “Bu sinemaya gönül verişimizin hikayesi eskilere dayanıyor. Hep içimizde bir film yapma özlemi vardı. Bunu bir gün hayata geçirmek istedik. 15 Temmuz gecesi gerçekleşen bu vahim olayın arkasından yaşanan ızdırapları dile getirmek adına böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Çekilen acı çok büyük olunca hissiyatı da çok derin oluyor. Bu derin hissiyatı ne kadar anlatabiliriz diye düşündük. Bu düşüncelerle gecemizi gündüzümüze kattık. Yaklaşık 15 gün süren bir macerayı bu şekilde hayata geçirmiş olduk. Ekibimiz beş kişiydi. 'Baş kahramanımızı' sağ olsun bir okul müdürümüz oynadı. O da o duyguyu çok güzel verdi. Gönlümüzü ortaya koyduğumuz özveriyle çıkan güzel bir çalışma gerçekleştirmiş olduk” dedi. Kısa filmin 'Mehmet Emmi' isimli başrol oyuncusu olan Sulusaray İmam Hatip Ortaokul Müdürü Servet Bozkurt da yaptığı açıklamada, çekimlerin tamamlanmasının ardından filmi izledikten sonra kendisinin de gözyaşlarına boğulduğunu kaydetti.

 

Bozkurt, “Kadir Akel hocamız bize böyle bir senaryo hazırladığını ve benimde oynamamı istediğini söyledi. Başarabilir miyiz başaramaz mıyız bilmiyorum ama bir yola çıkalım dedik. Ama bende sonradan izledim ki çok güzel bir çalışma ortaya çıkmış. Filmin bazı yerlerinde gerçekten çok etkilendim. Çekerken farkına varmadık ama film meydana çıkınca baktıkça ben kendimde ağlamaya başladım” şeklinde konuştu. TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde memur olarak çalışan Murat Faydalı ise böyle bir proje içerisinde bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek filmi hazırlayan Kadir Akel'e teşekkür etti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.