MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ömer Ay'dan Referanduma Neden Hayır !

NEVŞEHİR 06.02.2017 - 16:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ömer Ay'dan Referanduma Neden Hayır !

Yıllardır milliyetçilik anlamında hayatında bir çok anısı ve yaşamı olan Nevşehirli Milliyetçi Ömer Ay referandum hakkında bir yazı kaleme aldı.
Yıllardır milliyetçilik anlamında hayatında bir çok anısı ve yaşamı olan Nevşehirli Milliyetçi Ömer Ay referandum hakkında bir yazı kaleme aldı.    Nevşehir'de milliyetçilik denince akla gelen isimlerden olan Ömer Ay referanduma neden hayır denmesi gerektiğini, kendisinini referanduma hayır oyu neden vereceğini köşe yazısı ile anlattı.    İşte Ömer Ay'ın o köşe yazısı ;    Türk Milliyetçileri HAYIR  Diyor! Neden “hayır” diyoruz? Egemenliğin kime ait olduğu ve nasıl kullanılacağı bir rejim meselesidir. Rejim yönetim şeklidir; egemenliğin kim tarafından ve nasıl kullanılacağını gösterir. Egemenlik bir kişiye aitse sistemin adı monarşi, millete aitse demokrasidir. Demokrasilerde egemenlik yetkisi organlar eliyle kullanılır. Egemenliğin kullanımı hiçbir kişi, zümre ve sınıfa bırakılamaz. VI. Egemenlik MADDE 6- Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir. Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz. VII. Yasama yetkisi MADDE 7- Yasama yetkisi Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisinindir. Bu yetki devredilemez. VIII. Yürütme yetkisi ve görevi MADDE 8- Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir. IX. Yargı yetkisi MADDE 9- Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır. İşte 18 maddeden oluşan Anayasa değişiklik teklifi ile Türk milletine ait olan egemenlik yetkisini millet adına kullanan yasama, yürütme ve yargı organlarının yetkileri tek kişide toplanmaktadır. Yasama organı olan TBMM’nin üye sayısı artırılmakta ancak yetkileri sınırlandırılmaktadır. Yürütme organı olan Bakanlar Kurulu’nun kararları, kararname ve yönetmelik yapma yetkileri, siyasi sorumlulukları kaldırılmaktadır. Cumhurbaşkanı tarafından atanacak yeni bakanlar, Cumhurbaşkanı’nın verdiği yetkileri kullanan teknik memurlar olacaktır. Bu Anayasa değişiklik teklifi ile Parlamento ve Hükümet adeta tasfiye edilmektedir. Yüksek Yargı’nın adındaki “yüksek” sıfatı da kaldırılarak, Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı tarafından atanan ve “yüksek” ligi elinden alınan siyasi bir organa dönüştürülmektedir. Bu değişikliler Cumhurbaşkanını denetlenemez ve yargılanamaz hale getirmekte, bu yönüyle bir af kanunu halinde düzenlendiği anlaşılmaktadır. 116. Maddede adrese teslim bir düzenleme ile ikinci dönemin sonuna doğru meclisin seçimlerin yenilenmesi kararı alması halinde Cumhurbaşkanına 3. defa seçilme hakkı verilerek 2033 yılına kadar saltanat ikram edilmektedir. Bu şekilde kişiye özel bir düzenleme ve anayasa olur mu?   DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 
Yıllardır milliyetçilik anlamında hayatında bir çok anısı ve yaşamı olan Nevşehirli Milliyetçi Ömer Ay referandum hakkında bir yazı kaleme aldı.

Yıllardır milliyetçilik anlamında hayatında bir çok anısı ve yaşamı olan Nevşehirli Milliyetçi Ömer Ay referandum hakkında bir yazı kaleme aldı. 

 

Nevşehir'de milliyetçilik denince akla gelen isimlerden olan Ömer Ay referanduma neden hayır denmesi gerektiğini, kendisinini referanduma hayır oyu neden vereceğini köşe yazısı ile anlattı. 

 

İşte Ömer Ay'ın o köşe yazısı ; 

 

Türk Milliyetçileri HAYIR  Diyor!

Neden “hayır” diyoruz?

Egemenliğin kime ait olduğu ve nasıl kullanılacağı bir rejim meselesidir. Rejim yönetim şeklidir; egemenliğin kim tarafından ve nasıl kullanılacağını gösterir. Egemenlik bir kişiye aitse sistemin adı monarşi, millete aitse demokrasidir. Demokrasilerde egemenlik yetkisi organlar eliyle kullanılır. Egemenliğin kullanımı hiçbir kişi, zümre ve sınıfa bırakılamaz.

VI. Egemenlik

MADDE 6- Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir.

Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır.

Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.

VII. Yasama yetkisi

MADDE 7- Yasama yetkisi Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisinindir. Bu yetki devredilemez.

VIII. Yürütme yetkisi ve görevi

MADDE 8- Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir.

IX. Yargı yetkisi

MADDE 9- Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.

İşte 18 maddeden oluşan Anayasa değişiklik teklifi ile Türk milletine ait olan egemenlik yetkisini millet adına kullanan yasama, yürütme ve yargı organlarının yetkileri tek kişide toplanmaktadır. Yasama organı olan TBMM’nin üye sayısı artırılmakta ancak yetkileri sınırlandırılmaktadır. Yürütme organı olan Bakanlar Kurulu’nun kararları, kararname ve yönetmelik yapma yetkileri, siyasi sorumlulukları kaldırılmaktadır. Cumhurbaşkanı tarafından atanacak yeni bakanlar, Cumhurbaşkanı’nın verdiği yetkileri kullanan teknik memurlar olacaktır. Bu Anayasa değişiklik teklifi ile Parlamento ve Hükümet adeta tasfiye edilmektedir. Yüksek Yargı’nın adındaki “yüksek” sıfatı da kaldırılarak, Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı tarafından atanan ve “yüksek” ligi elinden alınan siyasi bir organa dönüştürülmektedir. Bu değişikliler Cumhurbaşkanını denetlenemez ve yargılanamaz hale getirmekte, bu yönüyle bir af kanunu halinde düzenlendiği anlaşılmaktadır. 116. Maddede adrese teslim bir düzenleme ile ikinci dönemin sonuna doğru meclisin seçimlerin yenilenmesi kararı alması halinde Cumhurbaşkanına 3. defa seçilme hakkı verilerek 2033 yılına kadar saltanat ikram edilmektedir. Bu şekilde kişiye özel bir düzenleme ve anayasa olur mu?

 

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.