Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ölüm Yasasına Hayır Eylemi Avanos'da

İLÇELER 29.06.2017 - 16:34, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ölüm Yasasına Hayır Eylemi Avanos'da

Hayvan hakları savunucuları, 01 Temmuz Cumartesi günü Avanos'da bir basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor.
Hayvan hakları savunucuları, 01 Temmuz Cumartesi günü Avanos'da bir basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor.   Eylemin gerekçesi,5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılması gündemde olan değişiklik. Halihazırdaki uygulaması bile son derece yetersiz olan yasa yeni değişikliklerle sokak hayvanlarının hayatına kasteden bir yapıya bürünecek.    Şu anda belediyelerin sokaktaki hayvanları şehir dışındaki ormanlık alanlara bırakma uygulaması, yeni yasayla 'doğal yaşam parkları' gibi sevimli (!) bir ad alacak. Bugüne kadar kısırlaştırılıp, aşılanarak bulundukları ortama bırakılması gereken sokak hayvanları, yeni yasayla birlikte sokaklardan toplanarak bu nidüğü belirsiz 'doğal yaşam parklarında' toplanacak.  Tehlikeli ve dövüşçü olarak sınıflandırılan köpek ırklarıyla ilgili düzenlemeler bu türlerin üretimini yeraltına indirecek. Hayvanına kötü davranan, aç bırakan ve ölümüne sebep olanlara caydırıcı olmayan miktarlarda para cezası gelecek. Bir canlının yaşamına kasteden eylemlerin Ceza Kanunu'na alınması konusunda ise herhangi bir düzenleme görünmüyor.   Bu ve daha pek çok gerekçeyle duyuruları yapılmaya başlayan açıklamada özellikle sosyal medyada hatırı sayılır bir tepki oluşturmayı başardı. Bunda eylem için hazırlanan afiş ve görsellerin de büyük etkisi var. Basın açıklamasına katılacak olan gruplar ve bireyler,  mesajlarını kendilerini sokak hayvanlarının yerine koyarak duyuruyorlar.    Umarız sosyal medyada oluşan bu dalga, 01 Temmuz Cumartesi günü saat 13:00'de Avanos Çarşı Meydanında yapılacak basın açıklamasına da yansır ve ölüm yasasına karşı mesajlar muhataplarına net olarak iletilir. 
Hayvan hakları savunucuları, 01 Temmuz Cumartesi günü Avanos'da bir basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor.

Hayvan hakları savunucuları, 01 Temmuz Cumartesi günü Avanos'da bir basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor.

 

Eylemin gerekçesi,5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılması gündemde olan değişiklik. Halihazırdaki uygulaması bile son derece yetersiz olan yasa yeni değişikliklerle sokak hayvanlarının hayatına kasteden bir yapıya bürünecek. 

 

Şu anda belediyelerin sokaktaki hayvanları şehir dışındaki ormanlık alanlara bırakma uygulaması, yeni yasayla 'doğal yaşam parkları' gibi sevimli (!) bir ad alacak. Bugüne kadar kısırlaştırılıp, aşılanarak bulundukları ortama bırakılması gereken sokak hayvanları, yeni yasayla birlikte sokaklardan toplanarak bu nidüğü belirsiz 'doğal yaşam parklarında' toplanacak.  Tehlikeli ve dövüşçü olarak sınıflandırılan köpek ırklarıyla ilgili düzenlemeler bu türlerin üretimini yeraltına indirecek. Hayvanına kötü davranan, aç bırakan ve ölümüne sebep olanlara caydırıcı olmayan miktarlarda para cezası gelecek. Bir canlının yaşamına kasteden eylemlerin Ceza Kanunu'na alınması konusunda ise herhangi bir düzenleme görünmüyor.

 

Bu ve daha pek çok gerekçeyle duyuruları yapılmaya başlayan açıklamada özellikle sosyal medyada hatırı sayılır bir tepki oluşturmayı başardı. Bunda eylem için hazırlanan afiş ve görsellerin de büyük etkisi var. Basın açıklamasına katılacak olan gruplar ve bireyler,  mesajlarını kendilerini sokak hayvanlarının yerine koyarak duyuruyorlar. 

 


Umarız sosyal medyada oluşan bu dalga, 01 Temmuz Cumartesi günü saat 13:00'de Avanos Çarşı Meydanında yapılacak basın açıklamasına da yansır ve ölüm yasasına karşı mesajlar muhataplarına net olarak iletilir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.