Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

OHAL'de 370 Dernek Kapatıldı

TÜRKİYE GÜNDEMİ 14.11.2016 - 18:05, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

OHAL'de 370 Dernek Kapatıldı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DAEŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyeti durduruldu. Senddikalar inceleme altında.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre  FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DAEŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyeti durduruldu. Senddikalar inceleme altında.   Paravan isimler altında bölücü faaliyetlere destek veren  üstelik bazılarınında devletten para yardımı aldığı belirlenen  derneklerin kapatılması kamuoyunda  olumlu karşılandı.     Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İçişleri Bakanlığı'nca, FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DAEŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyeti durduruldu. OHAL Kanunu 11. Maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen; FETÖ bağlantılı 153, PKK/KCK bağlantılı 190, DHKP-C bağlantılı 19 ve DEAŞ bağlantılı 8 olmak üzere toplamda 370 derneğin faaliyeti valiliklerimizce durdurulmuştur. Bunlara ilişkin inceleme, değerlendirme çalışmaları devam etmekte olup, terör örgütleri ile irtibatlı tüm yapı, grup, oluşum, kurum ve kuruluşlarla mücadelemiz hız kesmeden kararlılıkla devam edecektir."   Bakanlık açıklamasında faaliyeti durdurulan 370 derneğin ismi açıklanmadı. 
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DAEŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyeti durduruldu. Senddikalar inceleme altında.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre  FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DAEŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyeti durduruldu. Senddikalar inceleme altında.
 
Paravan isimler altında bölücü faaliyetlere destek veren  üstelik bazılarınında devletten para yardımı aldığı belirlenen  derneklerin kapatılması kamuoyunda  olumlu karşılandı.

 

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İçişleri Bakanlığı'nca, FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DAEŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyeti durduruldu. OHAL Kanunu 11. Maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen; FETÖ bağlantılı 153, PKK/KCK bağlantılı 190, DHKP-C bağlantılı 19 ve DEAŞ bağlantılı 8 olmak üzere toplamda 370 derneğin faaliyeti valiliklerimizce durdurulmuştur. Bunlara ilişkin inceleme, değerlendirme çalışmaları devam etmekte olup, terör örgütleri ile irtibatlı tüm yapı, grup, oluşum, kurum ve kuruluşlarla mücadelemiz hız kesmeden kararlılıkla devam edecektir."


 
Bakanlık açıklamasında faaliyeti durdurulan 370 derneğin ismi açıklanmadı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.