Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Özlüce’deki Rum kilisesi restorasyon bekliyor

GÜNCEL 04.08.2020 - 11:03, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Özlüce’deki Rum kilisesi restorasyon bekliyor

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Özlüce köyünde bulunan tarihi kiliseyi henüz yetkili kurumlar keşfedebilmiş değil. Ancak, kilisenin her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Özlüce köyünde bulunan tarihi kiliseyi henüz yetkili kurumlar keşfedebilmiş değil. Ancak, kilisenin her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.     Özlüce’de bulunan ve yapım tarihi kesin olarak bilinemeyen kilise yardım eli bekliyor.     Köyün maşatlık mevkiinde bulunan tarihi Rum kilisesi, uzunca bir süre köylüler tarafından patates ambarı olarak kullanılmış. Ancak gerek bakımsızlık ve gerek izinsiz define kazısı yapılması sonucunda kilisenin ön yüzü tamamen çökerken, diğer tarafları da ağır hasar almış. Özlüce Köyü sakinlerinden Recep Çayıraltı, köylerinde bulunan kilisenin bir an önce kurtarılması gerektiğini ya değilse çok yakın bir zaman içinde kilisenin tamamen çökeceğini söyleyerek, kilisenin etrafında birçok çocuğun oyun oynadığını olası bir çökmede çocuklarında tehlike altında bulunduğunu söyledi. 
Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Özlüce köyünde bulunan tarihi kiliseyi henüz yetkili kurumlar keşfedebilmiş değil. Ancak, kilisenin her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Özlüce köyünde bulunan tarihi kiliseyi henüz yetkili kurumlar keşfedebilmiş değil. Ancak, kilisenin her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.  

 

Özlüce’de bulunan ve yapım tarihi kesin olarak bilinemeyen kilise yardım eli bekliyor.  

 

Köyün maşatlık mevkiinde bulunan tarihi Rum kilisesi, uzunca bir süre köylüler tarafından patates ambarı olarak kullanılmış. Ancak gerek bakımsızlık ve gerek izinsiz define kazısı yapılması sonucunda kilisenin ön yüzü tamamen çökerken, diğer tarafları da ağır hasar almış. Özlüce Köyü sakinlerinden Recep Çayıraltı, köylerinde bulunan kilisenin bir an önce kurtarılması gerektiğini ya değilse çok yakın bir zaman içinde kilisenin tamamen çökeceğini söyleyerek, kilisenin etrafında birçok çocuğun oyun oynadığını olası bir çökmede çocuklarında tehlike altında bulunduğunu söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.