Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Otobüs servislerinin kaldırılmasına vatandaşlar ateş püskürüyor

GÜNCEL 11.12.2018 - 15:45, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Otobüs servislerinin kaldırılmasına vatandaşlar ateş püskürüyor

Otobüslerin servislerini kaldıracak olmasından dolayı vatandaşlar adeta ateş püskürdü.
  Nevşehir Adnan Menderes otogarında 18.12.2018 tarihinden itibaren şehirlerarası otobüslerin bütün servislerin kaldırılacağı bildirildi. Otobüsçülerin gider kalemlerini azaltmak amacıyla böyle bir karar alındığı bildirildi.  Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de Otobüs firmaları ortak bir kararla Adnan Menderes otogarında servisleri kaldırdı. Karar, Nevşehir Belediyesine de bildirildiği ifade edilirken, sebebi konusunda maliyetler sebep gösterildi. Alınan bu karar üzerine halkımızın büyük mağduriyet yaşayacağı ifade ediliyor. Artık şehirler arası nereye giderseniz gidin otobüs kalkış ve iniş yeri sadece Nevşehir Adnan Menderes Otogarı, örnek Avanos'tan yada Gülşehir'den binip Ankara'ya veya İstanbul'a gitmek mümkün değil bir şekilde Nevşehir otogara ulaşıp gideceksiniz. Gece 23.00 da otobüsünüz geldi herhangi bir şehirden eve gitmek için ya taksi tutacaksınız yada otogarda kalacaksanız veya eş dost akraba arayıp taşıtı varsa sizi otogardan almasını isteyeceksiniz. Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor.   Vatandaşlar servislerin iptal edilmesine ne diyor? Bizlere gelen mesajların sadece bir kısmını sizlerle paylaşıyoruz.... - Haber Merkezimize mesaj yoluyla ulaşan vatandaşlarımız “ Memlekette iş güç yok ekonomik durumlarda zaten almış başını gitmiş bu millet taksiyle mi gidip gelsin? Böyle bir karar vatandaşları çok mağdur edecek. Turizm memleketiyiz sözde Turizmde öncelik kolay ulaşım ve erişimdir. Gece bir bayan tek başına otogara inse imkanı yoksa kime güvenecek hergün çok kötü haberler duyuyoruz” Dedi. - Bir başka vatandaş ise, arabası olan var olmayan var, öğrenciler ne yapsın? Gece gelen otobüslerden inenler ne yapsın nasıl gelsin? Kadını var çocuğu var yaşlısı var Bence büyük bir rezillik. bu durumu haber yapmanız gerekli desteklerinizi bekliyoruz Garip bir durum.” Dedi.   - Bir diğer vatandaş ise "ana mı babamı ilçeden bindirip Ankaraya ablama yolluyordum benim arabam yok kimsedende araç istemem. Ankaradan döndüklerinde de servis direk ilçeye bırakıyordu şimdi ben ana mı babamı ne göndere bilirim nede getirebilirim. Bu uygulamayı başlatanları da Allaha havale ediyorum dedi.
Otobüslerin servislerini kaldıracak olmasından dolayı vatandaşlar adeta ateş püskürdü.

 

Nevşehir Adnan Menderes otogarında 18.12.2018 tarihinden itibaren şehirlerarası otobüslerin bütün servislerin kaldırılacağı bildirildi. Otobüsçülerin gider kalemlerini azaltmak amacıyla böyle bir karar alındığı bildirildi. 


Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de Otobüs firmaları ortak bir kararla Adnan Menderes otogarında servisleri kaldırdı. Karar, Nevşehir Belediyesine de bildirildiği ifade edilirken, sebebi konusunda maliyetler sebep gösterildi. Alınan bu karar üzerine halkımızın büyük mağduriyet yaşayacağı ifade ediliyor. Artık şehirler arası nereye giderseniz gidin otobüs kalkış ve iniş yeri sadece Nevşehir Adnan Menderes Otogarı, örnek Avanos'tan yada Gülşehir'den binip Ankara'ya veya İstanbul'a gitmek mümkün değil bir şekilde Nevşehir otogara ulaşıp gideceksiniz. Gece 23.00 da otobüsünüz geldi herhangi bir şehirden eve gitmek için ya taksi tutacaksınız yada otogarda kalacaksanız veya eş dost akraba arayıp taşıtı varsa sizi otogardan almasını isteyeceksiniz. Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor.

 

Vatandaşlar servislerin iptal edilmesine ne diyor? Bizlere gelen mesajların sadece bir kısmını sizlerle paylaşıyoruz....


- Haber Merkezimize mesaj yoluyla ulaşan vatandaşlarımız “ Memlekette iş güç yok ekonomik durumlarda zaten almış başını gitmiş bu millet taksiyle mi gidip gelsin? Böyle bir karar vatandaşları çok mağdur edecek. Turizm memleketiyiz sözde Turizmde öncelik kolay ulaşım ve erişimdir. Gece bir bayan tek başına otogara inse imkanı yoksa kime güvenecek hergün çok kötü haberler duyuyoruz” Dedi.


- Bir başka vatandaş ise, arabası olan var olmayan var, öğrenciler ne yapsın? Gece gelen otobüslerden inenler ne yapsın nasıl gelsin? Kadını var çocuğu var yaşlısı var Bence büyük bir rezillik. bu durumu haber yapmanız gerekli desteklerinizi bekliyoruz Garip bir durum.” Dedi.

 

- Bir diğer vatandaş ise "ana mı babamı ilçeden bindirip Ankaraya ablama yolluyordum benim arabam yok kimsedende araç istemem. Ankaradan döndüklerinde de servis direk ilçeye bırakıyordu şimdi ben ana mı babamı ne göndere bilirim nede getirebilirim. Bu uygulamayı başlatanları da Allaha havale ediyorum dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.