Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ortahisar Belediyesi yenilikler yapmaya hazırlanıyor

BELEDİYELER 06.03.2021 - 14:05, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Ortahisar Belediyesi yenilikler yapmaya hazırlanıyor

  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'in en eski beldelerinden, Kapadokya'nın Merkezi Nevşehir'in en gözde turizm merkezlerinden biri olan Ortahisar Kasabasında belediye hayata geçirmeyi planladığı çarşı düzenlemesi ile birlikte Atatürk Parkını da yeniden düzenleyerek, bu meydanı bölgenin en güzel alanı yapmaya hazırlanıyor.     Kasaba çarşı meydanının araç trafiğine kapatılmasıyla birlikte yerli ve yabancı ziyaretçilerin yürüyerek turistik çarşı ve tarihi Ortahisar kalesini gezebileceğine dikkat çeken Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, eski sinema binasının bulunduğu alana da Atatürk Parkını yeniden inşaa edeceklerini dile getirdi.     Başkan Ateş, "Kasabamızda bulunan ve son derece yıpranmış eski sinema binamızı gerekli izinleri alarak yıktık. Bu alanlarda sokak sağlıklaştırması planımızı devreye sokuyoruz. Kasabamıza çok güzel bir turistik çarşı kazandıracağız. Kilitli parkeyi bırakıp, buradaki zeminde doğal parke taşları kullanacağız. Burası araç trafiğine de kapatılacak. Turistler gerek çarşımızı, gerekse Ortahisar kalemizi be etrafı yürüyerek gezme fırsatı elde edecek. Buradaki araç trafiğini sadece acil durumlarda tek yönlü hale getirmeyi planlıyoruz. Peri Bacaları caddemiz ise genişletilerek çift yönlü olacak. Çarşımızın hemen yanı başında uzanan Atatürk parkımızı da yeniden inşa edeceğiz. Bu çalışmalar sadece yerel yönetimlerin gayretleriyle yapılmıyor. Bu çalışmamızda da bizlere desteklerini esirgemeyen AK Partili Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Açıkgöz ve Sayın Yücel Menekşe'ye, İl Başkanımız Sayın Ali Kemikkıran'a, önceki dönem il Başkanımız Sayın M. Rauf Yanar'a, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanımız Sayın Oğuz Kahraman'a, Proje ortağımız olan Ürgüp Kaymakamlığımıza, Kapadokya Alan Başkanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansı yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.   

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'in en eski beldelerinden, Kapadokya'nın Merkezi Nevşehir'in en gözde turizm merkezlerinden biri olan Ortahisar Kasabasında belediye hayata geçirmeyi planladığı çarşı düzenlemesi ile birlikte Atatürk Parkını da yeniden düzenleyerek, bu meydanı bölgenin en güzel alanı yapmaya hazırlanıyor.  

 

Kasaba çarşı meydanının araç trafiğine kapatılmasıyla birlikte yerli ve yabancı ziyaretçilerin yürüyerek turistik çarşı ve tarihi Ortahisar kalesini gezebileceğine dikkat çeken Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, eski sinema binasının bulunduğu alana da Atatürk Parkını yeniden inşaa edeceklerini dile getirdi.  

 

Başkan Ateş, "Kasabamızda bulunan ve son derece yıpranmış eski sinema binamızı gerekli izinleri alarak yıktık. Bu alanlarda sokak sağlıklaştırması planımızı devreye sokuyoruz. Kasabamıza çok güzel bir turistik çarşı kazandıracağız. Kilitli parkeyi bırakıp, buradaki zeminde doğal parke taşları kullanacağız. Burası araç trafiğine de kapatılacak. Turistler gerek çarşımızı, gerekse Ortahisar kalemizi be etrafı yürüyerek gezme fırsatı elde edecek. Buradaki araç trafiğini sadece acil durumlarda tek yönlü hale getirmeyi planlıyoruz. Peri Bacaları caddemiz ise genişletilerek çift yönlü olacak. Çarşımızın hemen yanı başında uzanan Atatürk parkımızı da yeniden inşa edeceğiz. Bu çalışmalar sadece yerel yönetimlerin gayretleriyle yapılmıyor. Bu çalışmamızda da bizlere desteklerini esirgemeyen AK Partili Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Açıkgöz ve Sayın Yücel Menekşe'ye, İl Başkanımız Sayın Ali Kemikkıran'a, önceki dönem il Başkanımız Sayın M. Rauf Yanar'a, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanımız Sayın Oğuz Kahraman'a, Proje ortağımız olan Ürgüp Kaymakamlığımıza, Kapadokya Alan Başkanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansı yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.