Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Pınarbaşı’dan 18 Mart mesajı

GÜNCEL 17.03.2020 - 15:12, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Pınarbaşı’dan 18 Mart mesajı

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı. Batı emperyalizminin vahşice ve “haçlı zihniyetiyle” kurduğu planların, Türk milletinin aziz evlatlarının kahramanca ve asil mücadelesiyle bertaraf edildiğine dikkat çekti.
  NEVŞEHİR(MHA) 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı. Batı emperyalizminin vahşice ve “haçlı zihniyetiyle” kurduğu planların, Türk milletinin aziz evlatlarının kahramanca ve asil mücadelesiyle bertaraf edildiğine dikkat çekti.   Pınarbaşı, “Sonuçları itibariyle, halen etkisini ve canlılığını sürdürmekte olan Çanakkale Savaşları, milletimizin kahramanlığını ve var olma azmini perçinlediği gibi; vatan toprağına karışan aziz şehitlerimiz, hem canlarıyla bedel ödedikleri istiklal ve istikbal ruhunu, hem vatanın, milletin, bayrağın, devletin ve dinin geleceğini ve hem de Türk-İslam Âleminin o dönemde kararan ufuklarını aydınlattılar. Başta İngilizler ve Fransızlar olmak üzere, emperyalizmin kuklası olan devletler, karanlık emellerine daha sonra da ulaşmak isteyip, 1918’lerden itibaren vatanımızı işgal etmiş olsa da; Çanakkale’de vücut bulan ruh dimdik ayakta kalmış, aynı zamanda Çanakkale Gazisi olan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde, aziz milletimiz aynı asalet ve kahramanlıkla Milli Mücadeleyi gerçekleştirmişti. İşte bu ruh, kanla ve irfanla kurulan cumhuriyetin temeli olmuş, işgal ve istila altındaki mazlum Müslümanların emperyalizme karşı verdiği hürriyet mücadelesine umut olmuş ve bir asır önce yaşanan bu destan, önümüzdeki asırları da aydınlatacak olan kutlu bir miras olmuştur. Bu vesileyle, Çanakkale’den Sarıkamış’a, Yemen’den Galiçya’ya, Milli Mücadele’den Kıbrıs’a ve Terörle Mücadeleye kadar; vatanın ve milletin bekası için can veren aziz şehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizin asil hatırları önünde saygıyla eğiliyor, dualar ediyor, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Millet varlığına şeref katan, nesillere örnek olan ve başımızın tacı olan kıymetli Gazilerimize de sağlık, huzur, mutluluk ve uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı. Batı emperyalizminin vahşice ve “haçlı zihniyetiyle” kurduğu planların, Türk milletinin aziz evlatlarının kahramanca ve asil mücadelesiyle bertaraf edildiğine dikkat çekti.

 

NEVŞEHİR(MHA) 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı. Batı emperyalizminin vahşice ve “haçlı zihniyetiyle” kurduğu planların, Türk milletinin aziz evlatlarının kahramanca ve asil mücadelesiyle bertaraf edildiğine dikkat çekti.

 


Pınarbaşı, “Sonuçları itibariyle, halen etkisini ve canlılığını sürdürmekte olan Çanakkale Savaşları, milletimizin kahramanlığını ve var olma azmini perçinlediği gibi; vatan toprağına karışan aziz şehitlerimiz, hem canlarıyla bedel ödedikleri istiklal ve istikbal ruhunu, hem vatanın, milletin, bayrağın, devletin ve dinin geleceğini ve hem de Türk-İslam Âleminin o dönemde kararan ufuklarını aydınlattılar. Başta İngilizler ve Fransızlar olmak üzere, emperyalizmin kuklası olan devletler, karanlık emellerine daha sonra da ulaşmak isteyip, 1918’lerden itibaren vatanımızı işgal etmiş olsa da; Çanakkale’de vücut bulan ruh dimdik ayakta kalmış, aynı zamanda Çanakkale Gazisi olan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde, aziz milletimiz aynı asalet ve kahramanlıkla Milli Mücadeleyi gerçekleştirmişti. İşte bu ruh, kanla ve irfanla kurulan cumhuriyetin temeli olmuş, işgal ve istila altındaki mazlum Müslümanların emperyalizme karşı verdiği hürriyet mücadelesine umut olmuş ve bir asır önce yaşanan bu destan, önümüzdeki asırları da aydınlatacak olan kutlu bir miras olmuştur. Bu vesileyle, Çanakkale’den Sarıkamış’a, Yemen’den Galiçya’ya, Milli Mücadele’den Kıbrıs’a ve Terörle Mücadeleye kadar; vatanın ve milletin bekası için can veren aziz şehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizin asil hatırları önünde saygıyla eğiliyor, dualar ediyor, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Millet varlığına şeref katan, nesillere örnek olan ve başımızın tacı olan kıymetli Gazilerimize de sağlık, huzur, mutluluk ve uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.