MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Patates Borçlarına Hükümet El Atsın

BELEDİYELER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.10.2013 - 17:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Patates Borçlarına Hükümet El Atsın

Yöre çiftçisinin patates üretiminden dolayı çok büyük bir maddi sıkıntı içerisinde yaşamak durumunda kaldığını vurgulayan Başkan Balcı, ilçenin % 35’e yakınının bu borçlar nedeniyle hacizlik olduğunu dile getirdi. Çiftçinin borcunu ödemekten kaçmadığını ancak geçmiş yıllardan biriken tarımsal sulamadan kaynaklanan borçları nedeniyle borçlarını da zamanında ödeyemediğinin altını çizen Derinkuyu Belediye Başkanı Balcı, “İlçemizde ne yazık ki çiftçilerimizin büyük bir bölümü borç yükü altında ve haciz kapılarında çare arıyor. Patates üretiminden % 15, Fasülye üretiminden dolayı % 40 dolayında insanımız sıkıntısız. Ama geride kalan ilçe nüfusumuzun % 35’i hacizlik. Geçimini yapamaz hale düşmüş durumda. Yoksa borcunu ödemekten kimse kaçmıyor. Bu elektrik borçlarına hükümet bir an önce el atmalı. Belediyemizin su tahsilatları da son yıllarda oldukça düştü. Ve borç yükü altında boğulan çiftçilerimizden bizimde alacaklarımız epey çoğaldı. Ama alamıyoruz. 2 bine yakın kişi içerisinde bulunduğu maddi sıkıntılar nedeniyle il dışında çalışıyor” açıklamalarında bulundu. 
Yöre çiftçisinin patates üretiminden dolayı çok büyük bir maddi sıkıntı içerisinde yaşamak durumunda kaldığını vurgulayan Başkan Balcı, ilçenin % 35’e yakınının bu borçlar nedeniyle hacizlik olduğunu dile getirdi.
Çiftçinin borcunu ödemekten kaçmadığını ancak geçmiş yıllardan biriken tarımsal sulamadan kaynaklanan borçları nedeniyle borçlarını da zamanında ödeyemediğinin altını çizen Derinkuyu Belediye Başkanı Balcı, “İlçemizde ne yazık ki çiftçilerimizin büyük bir bölümü borç yükü altında ve haciz kapılarında çare arıyor. Patates üretiminden % 15, Fasülye üretiminden dolayı % 40 dolayında insanımız sıkıntısız. Ama geride kalan ilçe nüfusumuzun % 35’i hacizlik. Geçimini yapamaz hale düşmüş durumda. Yoksa borcunu ödemekten kimse kaçmıyor. Bu elektrik borçlarına hükümet bir an önce el atmalı. Belediyemizin su tahsilatları da son yıllarda oldukça düştü. Ve borç yükü altında boğulan çiftçilerimizden bizimde alacaklarımız epey çoğaldı. Ama alamıyoruz. 2 bine yakın kişi içerisinde bulunduğu maddi sıkıntılar nedeniyle il dışında çalışıyor” açıklamalarında bulundu. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.