Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ördü, 'Öğrenci Servis Fiyatlarında Özel Okul, Devlet Okul Ayrımı Yapmadık'

GÜNCEL 27.09.2017 - 14:31, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ördü, 'Öğrenci Servis Fiyatlarında Özel Okul, Devlet Okul Ayrımı Yapmadık'

Nevşehir Esnaf Sanatkarlar ve Odaları Birliği Başkanı İsmail Ördü öğrenci servislerinde yapılan zamlar ile ilgili açıklamada bulundu.
  Nevşehir Esnaf Sanatkarlar ve Odaları Birliği Başkanı İsmail Ördü öğrenci servislerinde yapılan zamlar ile ilgili açıklamada bulundu. Esnaf Sanatkarlar ve Odaları Birliği Başkanı İsmail Ördü servis ücretlerine geçtiğimiz yıl zam yapılmadığı bu yıl ise yüzde 10 ila yüzde 15 arasında zam yapıldığını söyledi. Ördü, “Son günlerde öğrenci servisleri fiyatları ile ilgili şikâyetler alıyoruz. Son olarak bir grup öğrenci velileri Nevşehir Valiliğine servis ücretleri konusunda dilekçe verdi. Valiliğimizde bizden bu konuyla ilgili bizlerden bilgi istedi bizde Valiliğimize gerekli bilgileri verdik.  Okul servis ücretlerinde iddia edilen devlet okullarıyla özel okullar arasında bir fiyat farkı olduğu noktasında bu kesinlik gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü biz fiyatları onaylarken devlet okul özel okul diye bir ayrım yapmamız söz konusu olamaz. 5362 sayılı esnaf sanatkarlar kanununda ücret tariflerinin tespit şekli belirlenmiştir. Buna göre ilgili oda yönetim kurulu kararını alır, maliyet hesapları ve diğer araştırmalarını yapar ve bu kararı birliğe bildirir. Birlikte bu alınan kararın araştırmasını yapar ve uygun görürse onaylar uygun görmez ise ret eder. Dolayısıyla Şoförler Odasından gelen fiyat tarifesi birlik yönetim kurulunca incelendi, araştırıldı ve çevre iller ile kıyaslama sına bakıldı. Burada göz ardı edilmemesi gereken bir konu da geçtiğimiz yıl yani 15 Temmuz dolayısıyla servisçilerimiz zam almadı. Dolayısıyla iki yıl önceki fiyatların üzerine yüzde 10 ile 15 arasında bir ayarlama yapılarak onaylandı. Çok bahsedildiği gibi abartılı artış olduğu kanaatinde değiliz” şeklinde konuştu. 
Nevşehir Esnaf Sanatkarlar ve Odaları Birliği Başkanı İsmail Ördü öğrenci servislerinde yapılan zamlar ile ilgili açıklamada bulundu.

 

Nevşehir Esnaf Sanatkarlar ve Odaları Birliği Başkanı İsmail Ördü öğrenci servislerinde yapılan zamlar ile ilgili açıklamada bulundu.

Esnaf Sanatkarlar ve Odaları Birliği Başkanı İsmail Ördü servis ücretlerine geçtiğimiz yıl zam yapılmadığı bu yıl ise yüzde 10 ila yüzde 15 arasında zam yapıldığını söyledi. Ördü, “Son günlerde öğrenci servisleri fiyatları ile ilgili şikâyetler alıyoruz. Son olarak bir grup öğrenci velileri Nevşehir Valiliğine servis ücretleri konusunda dilekçe verdi. Valiliğimizde bizden bu konuyla ilgili bizlerden bilgi istedi bizde Valiliğimize gerekli bilgileri verdik.  Okul servis ücretlerinde iddia edilen devlet okullarıyla özel okullar arasında bir fiyat farkı olduğu noktasında bu kesinlik gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü biz fiyatları onaylarken devlet okul özel okul diye bir ayrım yapmamız söz konusu olamaz. 5362 sayılı esnaf sanatkarlar kanununda ücret tariflerinin tespit şekli belirlenmiştir. Buna göre ilgili oda yönetim kurulu kararını alır, maliyet hesapları ve diğer araştırmalarını yapar ve bu kararı birliğe bildirir. Birlikte bu alınan kararın araştırmasını yapar ve uygun görürse onaylar uygun görmez ise ret eder. Dolayısıyla Şoförler Odasından gelen fiyat tarifesi birlik yönetim kurulunca incelendi, araştırıldı ve çevre iller ile kıyaslama sına bakıldı. Burada göz ardı edilmemesi gereken bir konu da geçtiğimiz yıl yani 15 Temmuz dolayısıyla servisçilerimiz zam almadı. Dolayısıyla iki yıl önceki fiyatların üzerine yüzde 10 ile 15 arasında bir ayarlama yapılarak onaylandı. Çok bahsedildiği gibi abartılı artış olduğu kanaatinde değiliz” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.